Koen Bouwman krijgt kans bij LottoNL-Jumbo

Koen Bouwman krijgt kans bij LottoNL-Jumbo

foto: ASO

zondag 2 augustus 2015 om 20:25

Koen Bouwman komt vanaf heden uit als stagiair bij LottoNL-Jumbo. De renner van SEG Racing krijgt bij de Nederlandse WorldTour-formatie de kans om een contract af te dwingen voor komend seizoen. “Koen mag zich dit najaar bewijzen op het hoogste niveau om te kijken of hij in aanmerking komt voor een contract”, vertelt zijn management aan WielerFlits.

Bouwman reed vandaag nog de slotrit in de Tour de Alsace, waarin hij als dertiende eindigde in het eindklassement. Op 6 september verwisselt hij het shirt van SEG Racing voor het eerst met het tricot van LottoNL-Jumbo, als Bouwman zijn opwachting maakt in de Ronde van Groot-Brittannië. Vanaf die koers krijgt de coureur uit Ulft de kans om het management van de ploeg te overtuigen. “Op basis van zijn capaciteiten als klimmer en tijdrijder (vierde op het NK voor beloften, red.) hebben we Koen een stagecontract aangeboden. Hij gaat zijn debuut maken in de Tour of Britain. Dat is een lastige wedstrijd, dus daar kan hij zich meteen laten gelden”, vertelt LottoNL-Jumbo-ploegleider Nico Verhoeven over de nieuwe stagiair.

SEG Racing: “We hebben het volste vertrouwen in Koen”
Bouwmans ploeg SEG Racing bestaat pas sinds dit jaar en is puur en alleen opgericht om jonge talenten op te leiden. Samen met Steven Lammertink (eveneens LottoNL-Jumbo), Jasper Bovenhuis (Cannondale-Garmin) en de Brit Alex Peters (Sky, plus tweejarig contract) komt het totaal aan renners – inclusief Bouwman – met een stagecontract van SEG Racing op vier. “Koen krijgt net als Jasper bij Cannondale-Garmin de kans om zich tijdens zijn stageperiode te bewijzen. We hebben het volste vertrouwen in Koen dat hij het zeer goed gaat doen. Ook tijdens zijn stage bij LottoNL-Jumbo blijft SEG Racing hem begeleiden”, legt Martijn Berkhout (SEG Cycling) uit aan WielerFlits.

Ze zijn bij de Continentale ploeg in hun nopjes met het volgende product dat ze afleveren in de WorldTour. “Koen heeft zeer veel progressie geboekt tijdens het seizoen en je ziet dat alle arbeid nu begint te lonen. We hebben met hem bewust toegewerkt naar een blok wedstrijden, beginnend met de Oberösterreich Rundfahrt (zevende in het eindklassement) tot aan nu. Het is heel mooi dat Koen nog tijdens die ‘target’-periode een stage weet af te dwingen. Deze stap is nu gemaakt. Nu gaan we met z’n allen keihard werken aan de volgende stap in zijn ontwikkeling”, aldus Berkhout.

Knappe ritwinst in Italiaanse etappewedstrijd
Bouwman deed onlangs nog van zich spreken in de loodzware beloftenkoers Giro Ciclistico della Valle d’Aosta-Mont Blanc, die valt binnen de zogenoemde target-periode waar Berkhout het zojuist over had. Daar won onze 21-jarige landgenoot de slotrit (slechts 86 kilometer, maar meer dan de helft daarvan bergop), met aankomst op de Grote Sint-Bernhardpass (2500 meter boven zeeniveau). Hij liet daar de Zwitser Kilian Frankiny (inmiddels stagiair bij BMC) op de steile flanken van de slotklim achter en soleerde naar de zege, hieronder te zien op de foto.

Zes Nederlandse stagiairs in de WorldTour
Na Steven Lammertink, Twan Castelijns (beiden LottoNL-Jumbo), Jasper Bovenhuis (Cannondale-Garmin), Floris Gerts (BMC) en Antwan Tolhoek (Tinkoff-Saxo) is Bouwman al de zesde Nederlander die stage mag lopen bij een WorldTour-formatie. Enkel Lammertink is tot op heden zeker dat het niet bij een stagecontract blijft; hij tekent binnenkort een tweejarige verbintenis met LottoNL-Jumbo.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Tom Rey 2 augustus 2015 om 20:33

alhoewel ze zeker sterk rijden en een stagecontract verdienen, riekt dit toch echt naar vriendendienstjes… die mannen van het SEG – team en het erbij behorende management hebben overal wel hun lijntjes..

the student 2 augustus 2015 om 20:38

@tom dat heb je als bedrijf dat voornamelijk atleten managet ook wel nodig. Ze hebben overal lijntjes lopen om al die renners die ze vertegenwoordigen kwijt te kunnen.

kelderfan 2 augustus 2015 om 20:38

Het zijn echt wel talenten en zij verdienen zeker een stageplek, maar bij RDT lopen toch een paar prima talenten. Ik denk wel, dat deze Koen zich gaat ontplooien als een versterking voor TLJ.

xistnc 2 augustus 2015 om 20:44

De jongens van RDT zullen waarschijnlijk de Tour de l’Avenir rijden, wat niet handig uitkomt om (ook) als stagiair bij een WT-team te rijden. Daarnaast lopen er voldoende lijntjes tussen TLJ en RDT om te weten wat voor vlees daar in de kuip zit. Die dagelijkse contacten zijn er met renners van andere ploegen toch minder.

Overigens vraag ik me af of de Tour of Brittain nou direct een koers is voor Bouwman. Echt klimmen is er niet bij, het zijn daar toch vaak de klassiekermannen en hardrijders die de boventoon voeren.

vlek 2 augustus 2015 om 20:53

@ Tom Rey, dat zal zeker ook een factor zijn inderdaad. Zeker voor ploegen die ook aan het onderhandelen zijn met SEG over een WT-renner, zal een stagecontract voor een renner van SEG het gevoel kunnen geven dat je sterker staat in die onderhandelingen. Soortgelijks is in de NBA ook al jaren aan de gang.

delivio 2 augustus 2015 om 20:56

@ Tom Rey Je zal je de komende weken nog wel meer gaan verbazen.

Ruben_ 2 augustus 2015 om 20:59

SEG zorgt er juist voor dat die renners en ploegen niet langer de speelbal zijn van louche ondrhandelaars zoals bv een jacques hanegraaf.

Ik ken die mannen goed, heb er een paar jaar voor klusjes gedaan toen ze nog geen SEG waren maar MetaVolante (wat toen van de Berkhoutjes was). Gek op wielrennen en het hart op de goede plaats en ze hebben echt het beste voor met al hun renners.

mus van de maasstad 2 augustus 2015 om 21:15

@ruben

types jerry maguire dus.

hadock 2 augustus 2015 om 21:39

Kben benieuwd wanneer en waar mannen als een Omgen en Godrie kunnen beginnen, kga er vanuit nog niet het komende jaar want dat is echt nogal vroeg voor die leeftijd.

MDKIDW 3 augustus 2015 om 01:12

Je kan zeggen wat je wil maar dat doen ze bij seg toch echt wel goed. Veel renners van hun conti team hebben toch een stage weten af te dwingen. Erg netjes

AndriesW 3 augustus 2015 om 01:35

@hadock
Godrie is laatstejaars belofte en al sinds januari 22 jaar dus die zal in elk geval niet langer bij RaboDev blijven.
Met Omgen bedoel je Oomen neem ik aan, die nog net geen 20 jaar is. Aan de jonge kant maar een overstap naar de profs met een licht programma in het eerste jaar lijkt me de beste en voor de hand liggende keuze.

ikbenprocycling 3 augustus 2015 om 06:31

Prima. Wel shirt dichtritsen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair