Kittel sprint naar zege in tweede rit Tirreno-Adriatico

Door Youri IJnsen, donderdag 8 maart 2018 om 16:28

foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari

De tweede etappe in Tirreno-Adriatico 2018 is op het palmares bijgeschreven van Marcel Kittel. De 29-jarige Duitser van Katusha-Alpecin klopte in de straten Follonica concurrenten Peter Sagan en Giacomo Nizzolo in de massasprint. Danny van Poppel eindigde op plek acht. Patrick Bevin neemt de leiderstrui over van ploeggenoot Damiano Caruso.

Drietal kleurt de dag
Ondanks dat het parcours vandaag nagenoeg vlak was, weerhield dat er drie renners niet van om de aanval te zoeken. Guy Sagiv (Israel Cycling Academy), Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia) en Nicola Bagioli (Nippo-Vini Fantini) sloegen de handen ineen. Zij kregen bijval van Alexandr Foliforov, de Rus van Gazprom-RusVelo die de klimtijdrit in de Giro d’Italia 2016 op zijn naam schreef. Samen verzamelden zij een maximale voorsprong van een kleine zeven minuten.

Valpartij ontsiert finale
Nadat Bagioli in een eerder stadium als was afgehaakt, werden op een dikke vijftien kilometer voor de meet ook de overige drie renners teruggepakt door de voorwacht van het peloton. De spurters leken zich op te maken voor een massasprint, maar een massale valpartij op zes kilometer van het einde zorgde voor een rommelige aanloopfase. Katusha-Alpecin had de zaken op orde. Nathan Haas en Rick Zabel maakten er een lange sprint van, maar Kittel maakte hun werk ijzersterk af.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties