Kittel: “Geen schande om van Cavendish te verliezen”

Kittel: “Geen schande om van Cavendish te verliezen”

ittel is zondag de gelegenheiddrager van de groen trui - foto: Sirotti

zondag 3 juli 2016 om 10:53

Marcel Kittel moest genoegen nemen met de tweede plek in de openingsetappe van de Tour de France, achter rivaal Mark Cavendish. “Ik moest mijn sprint erg vroeg beginnen aan de linkerzijde. Mark kon later aan zijn inspanning beginnen”, legt hij uit bij Sporza.

Strijdvaardig
“Dat maakte het verschil. Als je in de wind zit en iemand komt van achteren, dan is er geen houden aan. Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik wilde winnen. Maar ik wil Mark ook feliciteren, hij is één van de snelste mannen van het peloton. Het is geen schande om van hem te verliezen.” De Duitser van Etixx-Quick-Step gaat echter niet bij de pakken neerzitten. “Het was een groot gevecht zaterdag. Iedereen wilde vooraan zitten, ook de klassementsmannen. De ploeg deed het prima vandaag en ik ben tevreden met mijn benen. Er komen nog meer kansen de komende dagen. We zijn er klaar voor.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Spruch 3 juli 2016 om 11:35

Zowel sprinters als klimmers lijken er in de ploeg van Lefevre niet echt beter op te worden. Als die ploeg een vedette aantrekt, gaan ze er bijna automatisch op achteruit. De mensen die in dat team zelf groot worden, hebben meer succes. Laat toch meer weer eens zien dat succes niet te koop is.

0
Janjanssen98765 3 juli 2016 om 12:24

@spruch

Ik heb niks met Quickstep maar wat jij zegt klopt gewoon niet.
Kittel rijdt nu beter dan vorig jaar en het is ook niet zo dat toen hij bij Giant zat nooit verloor van Cavendish.
Daarnaast heeft Jungels zich toch heel goed laten zien in de Giro.

0
Arema Pro Cycling Team 3 juli 2016 om 12:33

Lefevere zal toch de p..hebben, had hier natuurlijk een gele trui verwacht.
Misschien vandaag met D. Martin of Alaphlippe.

0
TeamNL 3 juli 2016 om 12:37

@janjansen
Kittel had nog nooit in een directe sprint van Cavendish verloren.

0
Arry1337 3 juli 2016 om 12:43

Als ik iets kan aanraden, is het tijdens de komende 3 a 4 weken niet te veel reacties te lezen. De helft van de reacties zijn slecht tot niet onderbouwd door mensen die alleen in deze paar weken actief zijn. Ook denken velen van hen dat ze het meest weten van het wielrennen omdat ze vorig jaar ook de tour volgden. Gewoon links laten liggen en alsjeblieft geen discussies mee aangaan, dat is niet goed voor de kwaliteit van de site

0
Spruch 3 juli 2016 om 13:31

@Arry, bedankt voor je constructieve bijdrage. Ik geef al jaren commentaar op wielerflits. Altijd goed onderbouwd, nog nooit is een reactie van mij weggehaald. Als een kritische reactie op een bepaalde ploeg of renner tegenwoordig meteen betekent dat je geen verstand van wielrennen hebt, dan snap ik niet waarvoor een forum is. Dat is toch juist om het gesprek over dit soort dingen aan te gaan? Dan moet je ook een beetje stelling durven nemen. Dat jij het daarmee niet eens bent, betekent niet dat iedereen dat links moet laten liggen, lijkt me.

0
Spruch 3 juli 2016 om 13:34

@JanJanssen
Kittel was vorig jaar niet gemotiveerd, wilde weg en deed niet zijn best. Dus dat is geen vergelijking. Een vergelijking zou zijn met de jaren daarvoor. En dan kijkt Kittel het dit jaar toch niet beter te doen. Cavendish verpieterde ook bij Etixx-Quickstep. Geeft niks, blijkbaar is de ploeg van Lefevre beter in het brengen van eigen renners dan vedettes op hetzelfde niveau houden. Je ziet een zelfde soort trend bij Sky en BMC.

0
mic1984 3 juli 2016 om 14:11

@spruch
Tour is niet gedaan na een etappe eh. Kittel gaat er degelijk nog eentje winnen.
En over u “mening” dat renners bij etixx slechter gaan presteren dan ervoor. Is ook bullshit. Sprinters en klassieke renners hebben altijd goede resultaten gehaald bij etixx. Het enige waar je correct in bent is dat de ronde renners nooit top zijn geweest. Al vond ik de 2de plaats van uran in giro een topprestatie. En de witte trui van jungels ook.

0
Spruch 3 juli 2016 om 16:24

@mic
Ik zeg ook niet dat de Tour is gedaan. En Kittel zal zeker nog wel een of meerdere etappes pakken. Hij maakt alleen niet de indruk zoals hij dat eerder deed bij Giant en voorgangers. Cavendish ging nou niet bepaald beter presteren bij Etixx-Quickstep. En een ‘sprinter’ als Boonen kwam uit eigen gelederen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone