Kittel, Sánchez, podiumceremonie, Gelderland, Bol

Kittel, Sánchez, podiumceremonie, Gelderland, Bol

foto LaPresse/Gian Mattia D'Alberto

Door Nick Doup en Youri IJnsen
donderdag 8 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de provincie Gelderland dat meer toernooien wil organiseren, de UCI die richtlijnen op gaat stellen voor ceremonies, een succesvolle Cees Bol, Luis León Sánchez over zijn rol in Parijs-Nice en Marcel Kittel die uitkijkt naar Milaan-San Remo.

Kittel: “Een sprinter moet één keer in zijn leven starten in San Remo”

Marcel Kittel schreef donderdagmiddag de tweede rit in Tirreno-Adriatico op zijn naam. De Duitse sprintbom keek na afloop uit naar Milaan-San Remo, een koers die hij nog nooit eerder aandeed. “Als ik ga, is het in een vrije rol”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Zonder verwachtingen en het team zal andere kopmannen hebben. Ik moet ervaring op doen, die wedstrijd leren kennen. Kijken of ik het type renner ben voor deze koers. Ik wil graag en na de Tirreno-Adriatico besluiten we of ik ga starten. Maar Milaan-San Remo is een wedstrijd waar een sprinter minimaal een keer in zijn leven aan de start moet hebben gestaan.”


Sánchez loopt weg voor leiderstrui

Luis León Sánchez staat met nog drie etappes te gaan aan de leiding van Parijs-Nice. Met nog een drietal lastige ritten voor de boeg, heeft hij een voorsprong van vijftien tellen op Wout Poels. Nummer drie Julian Alaphilippe geeft op dit moment 26 seconden toe. “Het is fantastisch dat ik nog altijd de gele leiderstrui heb. De omstandigheden in de koers zorgen ervoor dat ik nu aan de leiding sta. Maar we moeten niet vergeten dat Jakob Fuglsang de echte kopman van ons team is”, probeert hij na afloop zand in de ogen van de concurrentie te strooien. De 34-jarige Spanjaard van Astana behaalde in het verleden alle beschikbare podiumplekken van het eindklassement in de Koers naar de Zon; hij won in 2009.


UCI stelt richtlijnen op voor respectvolle podiumceremonies

David Lappartient zit in zijn eerste maanden meer dan regelmatig op de praatstoel. De Franse voorzitter van de UCI heeft zich in The Telegraph uitgelaten over de podiumceremonies in het wielrennen. Hij gaat daar met de internationale wielerunie richtlijnen voor opstellen. “De UCI neemt haar medailleceremonies in heroverweging, om ervoor te zorgen dat het protocol alle deelnemers respecteert. We beginnen met UCI-evenementen zoals WK’s en verspreiden ze over alle UCI geregistreerde evenementen. We kunnen een mix hebben. Soms is het leuk dat lokale vrouwen of mannen de truien uitreiken in traditionele kleding, soms misschien kinderen. Wat belangrijk is, is dat de kledij niet vernederend is en dat niemand wordt uitgebuit.”


Gelderland wil baansucces doortrekken

De provincie Gelderland wil de komende jaren meer wielerkampioenschappen organiseren. Het succes van de voorbije WK baanwielrennen in Apeldoorn was voor het provinciebestuur het sein om door te zetten. Volgend jaar is in Omnisport het WK Para-Cycling en volgens CyclingOnline is het wereldkampioenschap BMX van 2021 het daaropvolgende evenement. Dat zou op Papendal moeten plaatsvinden. Daarnaast is Apeldoorn de beoogde locatie voor het WK Mountainbike Marathon van 2023.


SEG geniet na van winst Bol in kermiskoers

SEG Racing Academy kon gisteren vieren in Wanzeel Koerse. Pupil Cees Bol wist namelijk de eerste Vlaamse kermiskoers te winnen na een solo van dertien kilometer. Hij bleef in een kletsnat Wanzele de Belgen Jelle Mannaerts (Tarteletto-Isorex) en Enzo Wouters (Lotto Soudal) voor na een koers van bijna 165 kilometer.

https://twitter.com/segracing/status/971442673474310144


Dit artikel delen:

7 Reacties

Leukefans 8 maart 2018 om 20:38

‘Sánchez loopt weg voor leiderstrui’, en mee onbekende Nederlandse uitdrukking of gewoon een bijzonder vreemd geformuleerde titel? Ik kan uit de inhoud van het stuk echt niet opmaken wat het zou moeten betekenen…

0
AndriesW 8 maart 2018 om 21:21

Lappartient: “What is important, I think, is that the costumes are not degrading in any way, and no one is being exploited.”

Ongelofelijk…

0
Mwielerfan 8 maart 2018 om 22:15

Loopt weg voor is Nederlandse uitdrukking

0
WCEendT 8 maart 2018 om 22:37

@redactie
Wat is er vandaag met Adam Yates gebeurd in de Tirreno? Verliest veel tijd, maar wordt dus niet net als Kelderman op 0:00 gezet. Enig nieuws?

Edit:
Net als Roglic en andere opgehouden door de val lees ik nu.

0
Jacco van Stierop 8 maart 2018 om 23:42

Tja, wordt lastig, de één vindt een niqab vernederend, een ander een minirok.
Laat elke organisatie dat zelf bepalen, er is al genoeg eenheidsworst.

0
simplex 9 maart 2018 om 00:03

Alleen dat plakkerige spuitwater afschaffen (hou dat bij auto’s en wasserettes) is meer dan voldoende voor podia bij wielrennen.

0
Jean Dumas 9 maart 2018 om 07:54

Bij Astana kunnen ze het tactisch spelen: Fuglsang meesturen in een ontsnapping? Dat zal Sky zaterdag niet toelaten en het parcours leent zich er minder voor, maar zondag? Ik denk zelfs dat Sky Henao dan meestuurt. Sanchez en Poels zouden wel eens naast het net kunnen vissen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone