KNWU vaardigt geen selectie af voor EK U23
foto: Marcel Koch / KNWU
Youri IJnsen woensdag 11 juli 2018 om 19:15

KNWU vaardigt geen selectie af voor EK U23

Komend weekend vindt het Europees kampioenschap wielrennen voor heren en vrouwen in de categorieën junioren en beloften plaats. Bij het EK U23 voor de mannen ontbreekt echter de Nederlandse selectie. KNWU-bondscoach Peter Zijerveld vertelt aan WielerFlits dat er niet genoeg Nederlandse beloften beschikbaar zijn.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“De reden is heel simpel”, legt Zijerveld uit. “Deze wedstrijd past niet in het programma van de beloften-renners die in aanmerking komen voor een EK-selectie. Zij hebben allemaal al een zwaar eerste helft van het seizoen gehad. Na het NK zijn zij toe aan wat rust, om op die manier – in sommige gevallen middels een trainingskamp – weer op te bouwen naar de rest van het seizoen. Dat respecteer ik.”

De Nederlandse beloften schitteren dus op zowel de tijdrit en de wegrit door afwezigheid. De junioren mannen rijden óók geen wegwedstrijd. Axel van der Tuuk, Manuel Michielsen en Enzo Leijnse zijn wel ingeschreven om de individuele race tegen de klok te betwisten.

 
5 Reacties
Sorteer op:
11 juli 2018
Wat een flauwe kul. Geen van de U23 renners rijdt in ploegen die een koers van wereldbelang moeten rijden, of wel? Zeg dan gewoon dat je geen kans maakt/geen budget hebt/...vul zelf maar in.
11 juli 2018
Zijn er dan echt geen eerste jaars beloften die nu geen uitslagen nog rijden tegen 3-4 jaar oudere maar wel veel potentie hebben? Als die pas eind van de belofte categorie dit soort wedstrijden rijden moeten ze dat nog ervaren en heb je minder kans om te oogsten. Meedoen om het meedoen hoeft niet maar je hoeft ook niet alleen aan de korte termijn te denken
12 juli 2018
Er heeft er eentje een belletje gedaan naar SEG en misschien de beloftes van Sunweb, maar absoluut niet meer...
12 juli 2018
Deze uitleg is pure onzin zeker bij de junioren zijn er zat jongens die daar heel graag aan de start hadden gestaan en ook mee zouden doen
12 juli 2018
Het is toch bekend dat de KNWU geen geld heeft. Maar zeg dat dan eerlijk.

Reacties zijn gesloten.