KNWU onthult selectie WB Benidorm met terugkerende Van der Poel en Van Anrooij

maandag 16 januari 2023 om 10:07
KNWU onthult selectie WB Benidorm met terugkerende Van der Poel en Van Anrooij

foto: Cor Vos

De KNWU heeft de Nederlandse selectie voor de Wereldbeker Benidorm (22 januari) bekendgemaakt. Mathieu van der Poel en Shirin van Anrooij, die het Nederlands kampioenschap in Zaltbommel aan zich voorbij lieten gaan, zijn er weer bij. Bij de vrouwen ontbreekt de nummer twee van dat NK: Ceylin del Carmen Alvarado.

Naast Van der Poel, die het NK oversloeg vanwege een trainingsstage met zijn ploeg Alpecin-Deceuninck, starten bij de mannen onder anderen Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis. Zij werden eerste en tweede in Zaltbommel. Klaas Groenen, de nummer negen van afgelopen zondag, zal zijn debuut in de Wereldbeker maken.

Bij de vrouwen start Alvarado dus niet. Zij heeft geen wereldbekerklassement te verdedigen en kiest er daarom voor om haar trainingsstage met Alpecin-Deceuninck niet te onderbreken. Denise Betsema is er ook niet bij aankomende zondag. Fem van Empel en kersvers Nederlands kampioene Puck Pieterse zijn dan wel weer van de partij.

Bondscoach Gerben de Knegt heeft bij de samenstelling van de selectie nadrukkelijk rekening gehouden met het WK in Hoogerheide, dat twee weken later verreden zal worden. ‘’Bij de jongeren heb ik bij de beloften en de junioren gekozen voor volledige selecties, omdat de eventuele WK-gangers dan nog punten kunnen halen die een goede startplek garanderen op het WK.”

“Bij de junior-vrouwen heeft alleen Nederlands en Europees kampioen Lauren Molengraaf daar uitzicht op, waardoor de andere junior-vrouwen zich dichter bij huis kunnen voorbereiden. In Besançon verwacht ik weer met een grotere selectie te vertrekken.’’

flag-nl Nederlandse selectie voor flag-es Wereldbeker Benidorm (22 januari)
Elite-mannen
Lars van der Haar
Mathieu van der Poel
Joris Nieuwenhuis
Mees Hendrikx
Corné van Kessel
Stan Godrie
Klaas Groenen

Elite-vrouwen
Fem van Empel
Puck Pieterse
Lucinda Brand
Shirin van Anrooij
Inge van der Heijden
Manon Bakker
Annemarie Worst
Aniek van Alphen
Marianne Vos

Belofte-mannen
David Haverdings
Luke Verburg
Tibor del Grosso
Danny van Lierop
Bailey Groenendaal
Lucas Janssen

Junior-mannen
Guus van den Eijnden
Senna Remijn
Floris Haverdings
Jelte Jochems
Mika Vijfvinkel
Keije Solen

Junior-vrouwen
Lauren Molengraaf

Dit artikel delen:

5 Reacties

Oblomov 16 januari 2023 om 12:18
Quote:
Bondscoach Gerben de Knegt heeft bij de samenstelling van de selectie nadrukkelijk rekening gehouden met het WK in Hoogerheide. ‘’Bij de jongeren heb ik bij de beloften en de junioren gekozen voor volledige selecties, omdat de eventuele WK-gangers dan nog punten kunnen halen die een goede startplek garanderen op het WK.”

“Bij de junior-vrouwen heeft alleen Nederlands en Europees kampioen Lauren Molengraaf daar uitzicht op, waardoor de andere junior-vrouwen zich dichter bij huis kunnen voorbereiden.’’

Wat is dit nu weer voor een rare drogredenatie?

Als de stand in de wereldbeker bepalend is voor de startvolgorde tijdens het WK, staan meerdere namen die bij de mannen junioren en beloftes meegaan er slechter voor dan Langenbarg.

Had gewoon het podium van het NK plus Langenbarg meegenomen. Al is het maar omdat je als belangrijkste land in het vrouwenveldrijden ook een zekere verantwoordelijkheid hebt om te zorgen voor een deelnemersveld van respectabele omvang bij een met moeite bevochten categorie als de junior vrouwen.

Als ze zelf niet wilden of konden, had je dat moeten zeggen. En als geldnood het argument is, had je bij de junioren mannen en de beloftes ook moeten beknibbelen.

2
platteprijs 16 januari 2023 om 13:39

Helemaal mee eens Oblomov. Het zal wel weer om geld draaien.

0
Cornelius 16 januari 2023 om 16:46

Volgens mij gaat het om UCI punten, het wereldbekerklassement speelt geen rol. Wel is het zo dat bij wereldbekerwedstrijden veel UCI punten verdiend kunnen worden (bijna drie keer meer dan in C1-wedstrijden). Lauren Molengraaf staat in de joniorenranglijst van de UCI momenteel tweede. Andere Nederlandse junioren staan veel lager, en zullen zelfs met een eventueel topresultaat in Spanje niet serieus kunnen stijgen.

0
Chrono 16 januari 2023 om 10:59

Ronhaar en Kamp?

1
DonQuijote 16 januari 2023 om 10:33

Edit redactie: Scherp, is aangepast. Bedankt!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone