Kleine vooruitgang bij BMX’er Van Gorkom
Jelle van Gorkom. Foto: Orange Pictures / Erwin Spek
zaterdag 13 januari 2018 om 18:42

Kleine vooruitgang bij BMX’er Van Gorkom

De KNWU heeft op hun website een update geplaatst over de huidige situatie van BMX`er Jelle van Gorkom. In de update staat dat Van Gorkom af is van de slaapmedicatie die hij toegediend kreeg. Dit betekent dat Van Gorkom nu op eigen kracht uit zijn coma moet ontwaken. Wanneer dit zal gebeuren, is moeilijk in te schatten.

De Olympische medaillewinnaar reageert sinds het stoppen met de slaapmedicatie weer op prikkels en zijn lichaam laat herstel zien. Of de BMX´er uit Doetinchem volledig zal herstellen, is nog niet bekend. De artsen hebben zorgen over de impact van de val en de coma op de hersenen van Van Gorkom. Het is echter te vroeg om daarover een uitspraak te doen.

Van Gorkom kwam afgelopen dinsdag bij een training op Papendal ten val. Onderaan de startheuvel viel Van Gorkom over een ketting heen. Dit zorgde ervoor dat hij met gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nier naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hier werd besloten hem in een kunstmatige coma te houden.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
13 januari 2018 19:32
mag niet gebeuren die afzetting
13 januari 2018 21:25
Heel veel sterkte Jelle
13 januari 2018 22:48
Ik hoop dat hij ooit weer in staat is om van zijn leven te kunnen genieten. Bizar altijd dit soort dingen.

Reacties zijn gesloten.