Kevin Seeldraeyers vreest voor einde carrière

woensdag 28 oktober 2015 om 14:34
Kevin Seeldraeyers vreest voor einde carrière

29 jaar is hij pas en ooit werd hem een grote toekomst voorspeld, maar Kevin Seeldraeyers vreest serieus voor een vroegtijdig einde van zijn carrière. De Belg zag zijn contract bij Torku-Sekerspor niet verlengd worden en schat de kans dat hij nog een ploeg vindt op tien procent. “Voor 10 plaatsen hadden ze meer dan 100 aanvragen gehad.”

“Het was zeer moeilijk om me dit jaar in de kijker te rijden”, vertelt de voormalig Quick-Step en Astana-coureur aan Belga. “Ons programma was beperkt, samen met de ploeg moest ik me tonen in de Ronde van Turkije, maar door pech draaide het daar anders uit. Dat is jammer. Ik krijg geen contractverlening bij mijn team. Ze doen geen beroep meer op buitenlanders.” Seeldraeyers weet zelf ook dat de tijd begint te dringen. “Er zijn nog heel veel renners op zoek naar een ploeg voor volgend jaar. Mijn manager heeft bijvoorbeeld geïnformeerd bij Team Marseille 13 KTM. Daar zijn nog 10 plaatsen en ze hadden al meer dan 100 aanvragen gehad. Dan weet je het wel.”

Ziekte en pech
“Zelf contacteer ik ook soms enkele ploegen, maar het wordt niet gemakkelijk. Ik had al contact met Hilaire (Van Der Schueren) van Wanty, maar ook daar zijn de plaatsen beperkt. Ik ben een klimmer, geen type renner dat in het voorjaar goed voor de dag komt of snel is in de sprint. Dat is in die kleinere ploegen een nadeel.” Een 13e plaats in de Giro van 2009 getuigt daarvan. Het bleek echter lastig dat te herhalen. “Ik ben in het verleden vaak ziek geweest, maar dat probleem is intussen van de baan. Dit jaar was ik slechts één keer ziek. Afgelopen zomer is ook inspanningsastma bij me vastgesteld. Daar word ik nu voor geholpen. Ik ben gezond, ik voel me goed, ik kan er nog een paar jaar tegenaan.”

Pech is de klimmer uit Boom ook niet vreemd. “De bondscoach had me gevraagd om deel te nemen aan het test-event in Rio, maar jammer genoeg brak ik enkele dagen daarvoor op training mijn pols. Weg was mijn kans. Niemand kent me nog, terwijl ik echt wel een renner ben die van dienst kan zijn in een ploeg. Ik ben iemand die zich 200 procent kan inzetten voor een kopman, zelf geloof ik te weinig in mijn eigen kansen, ik cijfer me liever weg. Ik kan een goede knecht zijn.”

10 procent kans
“Ik vreesde vorig jaar al voor het einde van mijn carrière en nu nog meer. Ik train nog wel goed, leef voor mijn sport, maar mentaal is het moeilijk om dragen. Ik hoop nog op een nieuwe ploeg, maar acht de kans klein: 10 procent misschien. Ik weet dat er renners zijn die gratis rondrijden, zich een jaar willen tonen en dan hopen op een profcontract, maar zo ver wil ik niet gaan. Daar schiet je niets mee op. Ik heb daar mijn bedenkingen bij. Ik weet nog niet wat ik wil doen als ik renner af ben. Daar heb ik nog niet aan gedacht, maar misschien moet ik dat stilaan eens beginnen doen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

vinnievidefietsen 28 oktober 2015 om 14:41

TLJ of Giant komt er maar in, voor 3 knikkers op te halen aan de Bosporus…

Raafje 28 oktober 2015 om 14:43

misschien wil Giant Alpecin nog wel een hulpknecht voor in de bergen

josi 28 oktober 2015 om 14:50

In de vorm van de laatste jaren heb je toch echt weinig aan hem als knecht in de bergen. Het zal inderdaad wel het einde zijn van een carriere die veelbelovend begon.

Marakus 28 oktober 2015 om 14:51

Ik ken je nog wel hoor Kevin ;) maar als hij in zijn gezondheid een stap heeft gemaakt stabieler is en nu behandeld wordt voor zijn inspanningsastma dan kan het best zijn dat hij een stap(je) kan maken t.o.v. afgelopen jaren en dan is het zeker een leuke knecht voor de bergen. Eén die zich echt kan en wil wegcijferen voor anderen. Zou helemaal niet gek zijn als hij naar Giant of TLJ zou gaan, ook al is het een gokje.

Silent Hill 28 oktober 2015 om 14:54

Ik herinner me Kevin nog goed van bij de beloften. Hij kreeg toen de naam 3 minuten te nemen bergop om ze nadien als hopeloze daler in de afdaling alle 3 weer te verliezen. Talent had hij. Spijtig dat het om gelijk welke reden nooit is uitgekomen. Duimen dat hij toch nog ergens een plaatsje vindt. Zit MTN al vol ? Beetje zoals Pauwels er zich herlanceren zou niet verkeerd zijn.

Purito 28 oktober 2015 om 15:03

Typisch zo'n renner die bij gebrek aan een top-generatie kon 'uitblinken'. Want wees nu eerlijk: Met een huidige 14e plek in een Giro d'Italia kom je echt niet meer in aanmerking voor beste jongere.

Ik hoop voor Kevin dat hij iets krijgt om op terug te vallen. Een profcontract lijkt me namelijk uitgesloten.

Shinzawai 28 oktober 2015 om 15:09

3e in de Ronde van Oostenrijk van 2013 en 8e in de Ronde van Catalonië in 2011, dat is het “recente” palmares van Seeldraeyers. Geen wonder dat hij geen ploeg meer kan vinden.

contafan 28 oktober 2015 om 15:16

@shinzawai2013 hij won nog 2 aankomsten bergop in Oostenrijk,dus zo slecht was dat niet,en hij was zeker geen slechte daler bij,hij nam ook geen 3minuten bergop en bergaf verloor hij ze dus ook niet. Ik dacht te hebben gelezen dat Giant en ltj al volledig zijn.

ah-ja 28 oktober 2015 om 15:45

In die Ronde van Oostenrijk in 2013 won hij twee etappes en reed hij alles op een hoopje, in de trui van Astana nota bene. Verloor toen het GC door een lullige valpartij en eindigde derde. Sindsdien het grote niks. Opgebrand in Oostenrijk?

billi 28 oktober 2015 om 15:47

Roth Skoda, Synergy Baku, Activejet, Drapac ed lijken me wel ploegen voor hem, rijden ook meer een programma dat hem zal liggen, in ieder geval beter dan het programma van Torku, misschien Vastgoedservice, Veranda Willems, Wallonie Bruxel, maar dan zal t wel een stapje terug zijn financieel gezien

Maar de vraag is ook, willen de ploegen hem, en wil hij

Sephiroth 28 oktober 2015 om 16:01

Was kevin niet ook diegeen die hoog van de toren ging blazen bij astana op een gegeven moment?

Voor TLJ en GTA een optie, maar dan zou ik de beste vent een prestatie gebasseerd contract aanbieden.

Arema Pro Cycling Team 28 oktober 2015 om 16:28

Volgend jaar stapje lager dan maar!

Etio 28 oktober 2015 om 18:00

Toch ooit 14e in de Giro (en na diverse diskwalificaties achteraf zelfs 10e), twee zware bergritten in de Ronde van Oostenrijk + 3e in AK twee jaar terug en in 2014 o.a. 20e in AK van Ronde van Zwitserland. Als hij in 2016 het niveau van 2013 of 2014 kan terugvinden is het een meer dan goede knecht voor bergetappes in de (grote) rondes. Lijkt me vooral geschikt voor Giant-Alpecin.

maklukzat 28 oktober 2015 om 21:16

Als je al jaren moeite hebt om een ploeg te vinden dan ga je toch tenminste nadenken wat je na je wielercarrière gaat doen. Die Seeldraeyers lijkt me niet de snuggerste. Talent genoeg, maar niet de juiste keuzes gemaakt om er alles uit te halen.

Sagan=hulk 28 oktober 2015 om 23:13

Hij zat goed bij Astana: kon mooie wedstrijden rijden en vond zijn goede benen terug. Maar dan was hij als laatste afgevallen van de Tour selectie, waarna hij zei dat het altijd hetzelfde is met die Kazakken. Resultaat: weg aan her einde van het seizoen en sindsdien nooit meer aan de oppervlakte gekomen.

Headlines

Populair

Materiaalzone