Keukeleire maakt transfer naar EF Education First

maandag 23 september 2019 om 16:47
Keukeleire maakt transfer naar EF Education First

foto: Cor Vos (archief)

Jens Keukeleire (30) heeft een contract getekend bij EF Education First. De Belg komt over van Lotto Soudal en tekent voor twee jaar bij de Amerikaanse formatie. Bij zijn nieuwe ploeg voegt hij zich bij de klassiekerkern rond Sep Vanmarcke.

“Jens is een nieuwe aanvulling op onze sterke klassieker-armada”, reageert ploegbaas Jonathan Vaughters. “Hij is ook in te zetten in onze nieuwe sprinttrein rondom Kristoffer Halvorsen. En als we kijken naar onze toekomstige kopmannen Daniel Martínez en Sergio Higuita, zochten we ook naar een ervaren waaierrijder zoals Jens.”

Zelf wil Keukeleire zich blijven richten op de klassiekers. “Vooral de kasseiklassiekers, maar ik zie mijzelf daarnaast als een renner die goed uit de voeten kan op meerdere terreinen. Daarom zie ik mij ook als een goede knecht, voor de sprinters in de leadout en voor de klassementsrenners in de grote rondes.”

Vierde ploeg
Keukeleire debuteerde in 2010 als profwielrenner bij Cofidis. Vanaf 2012 droeg hij zes jaar lang het tenue van Orica-Scott en opvolgers, alvorens hij tekende bij Lotto Soudal. Na twee jaar in Belgische dienst verkast hij nu dus naar EF Education First.

Op het palmares van Keukeleire staat onder meer twee keer de eindzege in de Baloise Belgium Tour, eindwinst in de Driedaagse van West-Vlaanderen en ritwinst in de Vuelta a España.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Chrys 23 september 2019 om 16:49

Edit redactie: Bedankt.

Scott Sunderland 23 september 2019 om 16:58

Hij en Campenaerts moesten toch met name om budgettaire redenen weg ? Gilbert en Degenkolb waren dure aankopen.

Peter Lippens 23 september 2019 om 18:09

yep, bij Lotto gaan ze voor de toekomst met piepjong talent …

Vinyakke 23 september 2019 om 18:16

Ik hoop dat je sarcasme waarheid wordt in de naam van Ilan Van Wilder. Dat wordt een grote hoor jongens! Heb alleen bang dat die voor het grotere geld kiest bij pakweg Ineos, UAE of Bahrein…

Thoin 23 september 2019 om 18:26

@vinyakke

Ze hebben al met Van Wilder samengezeten voor de Ronde van de Toekomst, hij blijft normaal nog een jaar belofte en wordt dan prof bij Lotto-Soudal.
Nu is de vraag wil hij nog een jaar wachten? Als hij Evenepoel ziet? Blijft hij trouw of gaat hij weg? Allemaal vragen die na de RvT moeilijker worden…
Misschien bezwijkt Lotto zelf onder de vraag en wordt hij al prof in juli of augustus..
Afwachten maar…
Zou spijtig zijn dat na De Plus nog een jeugdproduct vertrekt

john 24 september 2019 om 08:38

Dat piepjong talent ,gaat meer winnen dan Keukeleire en Campenaers samen ooit zullen winnen

den OPQS 23 september 2019 om 16:59

vind ik toch verrassend maar toch mooie transfer voor het voorjaar die echt wel goed is nu met bettiol, vanmarcke, langeveld en keukeleire.

KnightBiker 23 september 2019 om 17:09

Eens, ik denk dat Keukeleire goed zal passen bij vanMarcke en Co. Keukeleire kan soms tot ver in de finale raken in de zware kasseiklassiekers om vanMarcke etc te helpen, en andersom kunnen ze keukeleire uitspelen in sprintjes met een kleine groep.

In het begin van zijn carrieire won Keukeleire nog wel eens een massasprint in een leuke B-koers, denk dat er nog wel in zit ergens…

Of budget hierbij een rol speelt? Bij Lotto is het niet gelukt, dus prestaties spelen wel een rol denk ik. Maar Gilbert en Degenkolb moeten toch ook ondersteund worden? Lotto heeft zo geen 2e lijn meer over en dat is toch ook de basis van een ploeg als DCQS.

ChefSpijker 24 september 2019 om 01:01

De Buyst kan wel een belangrijke pion zijn lijkt me. Verder mannen als Maes, Wallays, Van Goethem, Dewulf erbij. Het is geen Quick-Step uiteraard, maar toch ook weer niet zó slecht qua ondersteuning.

Vinyakke 23 september 2019 om 17:15

Pfff, er mag naast de dure kopmannen Degenkolb (komt die ooit nog terug op topniveau ?) en Gilbert (kan die blijven rekken zoals Valverde ?) echt nog wel iets bij. Met ook Benoot, Campenaerts en Bjorg missen ze 4 potentiële afwerkers op WT-niveau. Komaan, soudal heeft net nog het budget verhoogd, begeef je eens deftig op de transfermarkt voor die helemaal leeg is!

Cochise 23 september 2019 om 17:41

Ja want Keukeleire was wel die mogelijke kopman. Als je op het hoogtepunt van je carrière (30 jaar) in je laatste contractjaar niet eens betere resultaten kan rijden dan de gemiddelde Roompot-renner (7e in Kuurne en 3e in Duinkerke) dan mag je al heel blij zijn dat je nog uberhaupt in de worldtour mag blijven koersen.

Titaantje 23 september 2019 om 17:51

Ik zie dat anders Cochise. Keukeleire is m.i. nooit als kopman gehaald, en altidj een luxeknecht gewest. Daarmee was hij dit jaar bij LTS de enige die presteerde naar vermogen, want hij was altijd de evenknie van Benoot, en deed het beter dan Wellens.

Vinyakke 23 september 2019 om 18:01

@ cochise
Hoe kun je nu ontkennen dat keukeleire (mede)kopman- waardig is op WT-niveau? Zit in bijna elke W-T voorjaarskoers bij de beste 15: OHN/E3/G-W/DDV/RVV. Denk dat geen enkele renner in de breedte beter doet!

Thoin 23 september 2019 om 18:22

Hebben interesse getoond in : De Tier, Capiot en Sprengers

Daarnaast zou Guerreiro heel concreet zijn

Eventueel zie ik ook nog McClay terugkeren (reed bij de U23) als tweede sprinter…

Ze verwachten dat Gilbert nog een klassieker wint, moest dat lukken en Ewan wint één giro en touretappe is het seizoen eigenlijk geslaagd. Daar tussen wint Wellens zijn koersen wel en zal ook wel De Buyst nog een stap zetten.
Vanendert (die in mei al bijtekende maar nog nergens gecommuniceerd werd… vreemd) pakt zijn WT puntjes ook mee in de ardennen.
Afwachten hoe een Dewulf evalueert, was heel sterk al dit jaar in de klassiekers.

Dibben kan mss eens een proloog of mindere tijdrit winnen, Degenkolb kan ook nog altijd een koers winnen en dan is het afwachten wat de rest doet.

Vinyakke 23 september 2019 om 18:38

Waaw bedankt voor de inside info Thoin! Guerreiro had ik inderdaad al gehoord en is nog één van de weinige klimopties die nog vrij zijn. Je zou al bijna gaan hopen dat Van Wilder vroeger de stap gaat maken! De namen die jij noemt verontrusten me toch wat. Sprengers is te licht voor de WT, de tier niet meer dan een goeie knecht. Dan is Capiot nog de beste optie. En kan McLay zijn niveau nog wel halen?

leffe 23 september 2019 om 17:36

Hopelijk voor Jens een goede transfer

limburgia 23 september 2019 om 19:30

Gelijk Leffe want LTS heeft zijn loopbaan geen goed gedaan .

Laatste man 23 september 2019 om 20:01

Leek een goede match op voorhand, Lotto-Soudal toch altijd wat in de voorjaarsklassiekers. Ritten in rondes vaak verrassend goed.

Ward 23 september 2019 om 20:20

Sterke en sympathieke renner. Mooie ploeg voor hem!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair