Kelderman wint Mijl van Mares, De Gendt in Wilrijk

Kelderman wint Mijl van Mares, De Gendt in Wilrijk

foto: Sirotti

zaterdag 6 augustus 2016 om 08:36

Wilco Kelderman heeft gisteravond de Mijl van Mares gewonnen. De Nederlandse klimmer van LottoNL-Jumbo versloeg in de straten van het Brabantse Maarheeze zijn (wellicht) toekomstig ploeggenoot Lars Boom. Op de derde plaats eindigde Roy Curvers. Afgelopen jaar was het nog Lieuwe Westra die dit criterium won.

In het Belgische Wilrijk vond het dernycriterium plaats. Daar was het Touretappewinnaar Thomas De Gendt die er met de bloemen vandoor ging. Iljo Keisse en Jens Debusschere hadden het nakijken. Laurens ten Dam eindigde net naast het podium als vierde.

Dit artikel delen:

29 Reacties

xistnc 6 augustus 2016 om 08:47

Tjonge, de derde al van Kelderman, meen ik?

Overigens maar afwachten hoor, Nick, of hij en Boom volgend jaar ploeggenoten zijn. Tenzij je al meer weet.

Edit Nick: Zo veel weet ik niet, helaas. Woordje toegevoegd.

Sjon 6 augustus 2016 om 09:44

Leuke renners waren er in Wilrijk, even wezen kijken. Wel erg weinig publiek. Vraag me af of hun budget volgend jaar weer groot genoeg is voor zo’n veld.

Arema Pro Cycling Team 6 augustus 2016 om 09:44

Benieuwd waar Wilco volgend jaar fietst, stiekem hoop ik nog steeds op Sunweb-Giant.

tendam 6 augustus 2016 om 09:54

@arema
Die ploeg zou bij hem passen inderdaad. Maar ja, knechten voor Barguil of knechten voor Kruijswijk, dan zou ik toch voor het laatste gaan.

Turtlehead 6 augustus 2016 om 10:07

Hij bestaat!

BenderBeach 6 augustus 2016 om 10:08

Kelderman moet gwn lekker blijven. Anders risico dat carrière in dip komt. Als die dan toch echt weg wil / moet dan zou Bora mooie ploeg zijn. Alle focus op Sagan daar en niemand die iets van Wilco verwacht. Dan komt ie wel bovendrijven. Bij sunweb -giant krijgt Kelderman zelfde (gezeik) als nu over zich heen (van de pers).

maklukzat 6 augustus 2016 om 11:06

@BenderBeach
Ik weet niet of je de TdF gevolgd hebt, maar de carrière van Kelderman zit al in een dip. Mooi moment om naar een andere ploeg te vertrekken, waar ze de boel beter op de rit hebben qua begeleiding. Subweb-Giant lijkt me wel een geschikte ploeg, maar het zal team Sky wel worden.

jan jansen 6 augustus 2016 om 11:07

Kelderman zit in een dip bij TLJ net zoals Gesink. Veranderen van ploeg zou hem kunnen helpen. Giant is een ploeg waar een goede sfeer heerst onder de renners en dat is voor Kelderman erg belangrijk. Volgend jaar knechten voor Dumoulin in de Tour en daarnaast mogelijkheden om zijn eigen wedstrijden te kiezen.

OscarV 6 augustus 2016 om 11:39

Gaaaaaap…. weer dat zelfde ongefundeerde gezeur op TLJ…. worden jullie daat zelf niet moe van?
Eens dat Kelderman best eens om zich heen kan kijken naar een andere ploeg. Een verandering van omgeving kan zo maar ineens het gewenste resultaat opleveren. Dat de tegenvallende resultaten van Kelderman komen door de begeleiding van TLJ is gewoon totaal ongefundeerd.
En dat Gesink in een dip zit is onzin. Die man is geblesseerd waardoor hij zijn toppunt van het jaar heeft gemist. Voor hetzelfde geld rijdt hij straks top-3 in de Vuelta.

maklukzat 6 augustus 2016 om 11:50

@OscarV
Ik zou me toch eens wat meer verdiepen in de wielersport. Er zijn de laatste tijd toch wat berichten naar buiten gekomen dat het niet zo lekker loopt bij die ploeg.

http://www.nporadio1.nl/opinie-commentaar/757-ploegbaas-richard-plugge-ontkent-spreekverbod-renners-iedereen-is-welkom-bij-ons

Tel dat op bij renners die vertrekken. Kelderman die heeft aangeven dat het anders moet. Allemaal gezeur is het niet meer.

vlek 6 augustus 2016 om 12:04

Renners die vertrekken? Het is bij iedere ploeg altijd weer een komen en gaan van renners toch? Ik zie bij TLJ weinig opmerkelijks op dat vlak. Helemaal in vergelijking met het onder dit bericht veel genoemde Giant, waar je ondanks de veronderstelde goede sfeer misschien wel zou kunnen spreken van een opmerkelijk groot aantal renners dat vertrekt zonder dat daar voor de buitenwereld duidelijke redenen voor aan te wijzen zijn.

cubie 6 augustus 2016 om 12:09

Als kelderman nog wat van carriere wil maken, moet ie weg bij jumbo. Hij heeft een ploegleiding nodig die hem goed ” aanpakt’. Sky is een optie maar ook etixx zou kunnen. Voor Gesink is het naar mijn mening al te laat. Die is veel te lang bij jumbo en haar voorgangers blijven zitten.

arviidd 6 augustus 2016 om 12:10

@Maklukzat: dit heeft niks te maken met je verdiepen in de wielersport. Je laat je mee sleuren door de media.

tendam 6 augustus 2016 om 12:21

@maklukzat
Er vertrokken bij Giant een aantal renners uit ontevredenheid of motivatieproblemen. Die reden heb ik bij LottoNL eigenlijk nog niet gehoord, maar misschien weet jij meer?

Kelderman heeft volgens mij aangegeven dat het anders moet voor hemzelf. Dat lijkt me nogal duidelijk, hij is er niet bepaald op vooruitgegaan. Maar als je ziet dat de beste Nederlandse ronderenner van het moment bij LottoNL rijdt, doet de begeleiding daar blijkbaar toch iets goed. Qua niveau is ook geen enkele renner die daar vertrok beter geworden.

Detankuitlimburg 6 augustus 2016 om 12:34

Die moet je toch maar even meepakken. Zal niet eenvoudig zijn geweest.

sooike 6 augustus 2016 om 12:57

Zo'n overwinning hoeft niet eens op de palmares van Kelderman te worden vermeld. In de cafés was vooraf de naam van de winnaar al uitgelekt. loslippige verzorger of zoiets….

Edit redactie: Bedankt, aangepast

klootje kriekeljon 6 augustus 2016 om 13:05

Tja, maar wat als Kelderman en Hofland weg gaan (en Teunissen). Als zoveel van je jonge talenten met wie je een zoveel jarenplan hebt vertrekken kun je toch ook niet zeggen dat er helemaal niets speelt.

vlek 6 augustus 2016 om 13:14

Tja, en wat als ze blijven.

Daan° 6 augustus 2016 om 13:15

Kelderman moet naar Sky.

sudlowe 6 augustus 2016 om 13:17

Hij kan ook mooi gaan knechten voor Nibali

Coldeportes 6 augustus 2016 om 13:51

Kelderman is dus in bloedvorm. Had dus gewoon in Rio opgesteld moeten worden. :p

Serieus: Kelderman moet snel andere (mentale) begeleiding krijgen, anders is het over en uit. Fysiek talent is niet het enige dat een topsporter maakt, het dealen met onverwachte zaken en tegenslagen is minstens zo belangrijk. Hij moet uit de 'pamper' bij TLJ en naar een team waar ze een echte 'vent' van hem maken. Mentaal moet hij de stap van 'klager' naar 'vechter' maken. Dat vuur moet er natuurlijk ook wel al in zitten, een beetje. Daar heb ik overigens mijn vraagtekens bij. Het is zo'n lieve jongen. En dat is NIET cynisch bedoeld. Je kunt ook te aardig en lief voor jezelf en anderen zijn. Niet handig in topsport om de absolute top te bereiken.

maklukzat 6 augustus 2016 om 14:09

We zullen wel zien wat Kelderman gaat doen en wellicht geeft hij meer duidelijkheid. Als jonge renners vertrekken zie ik dat niet als een goed teken, maar misschien ben ik wat voorbarig.

klootje kriekeljon 6 augustus 2016 om 14:13

Vlek, je opmerking wekt de suggestie dat iedereen zich maar druk voor niets maakt. En dat beide scenario’s even voor de hand liggend zijn. Dat kun je in januari zeggen, maar het is inmiddels al 2 voor 12.

Als ploeg heb je een traject uitgestippeld staan voor de komende jaren, waarin je jonge talenten natuurlijk een centrale rol spelen. Als dan in augustus beide speerpunten in dat traject nog niet verlengd hebben dan heeft het al veel te lang geduurd om nog doodleuk te stellen dat er helemaal niets aan de hand is. Dan is er kennelijk bij een of beide partijen niet de basis van vanzelfsprekendheid om al vroeg in het seizoen bijgetekend te hebben. En dat zegt wat over het vertrouwen in het uitgestippelde traject.

Dan kun je elke keer alles downplayen. Maar beleidsmatig zit er dus gewoon op dat vlak duidelijk een kink in de kabel. Een die we ook allemaal hebben kunnen zien dit jaar, aangezien Hofland en Kelderman niet vooruitgaan. Dat is overigens helemaal geen grote ramp, dat kan bij elke ploeg gebeuren.

Mochten ze blijven, dan kun je je nog steeds afvragen waarom nu pas. Iedere ploeg zet als eerste in op verlenging van zijn meest begeerde renners. Mochten ze weggaan, dan is er in augustus weinig ruimte meer voor een plan b. Want zoals ik al zei: de meest begeerde renners, en dan vooral de jeugd, liggen al vast. Ook bij de andere ploegen.

girardengo 6 augustus 2016 om 14:20

@Daan
“Kelderman moet naar Sky”: waar is deze uitspraak op gebaseerd? In hoeverre weet je zeker dat deze ploeg beter bij hem past? Hij lijkt mij bijvoorbeeld een ander type renner dan Poels. Benieuwd naar je antwoord.

vlek 6 augustus 2016 om 14:31
Quote:
Een die we ook allemaal hebben kunnen zien dit jaar, aangezien Hofland en Kelderman niet vooruitgaan. Dat is overigens helemaal geen grote ramp, dat kan bij elke ploeg gebeuren.

Dit is toch de kern van de zaak? Meerjarenplannen hebben bij iedere ploeg een element van doorselecteren, renners die voorbijgestoken worden door andere en vertrekkers die elders meer kansen zien. Ik zie daarin werkelijk geen ongewone dingen gebeuren bij TLJ.

Headlines

Materiaalzone

Populair