Kennaugh boekt eerste zege in shirt van BORA-hansgrohe tijdens GP Cerami

Kennaugh boekt eerste zege in shirt van BORA-hansgrohe tijdens GP Cerami

foto: Sirotti

donderdag 26 juli 2018 om 17:14

Peter Kennaugh heeft de Grand Prix Pino Cerami 2018 op zijn palmares bijgeschreven. De 29-jarige Brit van BORA-hansgrohe was in het Belgische Flameries de betere van Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) en Benjamin De Clercq (Sport Vlaanderen-Baloise). Floris Gerts werd tiende. Kennaugh is op de erelijst de opvolger van Wout van Aert.

Na enkele kilometers koers bundelden vijf renners de krachten. Maxime Farazijn (zoon van, Sport Vlaanderen-Baloise), Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sport), onze landgenoot Wesley Kreder (Wanty-Groupe Gobert), Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin) én Pete Kennaugh kozen het hazenpad. Het peloton vond het wel welletjes en binnen de kortste keren had het vijftal een voorsprong van meer de vijf minuten verzameld. In de achtergrond mende BMC het peloton. Op een dikke tachtig kilometer van de meet had Kennaugh er genoeg van. Hij demarreerde en ging solo verder.

Elitegroep maakt het verschil
De overige vroege vluchters werden daarna snel gegrepen door het eerste deel van de meute. Het peloton was namelijk in tweeën gebroken. Een aantal renners maakten vervolgens de oversteek naar de Brit, waaronder Jempy Drucker (BMC), Jelle Wallays (Lotto Soudal) en onze landgenoot Robbert de Greef (Roompot-Nederlandse Loterij). De groep werd eventjes later nog iets groter en groeide naar elf coureurs. Zij vonden elkaar en verdedigden in de laatste veertig kilometer een minieme voorsprong van zo’n dertig seconden tegen een jagend peloton. Op de lokale finale-omloop kwam zij echter geen steek dichterbij.

Vroege vluchter Kennaugh plaatste met nog dik vier kilometer te gaan een demarrage. Niemand antwoordde, maar de overige tien kwamen terug in zijn wiel. Op anderhalve kilometer van de meet probeerde de sterke Brit het nogmaals. Baugnies probeerde aan te pikken, maar bleef steken op twintig meter. De renner van BORA-hansgrohe stierf duizend doden in de slotkilometer, maar hij hield stand. Een straf staaltje van Kennaugh, die zonder twijfel de sterkste man in koers was.

Dit artikel delen:

2 Reacties

ChefSpijker 26 juli 2018 om 18:16

Lijkt zich goed herpakt te hebben na z’n mentale problemen in de eerste helft van het jaar. Mits in vorm gewoon een uitstekende renner die in Polen voor de eindzege mee kan doen en in de Vuelta een rit kan pakken.

bilthoven 26 juli 2018 om 18:33

Onbegrijpelijk dat deze man de laatste jaren zo onder zijn kunnen presteerde. Als hij in goede doen is, kan hij voor iedere ploeg van onschatbare waarde zijn. Ik weet niet of hij nog een doorlopend contract heeft, maar dit type renner zou voor Sunweb komend seizoen zeer bruikbaar zijn.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair