KNWU maakt nationale selectie bekend voor cross Heusden-Zolder

maandag 23 december 2019 om 08:12
KNWU maakt nationale selectie bekend voor cross Heusden-Zolder

foto: Cor Vos

Bondscoach Gerben de Knegt heeft vandaag de selectie bekendgemaakt voor de Wereldbeker veldrijden in Heusden-Zolder. Vrijwel dezelfde renners traden ook aan in de cross van Namen gisteren, alleen Sophie de Boer ontbreekt.

“Lucinda Brand lijkt haar topvorm te pakken te hebben richting de drukke kerstperiode met veel crossen”, vertelt De Knegt. “Marianne Vos maakt een prima debuut in haar eerste wereldbeker van het seizoen. We reizen daarnaast af met een nagenoeg ongewijzigde selectie, met uitzondering van Sophie de Boer die niet fit is.”

De Wereldbeker in Heusden-Zolder wordt gehouden op donderdag 26 december, tweede kerstdag.

Selectie elite-mannen
Mathieu van der Poel
Lars van der Haar
Corné van Kessel
Joris Nieuwenhuis
David van der Poel
Stan Godrie
Maik van der Heijden
Sieben Wouters

Selectie elite-vrouwen
Annemarie Worst
Ceylin del Carmen Alvarado
Lucinda Brand
Yara Kastelijn
Marianne Vos
Inge van der Heijden
Maud Kaptheijns
Manon Bakker
Shirin van Anrooij
Geerte Hoeke
Puck Pieterse

Selectie U23-mannen
Ryan Kamp
Tim van Dijke
Kyle Agterberg
Pim Ronhaar
Mees Hendrikx
Bart Artz

Selectie junior-mannen
Hugo Kars
Tibor del Grosso
Danny van Lierop
Joost Brinkman
Bailey Groenendaal
Lucas Janssen

Dit artikel delen:

6 Reacties

Pol 23 december 2019 om 08:44

Weer geen Aniek van Alphen jammer, staat bijna in de top 50 en rijd heel goed. Laat ze dan in de plaats van de Boer rijden.

Brabander 23 december 2019 om 12:41

Nou je het zegt. Of Maud Kaptheijns. Die rijdt ook al het hele seizoen achteruit

jibi verboort 23 december 2019 om 12:54

Mist bondscoach de Knegt een kans?

Op zaterdag 21 december reed de pas 20 jarige Aniek van Alphen een indrukwekkend sterke race. Ze was de evenknie van wereldkampioene Sanne Cant. Het zou een psychologisch sterke zet zijn geweest als de Knegt daarop haar had beloond met een uitnodiging voor Zolder. Zo'n beloning werkt motiverend en kan wel eens dat extra zetje geven aan het nog jonge raspaardje.

Laten we eerlijk zijn. De Knegt is een ware Guus Geluk. Juist nu hij bondscoach is treft hij een schitterende groep meiden aan,die allemaal voor de prijzen kunnen wedijveren. In geen enkel ander land zie ik momenteel dit potentieel. De successen van de dames kunnen dan afleiden van de ware taak van een goede bondscoach: goede groepssfeer,selecteren,voorbereiden,motiveren…..maar ook oog hebben voor juiste strategische keuzes als het moment daar aanleiding toe geeft.
Heeft Gerben de Knegt een kans laten lopen? Naar mijn mening wel!

Mavi 23 december 2019 om 14:53

Aniek van Alphen kan niet worden geselecteerd door de bondscoach.

Nederland mag maximaal 8 dames zelf selecteren. Maar elke renster in de top 50 van de UCI ranglijst heeft automatisch startrecht, als er 8 of meer rensters in de top 50 van de ranglijst staan kan de bondscoach verder niemand selecteren.
De selectie kan alleen worden aangevuld met 2 juniores als de overige plaatsen zijn ingenomen door rensters uit de top 50,

Aniek van Alphen staat 53e op de laats opgemaakte ranglijst. Alle geselecteerde dames (inclusief de juniores van Anrooij & Pieterse) staan in de top 50.

Pol 23 december 2019 om 16:01

De nieuwe UCI stand wordt pas vannacht bekend gemaakt, en volgens mij komt ze nu net de top 50 binnen. De dames die voor haar staan hebben niet gescoord.

jibi verboort 23 december 2019 om 16:51

@ Mavi

Dank voor je toelichting. Mooi omschreven en met beleefd taalgebruik. Als je weergegeven inhoud juist is….dan kan ik niet meer volledig achter mijn eigen mening(dat de Knegt een kans heeft misgelopen)staan. Feit blijft dat Aniek zaterdag getoond heeft wereldkampioene Sanne Cant te kunnen bijbenen, maar ook weer te kunnen inhalen na opgelopen achterstand. Het dames veldrijden is leuk om naar te kijken. Daarnaast geniet ik van hun gevoelens die ze ons tonen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair