Pauwels: “Wellicht binnenkort aan tafel met Mettepenningen”

Pauwels: “Wellicht binnenkort aan tafel met Mettepenningen”

foto: Photopress.be

zondag 9 december 2018 om 17:39

De prestaties van de voorbije twee weekends geven Kevin Pauwels moed wat zijn toekomst betreft. “Ik ben er nog niet helemáál uit, maar wellicht zit ik binnenkort aan tafel met Jurgen Mettepenningen om te praten over een mogelijke contractverlenging”, vertelde Pauwels aan WielerFlits na zijn vijfde plaats in Overijse.

Geen nieuwe zege of podiumplaats voor Kevin Pauwels dit weekend. Gisteren werd hij zesde in Essen, vandaag pakte hij plaats vijf in Overijse. “Als je weet dat ik na een val in de openingsronde helemaal achterin opnieuw vertrok, moet ik hier blij mee zijn”, klonk het achteraf. “In de slotronde reed ik trouwens nog lek en was het opletten om overeind te blijven. Winnen? Nee, dat zat er sowieso niet in. Toon Aerts was te sterk. Maar zonder die val was het podium wel haalbaar.”

Wringen en duwen
Gisteren in Essen geraakte Pauwels niet verder dan een zesde plaats. “Een grote groep bleef lang samen. En dan moet je wringen en duwen om je positie vast te houden. Dat is mijn ding niet. Daarom ook zat er niet meer in dan die zesde plaats.”

Dat de 34-jarige prof van Marlux-Bingoal stilaan weer licht in de duisternis ziet, weet hij. Beetje bij beetje krijgt hij toch weer zin in dat jaartje extra. “Ik ben er nog niet helemáál uit, maar het gaat wel de goede kant op”, bekent hij. “Wellicht zit ik binnenkort toch eens aan tafel met teammanager Jurgen Mettepenningen. Lang mag het ook niet meer uitgesteld worden, want we zijn bijna half december. En op het eind van dit seizoen ben ik einde contract.”

Mettepenningen: “Mijn deur staat open”
Ook Jurgen Mettepenningen is bereid om met Pauwels te praten, liet hij ons weten. “Mijn deur staat zeker open. Meer zelfs, als Kevin zijn resultaten van de voorbije twee weken bevestigt, zou het jammer zijn dat hij stopt. ”

Tezelfdertijd lijkt de teambaas van Marlux-Bingoal toch nog enige voorzichtigheid in te bouwen. “Ik snap wel dat Kevin sneller zekerheid wil. Zijn contract loopt af op 1 maart. Maar ik verkeer wel in de positie dat ik iets langer kan wachten.” Waarmee Mettepenningen bedoelt dat hij met Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt nog twee toppers aan boord heeft.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Marveloke 9 december 2018 om 21:27

Hopelijk besluit de Stille van Kalmthout om nog een seizoen mee te draaien. Denk sowieso dat Mettepenningen daar wel mee in stemt. Hij behaalt niet meer de resultaten van weleer uit eerdere tijden, maar blijft toch een vaste waarde voor de ploeg, en is daarnaast ook een echte crosspersoonlijkheid.

0
Mwielerfan 9 december 2018 om 21:40

Vooral dat laatste!

0
sooike 9 december 2018 om 21:58

Hij zal flink moeten inleveren als hij gaat bijtekenen, want de laatste twee seizoenen was hij nauwelijks te zien en toonde hij alleen maar aan dat hij in zijn nadagen rondrijdt.

0
KnightBiker 9 december 2018 om 22:12

Als hij betekent betekent dat dus dat hij Het niet voor Het geld doet, op zich positief dus!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone