Kevin Pauwels sluit veldritseizoen af met zege
Foto: Marcel Koch
zondag 21 februari 2016 om 16:00

Kevin Pauwels sluit veldritseizoen af met zege

Kevin Pauwels heeft in Oostmalle de laatste officiële cyclocross van het seizoen gewonnen. Wereldkampioen Wout van Aert en Tom Meeusen mochten mee op het podium. Sven Nys deed in zijn laatste cross lang mee voor de zege, maar gaf in de slotronde veel terrein prijs en kwam samen met ploegmaat Sven Vanthourenhout over de finish.

De wedstrijd in Oostmalle stond in de eerste plaats in het teken van het afscheid van veldritlegende Sven Nys. Toon Aerts, lid van de Telenet-Fidea-ploeg waar Sven Nys vanaf volgende maand de manager wordt, schoot het snelst uit de startblokken. Een achttal renners gingen mee in zijn spoor, maar in de persoon van Mathieu van der Poel, Sven Nys, Tom Meeusen en Kevin Pauwels ontbrak een groot deel van de favorieten. Wout van Aert had de slechte start van zijn concurrenten opgemerkt en ging in de tweede ronde al naar de leiding. Lars van der Haar gaf geen meter prijs en ook daarachter ontstonden er geen grote verschillen.

Na een kwartier wedstrijd ging het tempo er vooraan helemaal uit, waardoor Sven Nys naar de leiding kon rijden. Hij sloeg samen met David van der Poel zelfs een gat van een tiental seconden, maar onder impuls van Tom Meeusen en Wout van Aert liep dat verschil niet op en was alles halfkoers te herdoen.

Op drie ronden van het einde piloteerde Gianni Vermeersch zijn ploegmaat Kevin Pauwels plots naar de koppositie. Van der Haar, Van Aert en Nys waren de enigen die het tempo van de renners van Marlux-Napoleon Games konden volgen, totdat Van der Haar in het zand een cruciale fout maakte en daarbij ook Sven Nys ophield. Kevin Pauwels zag dat graag gebeuren, want dankzij de fout van Van der Haar kwam hij plots alleen op kop. Van Aert probeerde nog wel terug bij Pauwels te komen, maar dat lukte hem uiteindelijk net niet.

Afscheid Nys
Bij Sven Nys was het tempo helemaal gebroken na de aanrijding met Van der Haar en bovendien was zijn zadel gezakt. Nys besloot dan maar te wachten op ploegmaat Sven Vanthourenhout en samen de laatste meters van zijn carrière te rijden.

Uitslag Sluitingsprijs Oostmalle 2016
1. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
4. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon)
5. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
6. flag-be Jim Aernouts (Telenet-Fidea)
7. flag-be Tim Merlier (Crelan-Vastgoedservice)
8. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
9. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
10. flag-be Vincent Baestaens (BKCP-Corendon)

 
5 Reacties
Sorteer op:
21 februari 2016
End of an era!
21 februari 2016
Zeker!
21 februari 2016
Nu het wielrennen weer is begonnen krijgt het veldrijden alweer veel minder aandacht, het is en blijft toch ook maar een kleine sport. Ik heb zelf ook bewust gekozen voor Ruta del Sol in plaats van veldrijden. Zelf heb ik Sven Nys alleen gekend als iemand 'die vroeger heel goed was' omdat ik het pas 2 a 3 jaar volg. Ik denk dat Mathieu & Wout zich niet echt konden motiveren voor deze koers, Mathieu zal ook wel flink bezig zijn met mountainbiken en Wout van Aert heeft elke prijs (behalve het EK) gewonnen.
21 februari 2016
Het is inderdaad een kleine sport....zal ook wel zo blijven als je het weinige respect ziet voor de renners. Heel het parcours lag bezaait met plastic bierglazen. Buitenlandse renners die bespuugd of uitgejouwd worden.
21 februari 2016
Veel respect voor Sven Nys. De beste die er ooit is geweest.

Reacties zijn gesloten.