Kernen Omloop Echt-Susteren geannuleerd

dinsdag 6 maart 2018 om 08:17
Kernen Omloop Echt-Susteren geannuleerd

Topcompetitie/Leon van Bon

De Kernenomloop Echt-Susteren gaat dit jaar niet door. De enige UCI 1.2-koers in Limburg onderzoekt nog of een doorstart in 2019 haalbaar is.

“Door persoonlijke omstandigheden hebben het afgelopen jaar verschillende vaste medewerkers hun bijdrage aan de organisatie moeten beperken of zelfs moeten beëindigen”, schrijft de organisatie op de website van de wedstrijd. “De opengevallen gaten hebben we vorig jaar met kunst en vliegwerk weten te dichten” aldus Geert Janssen, voorzitter van de Stichting Kernenomloop Echt-Susteren. “Een intensieve wervingscampagne eind vorig jaar heeft helaas onvoldoende nieuwe instroom opgeleverd.”

Daarnaast zijn de teruglopende sponsorinkomsten een belangrijke reden om te stoppen. “Het is steeds moeilijker om sponsors te binden aan onze organisatie. Tot nu toe hebben de beperkt opgebouwde reserves de teruglopende sponsorinkomsten kunnen compenseren, maar daaraan is bij de laatste editie ook een einde gekomen. Het initiatief van Limburg Cycling om de organisatiekracht te versterken van de organisatoren van Limburgse wielerkoersen juichen wij toe, maar komt voor ons helaas net te laat”, aldus Janssen.

Jarenlang is het een kleine groep wielerliefhebbers gelukt om deze attractieve koers door het Smalste Stukje Nederland te organiseren. Een koers die graag bezocht wordt door aanstormend talent in internationale elite/belofte ploegen. Mannen als Dylan Groenewegen, Max Walscheid en Robert de Greef zijn in Echt als eerste over de streep gegaan en hebben vervolgens hun plek in het grote profpeloton gevonden.

De organisatie gaat de komende maanden een uiterste poging wagen om de Kernenomloop Echt-Susteren te behouden. “Het zou zonde zijn voor de wielersport in Limburg als de Kernenomloop Echt-Susteren van de kalender zou verdwijnen. Ons doel is dat op de eerste zondag in september 2019 de elfde editie plaatsvindt” stelt Janssen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

platteprijs 6 maart 2018 om 10:20

Met die overtrokken Nederlandse focus op de start, doortocht en aankomst van een grote ronde, is dit een van de negatieve gevolgen.

0
Attack 6 maart 2018 om 11:59

Toch een wedstrijd van niks. Zal niet gemist worden

0
Col du Bramont 6 maart 2018 om 12:33

Jammer, maar een herkenbaar probleem. Het is lastig vrijwilligers te vinden die zich met de organisatie willen bemoeien en dat geldt ook voor het vinden van sponsoren, zeker voor een koers die noch niet zo veel historie heeft, in Limburg wordt verreden maar de de heuveltjes in Zuid Limburg links laat liggen.

0
west 6 maart 2018 om 18:53

@attack
Wat voor 1.2 wedstrijd moeten ze dan in Limburg organiseren? Een exacte kopie van de Amstel? Of de witte grindwegen van midden-Limburg opzoeken? Of moeten we maar gewoon niks meer organiseren onder het World-Tour niveau?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone