Kevin Pauwels geprikkeld na niet-selectie WK: “Leeftijd blijkbaar belangrijker dan resultaten”

Kevin Pauwels geprikkeld na niet-selectie WK: “Leeftijd blijkbaar belangrijker dan resultaten”

©Photopress.be

zaterdag 26 januari 2019 om 18:19
Interview

Kevin Pauwels (34) was vandaag de beste in de Zonnebeekse Kasteelcross. Na afloop liet hij onder meer zijn licht schijnen over zijn toekomst, maar ook over zijn niet-selectie voor het WK. “Wat de resultaten betreft, kom ik in aanmerking voor een selectie. Maar de bondscoach kijkt vooral naar de leeftijd”, reageerde hij bij WielerFlits.

Pauwels startte in Zonnebeke matig, maar gaandeweg de wedstrijd vorderde, kwam hij steeds meer in de koers. In het laatste kwart loste hij eerst Diether Sweeck, om vervolgens nog naar Tom Pidcock te rijden en die in de voorlaatste ronde uit het wiel te fietsen. Pidcock spartelde nog even tegen, maar Pauwels hield zijn inspanning vol.

Het was Pauwels’ eerste deelname aan de Kasteelcross, meteen goed voor winst. Opmerkelijk, de Kalmthoutenaar was deze namiddag niet alleen sterk óp de fiets, hij toonde zich ook verbaal van zijn beste kant. Over zijn toekomst, maar ook over zijn niet-selectie voor Bogense.

Kevin, het duurde een poos voor je echt in de koers zat…

“Ja… De leeftijd, zeker? Ik ben een diesel geworden. Zeker op een parcours als dit heb ik het de eerste ronden niet gemakkelijk. Ik heb de hele wedstrijd de kop van de koers zien rijden, maar ik geraakte er niet bij. Pas op het einde geloofde ik in winnen.”

Je kwam bij Pidcock en reed er onmiddellijk ook van weg. 

“Ik denk dat bij hem het beste er af was. Daar wilde ik snel van profiteren. Al kraakte hij niet onmiddellijk.”

Jouw tweede seizoenszege. Al was dit een cross zonder veel toppers.

“Dat besef ik wel. Toch doet dit goed. Eén minpuntje: ik had gehoopt dat het, in functie van de wereldbekermanche in Hoogerheide morgen, wat minder lastig zou zijn. Gelukkig was het niet te veel lopen. Maar ik heb wel afgezien.”

Je grijpt voor het tweede jaar op rij naast een WK-selectie. Heb je dat al verteerd?

“Ik word daar niet blij van, nee. Ik had wel verwacht dat ik er niet bij zou zijn, maar toch bleef ik hopen.”

Je doelt op dat achtste plekje, voor het geval Aerts alsnog de Wereldbeker wint?

“Nee, liefst was ik bij de zeven geweest die nu al zeker zijn. Maar ik ben zelfs geen reserve. Hoe dat komt? Goh… Ik vind dat mijn resultaten goed genoeg zijn, maar Sven (bondscoach Vanthourenhout, red) kijkt te veel naar de leeftijd. Dat vind ik niet correct. En ik word alleen maar ouder. Ik denk niet dat ik in de toekomst ooit nog kans maak om naar een WK te gaan.”

Ga je nu nog een jaar door?

“Ik heb beslist, ja. Als ik tot een overeenkomst kom met Jurgen Mettepenningen, doe ik er nog een jaar bij. Maar we hebben voorlopig nog niet gepraat. Dat zal nu wel niet lang meer duren, hoop ik.”

Mogen we bij deze officieel opschrijven dat je ook volgend seizoen nog crosser bent?

“Nee! Want er is nog geen overeenkomst. Maar als dat in orde komt, dan wel.”

Jurgen Mettepenningen liet ons intussen weten dat hij nog vóór het WK van volgend weekend met Pauwels wil praten. “Als Kevin zich kan vinden in hetgeen ik in gedachten heb, dan komt het zeker goed”, liet die weten. Wat die gedachtengang dan is? “Dat wil ik uiteraard eerst met Kevin zelf bespreken.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Banddikte 26 januari 2019 om 19:28

M.a.w. als Pauwels heel veel salaris wilt inleveren mag hij blijven.

0
HennieK 26 januari 2019 om 20:59

Als ik Kevin Pauwels was zou ik hetzelfde zeggen mbt selectie, maar als ik Belgisch bondscoach was zou ik hem ook niet selecteren.

0
GekkeHenkie 26 januari 2019 om 22:25

De kans dat 1 van de jongeren een uitschieter heeft is natuurlijk veel groter dan een ouder iemand als Pauwels.

0
Wheely 26 januari 2019 om 22:53

De selectie zal toch in dienst moeten rijden van Aerts en Van Aert. Daar moet je ook maar zin in hebben en de juiste man voor zijn.

0
west 27 januari 2019 om 08:55

Wat heb je op het wk aan een trage starter die in de loop van de race langzaam opschuift naar de top 10?

0
Adrianus 27 januari 2019 om 11:35

Deze jongen hoort gewoon bij de WK selectie. Rijdt de laatste weken steeds betere uitslagen. Maar ja Kevin laat te gemakkelijk over zich heen lopen. Niet in de koers, maar er buiten. Goed, dat hij zich eens duidelijk uit spreekt over het niet selecteren voor het WK, want hij hoort er eigenlijk wel degelijk bij.

0
Reet Zweet 27 januari 2019 om 13:50

Nee, Kevin hoort gwn vanuit de zetel naar het WK te kijken. Het minste wat de bondscoach kan doen is proberen een team te maken dat mekaar niet in de weg gaat rijden en in dat opzicht laat je Kevin gwn thuis.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone