Kim Van de Steene uitgeput: “Hoogstwaarschijnlijk geen cross meer dit seizoen”

zaterdag 5 januari 2019 om 11:21
Kim Van de Steene uitgeput: “Hoogstwaarschijnlijk geen cross meer dit seizoen”

foto: PhotoPress.be

De kans is klein dat we veldrijdster Kim Van de Steene dit seizoen nog in actie zien. De 32-jarige Belgische moeder van twee, die dit seizoen als revelatie begon, is lichamelijk compleet ingestort. Dat schrijft ze op haar Facebook-pagina. “Ik ben al blij als ik na meer dan een maand eens terug op mijn fiets zou kunnen zitten”, zegt Van de Steene.

De laatste cross van Van de Steene dateert van 2 december, toen ze vijfde werd in Mol. Daarna stond ze niet meer aan de start van een veldrit. “Omdat er zoveel vragen komen wanneer ik terug in actie kom in het veld… Sinds mijn overwinning op de Koppenberg ging het niet meer gelijk ik het zou willen”, reageert Van de Steene. “Het lichaam wilde niet echt meer mee, maar tot in Mol stond ‘opgeven’ niet in mijn woordenboek. Ook al besefte ik dat ik toen met moeite op mijn fiets zat. Doodmoe.”

Kort daarna besloot Van de Steene, die naast haar carrière ook nog deeltijds werkt als logistiek assistente in een Gents ziekenhuis, een pauze in te lassen. “Mijn lichaam zei zelf dat het genoeg was, helemaal op. Dus ik rijd zeker geen BK volgende week en hoogstwaarschijnlijk ook geen cross meer dit seizoen”, geeft ze aan. Van de Steene geeft aan een grote steun te vinden bij haar gezin, vrienden en collega’s. Wanneer we haar weer terug zien, is nog niet bekend.


Lees ook: Kim Van De Steene uitzondering in veldritland: “Mijn gezin komt op eerste plaats”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Brabander 5 januari 2019 om 12:00

Wat een apart verhaal is dit zeg. Op latere leeftijd, eigenlijk vanuit het niets, 2 crossen winnen en dan vervolgens, nog voor de helft van het seizoen compleet game over zijn

0
tendam 5 januari 2019 om 12:07

Dat gebeurt in de damescross eigenlijk best vaak. Thalita de Jong, Maud Kaptheijns. Ineens zijn ze er, en ineens zijn ze ook weer weg.

0
Emergo 5 januari 2019 om 12:14

@Tendam maar a) zeker niet zo snel en b) met duidelijk aanwijsbare oorzaken als blessures e.d.

0
tendam 5 januari 2019 om 12:21

@emergo
Jezelf over de kop rijden is ook een duidelijke oorzaak.

0
Brabander 5 januari 2019 om 12:26

Okay. Maar waarom ze zichzelf over de kop heeft gereden? Ze leek juist erg verstandig door maar 1 cross per weekend te pakken.

0
Verweggistan 5 januari 2019 om 15:02

Wellicht juist door het succes en de aandacht; dat kost ook tijd en energie. Dan wordt er door jezelf en door de buitenwacht ineens meer van je verwacht. Ga je wellicht juist harder trainen, ben je opeens bezig met interviews. De een kan daar beter mee omgaan dan de ander. Ik kan mij voorstellen dat Van de Steene het al druk genoeg had met het combineren van sport en werk. En dat dit er net over was.

0
Brabander 5 januari 2019 om 15:35

Plausibel ja

0
Tour 5 januari 2019 om 15:43

Maakt wel duidelijk dat aan de top komen, nog iets anders is dan er blijven. Dit zie je bij de vrouwen vaker dan bij de mannen.

0
maklukzat 5 januari 2019 om 16:18

Vrouwen zijn daar blijkbaar gevoeliger voor. Valt wel op bij de cross met een hele rij aan rensters die er mee worstelen. Wanneer een trainer er niet boven op zit gebeurt er al snel teveel. Mannen gaan er wat rationeler mee om.

0
Verweggistan 5 januari 2019 om 19:42

De mannen zijn meestal ook (al vanaf het begin van hun carrière) voltijd prof, dat scheelt. Maar er zijn er ook bij de mannen die snel kwamen en weer weg waren. Thijs Al, Jan Denuwelaere, Walsleben, Franzoi, Bina

0
Kevin Lowagie 7 januari 2019 om 10:21

Spijtig voor Kim. Hopelijk neemt ze haar tijd en kan ze zich komende zomer goed voorbereiden om opnieuw te aanwezig te zijn komende veldritwinter met mooie resultaten!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone