Kelderman toch in selectie voor Amstel Gold Race

dinsdag 12 april 2016 om 17:40
Kelderman toch in selectie voor Amstel Gold Race

Foto: Sirotti

Wilco Kelderman staat zondag toch aan de start van de Amstel Gold Race. Hij is aangewezen als een van de speerpunten van LottoNL-Jumbo in de Nederlandse klassieker, samen met Robert Gesink, Sep Vanmarcke en Paul Martens. De selectie van Kelderman is opvallend, omdat hij eerder te kennen gaf van het drieluik Ardennenklassiekers alleen de Waalse Pijl te rijden.

Hoewel LottoNL-Jumbo geen topfavoriet in huis heeft, verwacht ploegleider Merijn Zeeman zijn mannen wel in de finale. “Gesink, Vanmarcke, Kelderman en Martens moeten vanaf de Kruisberg goed in de koers zitten, zodat ze zich op de finale kunnen richten. Martens zal actief zijn in de voor-finale.”

Gesink: “We zijn klaar om mee te doen voor de prijzen”
Voor Gesink wordt het zijn eerste deelname aan de Amstel Gold Race sinds 2012. Dit seizoen heeft hij speciaal naar de wedstrijd toegeleefd. “Ik verwacht dat ik klaar ben voor zondag”, zegt hij in het persbericht van de ploeg. “Koersen in eigen land is altijd speciaal en ik denk dat we met een ploeg aan de start verschijnen die klaar is om voor de prijzen mee te doen.” Gesink zette in 2009 zijn beste resultaat neer in de Amstel Gold Race. Hij werd toen derde, achter Sergei Ivanov en Karsten Kroon.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Amstel Gold Race (17 april)
flag-it Enrico Battaglin
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Wilco Kelderman
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-de Paul Martens
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Maarten Tjallingii
flag-be Sep Vanmarcke

Dit artikel delen:

51 Reacties

Explorer 13 april 2016 om 16:51

Solitaryshell waarom niet eerder aan gaan? Waarom wachten op de cauberg. Alle heuvels na de Eyserbosweg zijn niet genoeg om de boel te breken. 37 km voor het einde kan prima hoor. Controle achter hè van hè team. Ik zou het wel weten…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone