Kluisberg en Kruisberg nieuw in parcours Dwars door Vlaanderen

woensdag 3 maart 2021 om 08:37
Kluisberg en Kruisberg nieuw in parcours Dwars door Vlaanderen

foto: Cor Vos (archief)

Het parcours in Dwars door Vlaanderen is met de toevoeging van de Kluisberg en Kruisberg weer een stukje zwaarder geworden. De Kluisberg vervangt de Nieuwe Kwaremont als eerste helling van de dag, terwijl de Kruisberg op 42 kilometer van de meet zijn intrede doet.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De Kluisberg is overigens geen nieuwe beklimming in Dwars door Vlaanderen. De heuvel in de gemeente Kluisbergen stond in vorige edities ook al als tweede beklimming in het routeboek. Deze tweede passage blijft 35 kilometer na de eerste passage staan. “Onze finale is nu een stuk pittiger en gebalder”, zo klinkt het uit de mond van organisator Guy Delesie bij Sporza.

Andere startlocatie
Door het coronavirus moet de organisatie uitwijken naar een andere startlocatie. Waar de Grote Markt in Roeselare voorheen fungeerde als start, is dat nu het afgelegener Stadion Schiervelde van voetbalclub KSV Roeselare.

“We kunnen het daar beter onder controle houden en de site afsluiten voor publiek. Dat was op de Grote Markt van Roeselare onmogelijk. We willen de mensen nogmaals oproepen niet naar de wedstrijd te komen kijken. Hoe moeilijk het ook is in koersgek Vlaanderen: blijf weg van de koers”, aldus Delesie.

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel is nog altijd de laatste winnaar van de Vlaamse semiklassieker omdat het coronavirus in 2020 roet in het eten gooide. De Nederlands kampioen won in 2019. Dit jaar vindt Dwars door Vlaanderen plaats op 31 maart.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Romāns Vainšteins 3 maart 2021 om 09:51

Het zou toch mooi zijn als ze de Omloop, DDV en E3 met de uitdaging opzadelen geen overlappende beklimmingen in het parcours op te mogen nemen en dan alleen de ronde toestaan om ze allemaal aan te doen maar dan allemaal maar één keer.

0
Wheely 3 maart 2021 om 09:57

Ik had het hier laatst nog over met Yukiya Arashiro maar dat werd een beetje een verwarrend gesprek.

0
Joachim 3 maart 2021 om 10:21

Ik vind 'm wel leuk, maar let op want in deze tijd kom je niet meer weg met zo'n mopjes. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/03/02/thuis-makers-excuseren-zich-voor-flietjes-mop-daar-lach-je/ ;)

0
Quintenri 3 maart 2021 om 11:45

Hahaha! Ik vind hem ook goed ;)

0
Barry Batsbak 3 maart 2021 om 13:52

Ik moest lachen. En ik moest me schamen (deed ik na het lachen).

0
Binda 3 maart 2021 om 16:31

Dit is lasistisch!

0
Al Phila 3 maart 2021 om 10:53

Van Vlaanderen naar de Kruisberg (NL Limburg) en dan weer terug…. Dat is idd een stukje zwaarder ;-)

0
moa 3 maart 2021 om 11:04

2 mooie, lastige hellingen. de Kluisberg heeft overigens wel 7 zijden om te beklimmen met de fiets. jammer dat de voorkant niet meer in de finale van een koers zit want dat is een echte scherprechter.

0
guyremgabdel 3 maart 2021 om 13:34

Jawel, de Kluisberg wordt langs beide kanten beklommen.

0
Beer 3 maart 2021 om 13:44

Nabij de Kruisberg zou ik de Schapenberg/Scherpenberg ook wel eens in een koers willen zien. Helling komt ook uit nabij de molen op de Hotond, maar is waarschijnlijk (?) te smal voor een koers.

-> https://www.climbbybike.com/nl/beklimming/Schapenberg-Scherpenberg/7921
“De Schapenberg-Scherpenberg ligt in Oost-Vlaanderen. Deze klim maakt deel uit van de Vlaamse Ardennen. Vanaf Ronse is de Schapenberg-Scherpenberg 1.2 km lang. Over deze afstand overbrug je 102 hoogtemeters. Het gemiddelde stijgingspercentage van de klim is bijgevolg 8.5 %. De maximale hellingsgraad is 21 %.”

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone