Kevin Pauwels rekent af met vijftien jaar jongere Pidcock in Zonnebeke

zaterdag 26 januari 2019 om 16:02
Kevin Pauwels rekent af met vijftien jaar jongere Pidcock in Zonnebeke

Foto: Cor Vos

Kevin Pauwels heeft de Kasteelcross in Zonnebeke gewonnen. In afwezigheid van quasi alle toppers rekende de 34-jarige Kempenaar af met de vijftien jaar jongere Brit Tom Pidcock. Diether Sweeck mocht mee op het podium.

Positiewisselingen bij de vleet
Leuk – en internationaal – deelnemersveld vanmiddag in Zonnebeke. In afwezigheid van de absolute toprenners, die zich sparen voor de wereldbekercross van morgen in Hoogerheide, was het uitkijken naar onder andere Lars Boom, Tom Pidcock, Kevin Pauwels, Tim Merlier, Felipe Orts, Marcel Meisen en titelverdediger Wietse Bosmans. Toch was het opvallend genoeg Braam Merlier, die zijn oudere broer vooraf ging, en tekende voor de kopstart.

Maar ook Tim Merlier, nochtans herstellende van een spierblessure na een zware val in Diegem, was goed weg. Samen met de Duitse kampioen Marcel Meisen was hij degene die de openingsronde domineerde. Maar Meisen holde zichzelf voorbij en zag in de tweede ronde de kersverse Britse kampioen Tom Pidcock als een komeet naar voren schieten.

Het was duidelijk de cross van de positiewisselingen, want na Merlier, Meisen en Pidcock, waagden ook Wietse Bosmans – winnaar van de voorbije twee edities – en Diether Sweeck even hun kans aan de kop van de koers. Evenwel zonder succes want halverwege hadden we, met Meisen, Merlier, Sweeck, Pidcock, Bosmans en Kevin Pauwels nog steeds zes leiders.

Pidcock breekt de wedstrijd open
Dat was het sein voor Pidcock om zijn motor voor de tweede keer te laten aanslaan. De Brit jonge had duidelijk zijn tweede adem gevonden en reed zowaar in korte tijd het hele kopgroepje uit elkaar. Aanvankelijk leek enkel Diether Sweeck hem nog te kunnen bedreigen, maar daar dacht oudersdomdeken Kevin Pauwels anders over. Toen de kaars van Sweeck uitging, wilde Pauwels nog steeds richting Pidcock rijden.

Tien seconden werden er vijf, en onder meer dankzij een foutje van Pidcock op de balken, maakte Pauwels vlak voor het ingaan van de slotronde de aansluiting. Gek genoeg nam Pauwels ook meteen vol over, maar die versnelling had Pidcock – die bij de beloften doorgaans maar 50 minuten crosst – aan het eind van de koers niet meer in huis. De slotronde werd een triomftocht voor de Kempenaar.

flag-be Kasteelcross Zonnebeke 2019
Uitslag mannen elite

1. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Bingoal)
2. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing)
3. flag-be Diether Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
4. flag-be Tim Merlier (Creafin-Tuv Sud)
5. flag-de Marcel Meisen (Corendon-Circus)
6. flag-cz Michael Boros (Creafin-Tuv Sud)
7. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea)
8. flag-be Vincent Baestaens (Elite zonder contract)
9. flag-es Felipe Orts (Renault Ginestar-Ridley)
10. flag-be Yannick Peeters (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dolfy 26 januari 2019 om 16:12

Geweldige wedstrijd gezien, veel wisselingen. Pauwels maakte daar mooi gebruik van maar Pidcock is toch een best een taaie.

0
Romāns Vainšteins 26 januari 2019 om 16:33

Misschien eens tijd voor een fijne poll die ‘de cross is beter af zonder van Aert en van der Poel’ noemt. Uiteraard van #fanboystemverbod voorzien.

0
tendam 26 januari 2019 om 16:55

En dan? Wat hebben we daaraan?

0
Romāns Vainšteins 26 januari 2019 om 17:06

Wat hebben we aan wielrennen ?

0
Mwielerfan 26 januari 2019 om 20:32

Dat ze het zelf meelezen en wat anders gaan doen?

0
Mystery Rider 27 januari 2019 om 08:40

Ik gok dat het 1 van de redenen is waarom Van Kasteren terug start met een team vanaf 1 januari 2020.

Dat jaar zal Van Aert nog meer focussen op het voorseizoen en Matje zich concentreren op MTB.

Ze zullen Jan-Feb 2020 nog heel weinig crossen en dan kan Van Kasteren met zijn nieuwe team onmiddellijk hoge ogen gooien en podiumplaatsen verzamelen.

0
HSV 26 januari 2019 om 16:50

En Boom ook nu niet bij beste tien.

0
Fernandi 26 januari 2019 om 17:09

Als je daar ook echt vanuit ging, zou ik gewoon eens een jaartje de wedstrijden volgen maar dan zonder elke cross dag kansloze en onzinnige posts neer te kwakken.

0
EddyB1958 27 januari 2019 om 10:17

Maar Boom heeft wel zijn eerste volledige cross gereden, de andere koersen moest hij de koers verlaten. En hij was de eerste Nederlander in de uitslag.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone