KNWU gaat met Delta Cycling Rotterdam toch door met Ardennen Proef
dinsdag 25 juli 2017 om 11:15

KNWU gaat met Delta Cycling Rotterdam toch door met Ardennen Proef

De Rabobank Ardennen Proef is dan toch geen verleden tijd. De befaamde testdagen van de KNWU zouden dit jaar verdwijnen, maar de bond heeft in Delta Cycling Rotterdam een nieuwe partner gevonden. Dit jaar vind een eendaagse plaats, maar de ambities is om in 2018 weer een volledige Ardennen Proef te houden.

Gegevens beschikbaar voor alle teams
Tijdens de Ardennen Proef krijgen talentvolle tweedejaars juniors de kans om zichzelf te laten zien. “Als Delta Cycling Rotterdam leiden we al 25 jaar talent op en veel van onze renners waren ooit actief op de Ardennen Proef”, motiveert Delta Cycling Rotterdam-teammanager Jim van den Berg. “We wilden niet een jaar aan data over onze talenten verloren laten gaan en hebben Peter Zijerveld gevraagd of we alsnog samen iets konden organiseren. Een eendaagse voor talentvolle junioren is de uitkomst waarbij Delta onder meer met een mechanieker, powermeters en trainer zal ondersteunen. Deze dag moeten de sport en talenten vooruit helpen. De uiteindelijke resultaten van de proeven zijn wat ons betreft dan ook beschikbaar voor alle teams in Nederland.”

Goede leerschool
De RAP-dagen zijn een begrip onder de huidige en ex-profrenners. Velen van hen kwamen ermee in aanraking. “De Rabobank Ardennen Proef was bedoeld om je talent als jonge wielrenner of renster te ontdekken. Ook konden de bondscoaches en talentcoaches de renners in een week beter leren kennen. Tijdens de RAP-dagen leerden de renners allerlei trainingsvormen en -technieken én werd er aandacht besteed aan trainingsleer, mentale vaardigheden en voeding. Bijna alle renners die tegenwoordig bij WorldTour-ploegen rijden, hebben in de jeugd deelgenomen aan de RAP-dagen”, schrijft de bond op haar website.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2017 11:56
Mooi, goed van Delta Cycling.
25 juli 2017 12:40
Wat kan zo'n weekendje nou kosten? Neem aan dat de junioren gewoon eigen onderdak etc. betalen. Het kost vooral tijd en wat kosten voor verblijf voor de begeleiding. Moet toch altijd door kunnen gaan zou ik zeggen.
25 juli 2017 15:50
Delta Cycling Rotterdam al 25jaar ....
Vreemd, nooit van gehoord 25 jaar geleden
Wel van PRC Delta
25 juli 2017 20:01
@Jan
Tsja, zo zijn er zoals deze wel meer organisaties die door wisselen van sponsors van naam veranderen. Wie had er nou in 1984 van LottoNL-Jumbo gehoord?

Reacties zijn gesloten.