Kittel blikt vooruit op komende Tour en ziet een duidelijke sprintfavoriet
foto: Cor Vos
woensdag 7 juni 2023 om 12:21

Kittel blikt vooruit op komende Tour en ziet een duidelijke sprintfavoriet

Marcel Kittel heeft in de populaire wielerpodcast De Grote Plaat zijn licht laten schijnen over de komende Tour de France. De ex-renner kijkt als voormalige topsprinter vooral naar de rappe mannen. Er is volgens de 35-jarige Kittel een duidelijke favoriet voor de komende Toursprints.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De oud-renner van Team Giant-Alpecin, Quick-Step en Katusha-Alpecin is zeer gecharmeerd van… Jasper Philipsen. “Philipsen is de topfavoriet voor de massasprints in de Tour”, kent Kittel geen twijfels. “Hij heeft al zo’n goed seizoen gehad, het was echt indrukwekkend. Voor mij is hij de nummer één sprinter, voor Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen.”

Philipsen won dit jaar al twee etappes in Tirreno-Adriatico, de Classic Brugge-De Panne en de Scheldeprijs. De renner van Alpecin-Deceuninck wist sprintrivalen Groenewegen en Jakobsen al op een paar nederlagen te trakteren. Vorig jaar won de 25-jarige Belg bovendien al twee etappes in de Tour, waaronder de slotrit met aankomst op de Champs-Élysées.

Over groene trui
Kittel ging ook kort in op de strijd om de groene puntentrui. De winnaar van vorig jaar, Wout van Aert, zal deze zomer naar eigen zeggen wat anders gaan koersen en zich minder focussen op de groene trui. “Ik denk niet dat ze bij Jumbo-Visma voor de groene trui van Van Aert gaan werken, dat hebben ze ook al uitgesproken. Maar als hij in goede positie zit, kan hij ook nog tot de finish sprinten. Die risico’s heeft hij dan namelijk al genomen”, aldus Kittel.

 
12 Reacties
Sorteer op:
7 juni 2023 13:08
Jakobsen, Groenewegen en Philipsen zijn de snelste denk ik. Die zitten alle drie dicht bij elkaar. Zal afhangen van de treintjes, valpartijen en dergelijke wie de Tour zal domineren in de sprintritten.
  7 juni 2023 13:13
  Geen speld tussen te krijgen en straks wellicht ook niet.
7 juni 2023 12:43
Vooralsnog zie ik er niet een sprinter ver bovenuit steken. Philipsen heeft m.i. het beste voorseizoen gehad, maar de dominantie als Kittel, Cav of Cipollini zie ik hem niet hebben deze TDF. Dat waren "zekerheidjes" als je en massasprint had, dit gevoel heb ik niet bij Philipsen of welke andere sprinter dan ook op dit moment.
7 juni 2023 13:32
Op een vlak parcours is Jakobsen sneller dan Philipsen, het verschil is niet groot en als er een heuveltje in zit dan helt het al over naar Philipsen.
  7 juni 2023 15:50
  De resultaten van de laatste 2 jaar vertellen toch niet meteen dat Jakobsen de snellere is. Of ze hebben bijzonder weinig tegen elkaar gereden op een vlak parcours.
7 juni 2023 14:10
Wat een vertrouwen in Jakobsen hier. Is het al bekend dat hij gaat?
7 juni 2023 14:12
Akkoord met phillipsen Maar bij sprints heb je niet echt iemand die bovenuit steekt In tour heb je er een pak Phillipsen Jakobsen ewan groenewegen pedersen demare welsford benneth kunnen van elkaar winnen op het vlakke Als het een beetje hard word gemaakt op een heuvel hou je van die namen alleen nog phillipsen pedersen demare en mss benneth over normaal
  7 juni 2023 15:32
  En komen er nieuwe mannen zoals Laporte en van Aert bij.
  7 juni 2023 15:45
  Wat ik vooral mis zijn komma’s en hoofdletters ;-)
  7 juni 2023 15:56
  Van Aert komt er niet echt bij als het hard wordt, die kan even goed winnen als het biljartvlak is. Heeft uiteindelijk ook gewoon meer sprintzeges in de Tour dan Groenewegen, Philipsen of Jakobsen.
8 juni 2023 19:23
En Merlier?
7 juni 2023 13:08
Ik ben het volledig eens met Kittel en denk dat Alpecin het nog eens fijn versterken kan met een harde koers allereerst en vervolgens lange spurtfinale. Jakobsen en (vooral) Groenewegen kan je zo best nog voor de spurt zelf in kansloze positie wegfietsen.

Reacties zijn gesloten.