KNWU presenteert selectie met Mathieu van der Poel voor Wereldbeker Antwerpen, Vos en Nieuwenhuis ontbreken

maandag 28 november 2022 om 13:19
KNWU presenteert selectie met Mathieu van der Poel voor Wereldbeker Antwerpen, Vos en Nieuwenhuis ontbreken

foto: Cor Vos

De KNWU heeft de Nederlandse selectie voor de Wereldbeker Antwerpen (4 december) bekendgemaakt. Mathieu van der Poel, die afgelopen zondag terugkeerde in het veld met een overwinning in de Wereldbeker Hulst, voert de mannenploeg aan. Fem van Empel en Puck Pieterse zijn de voornaamste speerpunten bij de vrouwen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

In de mannenselectie zien we geen Joris Nieuwenhuis, de nummer vijf van de wereldbekermanche in Hulst. Inmiddels staat de renner van Baloise Trek Lions weliswaar in de top-50 van de UCI Ranking, maar op 22 november was dat nog niet het geval. Voor de Wereldbeker Antwerpen is hij daardoor niet automatisch geplaatst. Gerben de Knegt liet eerder al aan WielerFlits weten de enige beschikbare aanwijsplek – naast de zes geplaatste renners en de twee toe te voegen beloften – aan Mathieu van der Poel te zullen geven.

“Ik was onder de indruk van Mathieu gisteren in Hulst en kijk ernaar uit om hem ook in Antwerpen weer aan het werk te zien”, zegt De Knegt nu op de site van de KNWU. Daar valt ook te lezen dat Pim Ronhaar er zelf voor heeft gekozen om de cross in Antwerpen over te slaan, ondanks dat hij een eigen startplek had.

Bij de vrouwen zijn Annemarie Worst en Yara Kastelijn afwezig. Eerstgenoemde is nog altijd geblesseerd, laatstgenoemde is voor een trainingsstage in Spanje. Marianne Vos is er ook niet bij.

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-be Antwerpen – elitevrouwen (zondag 4 december)
Lucinda Brand
Fem van Empel
Denise Betsema
Puck Pieterse
Ceylin del Carmen Alvarado
Inge van der Heijden
Shirin van Anrooij
Manon Bakker
Aniek van Alphen
Maud Kaptheijns
Leonie Bentveld
Lauren Molengraaf
Iris Offerein

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-be Antwerpen– elitemannen (zondag 4 december)
Lars van der Haar
Corné van Kessel
Mees Hendrikx
Ryan Kamp
Stan Godrie
Luke Verburg
Mathieu van der Poel
Tibor del Grosso
David Haverdings

Dit artikel delen:

10 Reacties

Ekimov 28 november 2022 om 16:43

Nr 9 van het WB-klassement mag niet meedoen aan de WB; regels zijn regels maar toch voelt het krom.

1
Arie den Blanken 28 november 2022 om 17:04

De regels zijn zo krom als maar zijn kan. De hele WB opzet is krom. Geforceerde poging om het veldrijden internationaler te krijgen. Wat gelukkig volledig mislukt. Hopelijk snel terug naar de oude situatie.

1
Ruud Brouwer 28 november 2022 om 14:46

Ik snap niet dat Joris de plek van Pim Ronhaar niet in mag nemen?

0
Henk van Bouw 28 november 2022 om 15:55

omdat die plek van de renner zelf is niet vrij te vergeven.

0
Oblomov 28 november 2022 om 22:07

Volgens Cyclocross24 zouden ze Ronhaar wel hebben mogen vervangen.

https://twitter.com/cyclocross24/status/1597218960684220418

0
Maillot à Pois 29 november 2022 om 09:35

Cyclocross24 interpreteert de regels verkeerd.
Als je zou toelaten om de renners met een gegarandeerde plek te vervangen, zou het de facto geen gegarandeerde plek meer zijn. Daarbij zouden situaties ontstaan waarbij renners als Godrie of Verburg onder druk worden gezet om hun plek “vrijwillig” af te staan zodat Nieuwenhuis kan rijden.

0
Pedalo 28 november 2022 om 17:28

Ja hoor…en dan lekker bier zuipen en vet eten. Ongeveer 9 Belgen in de top 10 en die enen buitenlander ontvangen met boe-geroep! Ook het niveau af laten dalen naar iets van kroegsport plus! Snap niet dat er zo negatief over wordt gedaan. Mooi internationaal veld is toch veel beter. Hulst had 4 nationaliteiten in top 10 kunnen hebben zonder pech van Pidcock. Kijk naar het schaatsen. Is echt topniveau met veel nationaliteiten

0
Pol 28 november 2022 om 18:18

Kijk naar het schaatsen, over de hele wereld zit nergens een kip op de tribune. Alleen in Nederland komen ze kijken. Zelf in Noorwegen geen kip op de tribune.Veel nationaliteiten ik telde er in Noorwegen slechts 9. Bij het veldrijden gisteren 14.

1
Cycling 28 november 2022 om 18:20

@Pedalo Die overmacht van 9 Belgen in de top 10 valt dit jaar wel mee. Ze zijn nog steeds het sterkste land, maar maken echt niet meer zo de dienst uit als voorgaande jaren.

0
EricV 28 november 2022 om 21:16

Blijft wel bijzonder dat er zoveel belgen veldrijden en dat ze buiten wva helemaal geen toppers hebben. En bij de vrouwen is het helemaal lachwekkend

0

Headlines

Populair

Materiaalzone