Kévin Vauquelin boekt eerste profzege in Tour du Var
Foto: Cor Vos
vrijdag 17 februari 2023 om 16:29

Kévin Vauquelin boekt eerste profzege in Tour du Var

Kévin Vauquelin heeft de eerste etappe in de Tour du Var op zijn naam geschreven. De 21-jarige Fransman was met een snuggere aanval Neilson Powless en Kévin Geniets te slim af.

Julien Bernard (Trek-Segafredo) was de opvallende eerste aanvaller van de dag in de openingsrit van de Tour des Alpes Maritimes et du Var, kortweg de Tour du Var. De ervaren Fransman heeft dan ook een speciale band met deze rittenkoers. Twee jaar terug boekte hij in de slotrit zijn eerste, en vooralsnog enige, profzege. Had hij een plan om dat vandaag over te doen?

Jean-Louis Le Ny (Nice Métropole Côte d’Azur), Mads Ostergaard Kristensen (Leopard TOGT), Florian Rapiteau (St-Michel-Mavic-Auber 93) en Maël Guégan (CIC U Nantes Atlantique) vertegenwoordigden de continentale ploegen in de kopgroep. Hun voorsprong werd nooit groter dan vier minuten, dankzij het harde werk van Cofidis.

Bernard wilde zich niet zomaar laten meedrijven. De Fransman zette beide tussensprints naar zijn hand, maar liet zich vervolgens terugzakken. Bernard zag het zinloze van zijn inspanningen in, en gelijk had hij. Want op tien kilometer van de streep was ook het verhaal van de rest uit.

AG2R-Citroën schept chaos
In de finale lagen nog een drietal korte puistjes te wachten, die kort op elkaar volgden. AG2R Citroën nam daar het commando over. Pierre Gautherat maakte de verschillen in dienst van Aurélien Paret-Peintre, die op zijn beurt moest afrekenen met Kévin Geniets (Groupama-FDJ), Neilson Powless (EF Education-EasyPost) en Kévin Vauquelin (Arkéa-Samsic).

Op de vlakkere tussenstukken was de samenwerking echter niet optimaal. Daarvan profiteerde Vauqelin op een kleine anderhalve kilometer van de streep. De Fransman zette vol aan en pakte meteen een drietal seconden. Powless probeerde het gaatje nog te dichten, maar kwam te kort. Vauquelin is ook de eerste leider.

 
8 Reacties
Sorteer op:
17 februari 2023
Een koers met zo een rijke traditie maar geen voorbeschouwing waardig...
17 februari 2023
Hij werd onlangs nog eens gedropt in een rijtje supertalenten en ik kende hem niet. Nu wel, dat was een zeer strakke demarrage, volgens mij heeft ie wel een beetje Powless een loer gedraaid daar die wel erg kwistig bezig was en in zichzelf geloofde.
    17 februari 2023
    Het was inderdaad behoorlijk snugger wat hij deed.
17 februari 2023
Paulus zit er wel vaak bij in de finales dit jaar. Op naar een ritje in Parijs Nice?
    17 februari 2023
    "vaak bij" is nog een understatement voor iemand die dit jaar al la Marseillaise en het eindklassement in de Ster van Bessèges won ;-)
17 februari 2023
Vorig jaar maar liefst zeven tweede plaatsen! Inderdaad een groot talent dus, en nou weet hij ook nog hoe het is om te winnen.
17 februari 2023
Waarom wordt dit rondje live uitgezonden op Eurosport1 i.p.v. De Algarve?
17 februari 2023
Mooi. Zat er vorig jaar ook al meermaals dichtbij. Heeft ook een aardige tijdrit.

Reacties zijn gesloten.