Kettingprobleem ruïneert kansen Merlier: “Zonde, want het zat erin”
foto: Cor Vos
woensdag 12 mei 2021 om 18:34

Kettingprobleem ruïneert kansen Merlier: “Zonde, want het zat erin”

Drie dagen na zijn dagzege in Novara zag Tim Merlier in Cattolica zijn kansen in het water vallen door een kettingprobleem. Daardoor kwam hij pas als twaalfde over de streep en moest hij de koppositie in het puntenklassement afgeven aan Giacomo Nizzolo.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De sprint werd perfect aangetrokken, het kon niet beter. Ik zei tegen mezelf: ‘Het komt goed, het komt goed.’ Ik had nog overschot eigenlijk. Op het moment dat Cofidis voorbijkwam, wilde ik naar rechts gaan. Ewan verdedigde zijn plek en daarbij vloog mijn ketting eraf. Toen was het gedaan”, blikte Merlier terug. “Zonde, want het zat erin. Het zat er echt in.”

Onderweg sprintte de snelle man van Alpecin-Fenix nog mee om de tussensprint. “We draaiden eigenlijk links en we zaten ideaal. Toen zei Gianni (Vermeersch, red.): ‘Laat je gewoon meeslepen.’ Uiteindelijk was ik gewoon in het wiel en dacht ik, ik kan eigenlijk wel de volle punten pakken. Maar ik kwam dan net te laat daarvoor.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
12 mei 2021 18:58
In de tussensprint was al te zien hoeveel sneller hij is dan de rest. Sagan en Viviani zijn geen sprinters meer, komen geen poot vooruit en rijden in de weg van de rest. Ook Molano met zijn gevaarlijke en domme achterom kijken nadat hij van kop komt. Jammer dat Caleb het nodig vond om 2 keer een kwakje te geven, want hij heeft natuurlijk geen remmen op zijn fiets.
12 mei 2021 19:08
Hij zat inderdaad keurig geplaatst. Zei in de laatste bocht tegen het vrouwke dat Merlier "perfect zat". Maar hij liet zich helaas wat insluiten.

Ik denk wel eens dat hij net wat te lang wacht en daardoor zijn sprint niet altijd kan rijden. Een beetje hetzelfde kwaaltje als waar Groenewegen ook wel eens last van had.

Merlier en Groenewegen zijn m.i. allebei sprinters die hun eigen sprint moeten rijden, en niet te veel moeten wachten op het aangaan / initiatief van anderen.
    12 mei 2021 20:11
    Hij ging zondag nochtans redelijk zelfzeker aan. Met de zege van zondag in het achterhoofd en de extra dosis zelfvertrouwen zou hij dus vandaag ook op tijd vertrokken zijn denk ik ;).
    12 mei 2021 20:26
    Klopt niet, Ewan ging nog later aan en won. Ewan dook trouwens in het gat dat ontstond door het wegvallen van Merlier.
    12 mei 2021 21:24
    Het vrouwke? Dat klinkt alsof je 85 bent en je vrouw naast je zit te breien...

Reacties zijn gesloten.