Kersvers Belgisch kampioen Yves Lampaert: “Het is geweldig!”

maandag 25 juni 2018 om 13:31
Kersvers Belgisch kampioen Yves Lampaert: “Het is geweldig!”

foto: © Tim De Waele

Zondag werd Yves Lampaert voor het eerst in zijn loopbaan Belgisch kampioen op de weg, na eerder al wel een nationale titel tegen de klok te hebben veroverd. In Binche rondde hij het ploegenspel perfect af. “We zijn een sterk en hecht team. We werken voor elkaar en rijden voor de zege”, vertelt Lampaert tegenover Sporza met een glimlach van oor tot oor.

Op vier kilometer van het einde volgde de allesbeslissende demarrage van de West-Vlaming. “Als Jasper zou terugkomen na mijn aanval, dan wist ik dat Phil de snelste zou zijn in de sprint. Ik viel dus eigenlijk aan voor hem, om zeker te zijn dat de ploeg zou winnen”, benadrukt hij de focus binnen Quick-Step Floors op winnen.

Je zou zeggen dat het een hele eer is om een nationale titel te winnen voor renners die niet heel vaak winnen, toch is dat besef bij Lampaert nog niet helemaal binnen gedrongen vlak na de finish. “Of dit nu mijn mooiste zege is? Ik heb al enkele mooie overwinningen behaald. Het WK ploegentijdrit zal ik nooit vergeten”, aldus de Belg. “Maar ik zal pas beseffen wat voor een mooi jaar het geweest is als ik die trui volgend jaar weer moet afgeven.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

AWestie 25 juni 2018 om 14:08

Ik lees volgens mij van meer mensen dat ze het WK ploegentijdrit heel eervol vonden om te winnen. Alleen daarom al wil je dan al bijna dat ie blijft.

Romāns Vainšteins 25 juni 2018 om 15:35

In ieder geval niet zijn trouwe aanhang op een rolex trakteren, die denken dat het een koekje is en vreten hem op.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair