Kelderman wint Mijl van Mares, De Gendt in Wilrijk

Kelderman wint Mijl van Mares, De Gendt in Wilrijk

foto: Sirotti

zaterdag 6 augustus 2016 om 08:36

Wilco Kelderman heeft gisteravond de Mijl van Mares gewonnen. De Nederlandse klimmer van LottoNL-Jumbo versloeg in de straten van het Brabantse Maarheeze zijn (wellicht) toekomstig ploeggenoot Lars Boom. Op de derde plaats eindigde Roy Curvers. Afgelopen jaar was het nog Lieuwe Westra die dit criterium won.

In het Belgische Wilrijk vond het dernycriterium plaats. Daar was het Touretappewinnaar Thomas De Gendt die er met de bloemen vandoor ging. Iljo Keisse en Jens Debusschere hadden het nakijken. Laurens ten Dam eindigde net naast het podium als vierde.

Dit artikel delen:

29 Reacties

schipperaar 6 augustus 2016 om 14:32

Ploeg maakt niet zoveel uit maar een mentor zoals steven, wout of tom is voldoende. In de tour zwom ie volledig alleen, met steven erbij zou ie dat stukkie stabiliteit wel hebben gehad.
Robert lijkt te nerveus voor die taak.

OscarV 6 augustus 2016 om 15:33

Schipperaar, in het eerste gedeelte van je reactie kan ik me vinden. Een mentor had in de tour veel verschil kunnen maken voor Kelderman. Ik denk juist dat Gesink wel de juiste mentor zou zijn geweest. En daarom ben ik het niet eens met het tweede gedeelte van je reactie. Gesink is juist niet nerveus en laat zich niet snel gek maken. Die man heeft ondertussen zo veel ervaring, als hij dat kan overbrengen op Kelderman zou dat geweldig zijn. En laat dat nou net het idee zijn geweest van de ploegleiding… Gesink en Kelderman naast elkaar in de tour. Gesink als kopman en Kelderman die in de schaduw van Gesink aan zijn ontwikkeling kan werken. Helaas mocht dat niet zo zijn deze tour.

Als de ploegleiding van TLJ echt zo slecht is, waarom zijn Gesink en Kruijswijk dan nooit vertrokken, beide hadden voldoende mogelijkheden daartoe. En waarom komt Boom dan weer terug?

jessevdalen 7 augustus 2016 om 02:39

Kelderman wil dat het anders moet met zijn carriére, dat hoefde niet eens bij een andere ploeg te zijn.

matwiel 7 augustus 2016 om 06:23

@ schipperaar. Een mentor als tom? Ik neem even aan dat je je vriendje dumoulin bedoelt…. die man is zelf nog aan het uitzoeken waar hij staat in het wielrennen en het rondewerk. Dan ga je toch niet als mentor dienen.

Headlines

Materiaalzone

Populair