Knie blijft Danny van Poppel parten spelen

Knie blijft Danny van Poppel parten spelen

foto: Sky

woensdag 24 februari 2016 om 11:40

Danny van Poppel moet voorlopig een kruis maken over zijn voorjaar. Onze 22-jarige landgenoot heeft zijn debuut in het shirt van Sky nog altijd niet gemaakt en hoopt dat daar snel verandering in komt. “Als ik pijnvrij kan fietsen, ga ik koersen”, vertelt hij het Algemeen Dagblad.

Knieproblemen ontstaan door hamstring
Eind januari vertelde Van Poppel aan WielerFlits al dat hij het trainingskamp op Mallorca moest verlaten. Na de wedstrijden op Mallorca en de Dubai Tour, moet hij ook verstek geven voor het Belgische openingsweekend. “Moeilijk, maar op dit moment zit er niks anders op. Mentaal heb ik het heel zwaar gehad. Ik was heel teleurgesteld en heb een paar moeilijke dagen gehad. Toen het vorig jaar eindelijk goed liep en ik won, dacht ik: ik ga ook knallen in het voorjaar. Ik heb veel harder en serieuzer getraind en wilde me echt laten zien.” Wel wist de sprinter te achterhalen waar de problemen vandaan komen. “Het heeft zo goed als zeker te maken met mijn hamstring die geblokkeerd is.”

Veel steun van Knaven
De jongste Van Poppel krijgt veel bijval van zijn ploegleider Servais Knaven en trainer Rod Ellingworth. “Mijn probleem is vaak dat ik te veel wil. Vanuit de ploeg zeggen ze nu juist tegen me: ‘Doe rustig Danny. Jouw tijd komt wel.’ Dat is heel fijn. […] Ik hoop dit voorjaar nog te rijden. Als ik pijnvrij kan fietsen, ga ik koersen. Ook als de conditie er nog niet is. Maar ik heb vorige week pas besloten dat ik voorlopig geen wedstrijden rijd. Daar heb ik me nu bij neergelegd.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

ikbenprocycling 24 februari 2016 om 12:52

Het lukte me niet een Hallmarck e-kaartje te plaatsen. Daarom dus maar het cliché: Rustig aan jong, we zien je wel verschijnen.

Brummel 24 februari 2016 om 14:11

soms moet je tegen je grenzen aanlopen om te weten waar ze liggen.

Slingerberg 24 februari 2016 om 18:05

Rustig blijven en ipv voorjaar het najaar belangrijk maken. Meeste renners willen goed zijn op de spelen dus lijkt me dat v Poppel een ideale renner is om belangrijk te maken in Lombardije en Parijs-Tours. Heeft snelheid, kan omhoog finishen en bij Sky ziet men een klassieke renner in hem dus waarom niet een kansje wagen dit jaar.

Romāns Vainšteins 24 februari 2016 om 19:13

Lombardije ? Euhm..

Slingerberg 24 februari 2016 om 19:48

Gilbert heeft ook twee keer gewonnen en is vorig jaar verslagen door v. Poppel in de Ardennen. Weliswaar andere omstandigheden natuurlijk. Bedoelde ook meer op het einde van het wielerseizoen.

robinb41 24 februari 2016 om 19:57

In het najaar zullen er inderdaad zeker kansen liggen voor van Poppel. Parijs-Tours, Plouay en Hamburg. Misschien ook nog de races in Canada? Of zal dit te zwaar zijn voor hem? Mannen als Matthews finishen namelijk ook kort daar.

Dayer Quintana 25 februari 2016 om 08:04

Lombardije :D nu ook niet overdrijven.

Headlines

Materiaalzone

Populair