Kettingprobleem ruïneert kansen Merlier: “Zonde, want het zat erin”

woensdag 12 mei 2021 om 18:34
Kettingprobleem ruïneert kansen Merlier: “Zonde, want het zat erin”

foto: Cor Vos

Drie dagen na zijn dagzege in Novara zag Tim Merlier in Cattolica zijn kansen in het water vallen door een kettingprobleem. Daardoor kwam hij pas als twaalfde over de streep en moest hij de koppositie in het puntenklassement afgeven aan Giacomo Nizzolo.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“De sprint werd perfect aangetrokken, het kon niet beter. Ik zei tegen mezelf: ‘Het komt goed, het komt goed.’ Ik had nog overschot eigenlijk. Op het moment dat Cofidis voorbijkwam, wilde ik naar rechts gaan. Ewan verdedigde zijn plek en daarbij vloog mijn ketting eraf. Toen was het gedaan”, blikte Merlier terug. “Zonde, want het zat erin. Het zat er echt in.”

Onderweg sprintte de snelle man van Alpecin-Fenix nog mee om de tussensprint. “We draaiden eigenlijk links en we zaten ideaal. Toen zei Gianni (Vermeersch, red.): ‘Laat je gewoon meeslepen.’ Uiteindelijk was ik gewoon in het wiel en dacht ik, ik kan eigenlijk wel de volle punten pakken. Maar ik kwam dan net te laat daarvoor.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Davide Lappartiente 12 mei 2021 om 18:58

In de tussensprint was al te zien hoeveel sneller hij is dan de rest. Sagan en Viviani zijn geen sprinters meer, komen geen poot vooruit en rijden in de weg van de rest. Ook Molano met zijn gevaarlijke en domme achterom kijken nadat hij van kop komt. Jammer dat Caleb het nodig vond om 2 keer een kwakje te geven, want hij heeft natuurlijk geen remmen op zijn fiets.

0
Michelangelo 12 mei 2021 om 19:08

Hij zat inderdaad keurig geplaatst. Zei in de laatste bocht tegen het vrouwke dat Merlier “perfect zat”. Maar hij liet zich helaas wat insluiten.

Ik denk wel eens dat hij net wat te lang wacht en daardoor zijn sprint niet altijd kan rijden. Een beetje hetzelfde kwaaltje als waar Groenewegen ook wel eens last van had.

Merlier en Groenewegen zijn m.i. allebei sprinters die hun eigen sprint moeten rijden, en niet te veel moeten wachten op het aangaan / initiatief van anderen.

0
Quintenri 12 mei 2021 om 20:11

Hij ging zondag nochtans redelijk zelfzeker aan. Met de zege van zondag in het achterhoofd en de extra dosis zelfvertrouwen zou hij dus vandaag ook op tijd vertrokken zijn denk ik ;).

0
MarkPeeters 12 mei 2021 om 20:26

Klopt niet, Ewan ging nog later aan en won. Ewan dook trouwens in het gat dat ontstond door het wegvallen van Merlier.

0
Lalsacien 12 mei 2021 om 21:24

Het vrouwke? Dat klinkt alsof je 85 bent en je vrouw naast je zit te breien…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone