Kelderman: ”Nu nog gemotiveerder voor komende wedstrijden”

zondag 4 augustus 2013 om 20:13

Wilco Kelderman mocht zondag zijn eerste profzege in een etappekoers bijschrijven op zijn palmares, nadat hij zaterdag al zijn eerste dagzege als professioneel wielrenner had geboekt. De Belkin-renner reed de gehele week al kort en mocht zodoende naast de leiderstrui, ook de puntentrui en de jongerentrui mee naar huis nemen. ”Dit is echt een super gevoel, ik ben er erg blij mee”, zegt de 22-jarige Nederlander in een reactie tegen WielerFlits.

”Ik heb er ook hard voor getraind”, gaat de jongeling verder. ”Ik had voor mezelf een soort doel gemaakt van deze ronde, dus ik ben er erg blij met dit resultaat.” Na een periode van rust pakte Kelderman in Denemarken de draad weer op. Vorig jaar werd hij in deze ronde nog achtste en ook toen won hij het jongerenklassement.

Belkin Pro Cycling startte dan ook met de Barnevelder als kopman en sprak de ambitie uit om het beter te doen dan vorig jaar. Iets wat Kelderman zelf ook wilde: ”Ik hoopte op een plaats bij de eerste drie. Daarnaast wilde ik in de lastigere ritten echt voor een etappezege gaan. Of ik van te voren gedacht had hier te kunnen winnen? Nee, eigenlijk niet echt. Het was een stuk lastiger dan vorig jaar, maar ik kon op de beslissende moment steeds goed mee. Vooral de tijdrit liep echt super.”

Verder verloop van het seizoen
Na zijn overwinningen heeft Kelderman de smaak nu te pakken. ”Ik heb nu nog meer zin in de komende koersen’, kondigt hij aan. Een doel van de Nederlander was om ergens in het tweede gedeelte van zijn seizoen een etappe te winnen. In zijn eerste de beste ronde schoot hij direct raak. Wat zijn de overige doelen van het jonge talent? ”De Eneco Tour is voor mij redelijk belangrijk en daar wil ik goed zijn. Eigenlijk was Denemarken een soort voorbereidingskoers daarop. Verder heb ik de Tour of Beijing (WorldTour, red.) nog aangestipt en is het WK in Firenze natuurlijk erg belangrijk.”

De Eneco Tour zal dan ook de volgende wedstrijd zijn voor de geboren Amersfoorter. Toch lijkt de laatste etappe, met kasseien en aankomst op de befaamde Muur van Geraardsbergen, niet echt spek voor de bek van Kelderman: ”Ja, dat weet ik eigenlijk niet. Vroeger bij de junioren heb ik wel wat van dat soort koersen gereden en dat ging altijd wel heel goed. Ik heb wat meer op kortere klimmetjes getraind, op explosiviteit. Nu merk ik wel dat die kortere klimmetjes wat makkelijker gaan. Maar een kasseienklim is natuurlijk weer heel wat anders. Of top tien haalbaar is weet ik dan ook niet. We gaan het zien, ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in.”

Ook de wereldkampioenschappen op de weg in Florence zijn rood omcirkeld in de agenda van de Belkin-coureur. ”Een WK met zo’n afstand en zo’n lastig parcours is een nieuwe ervaring voor mij. Ik hoop dat ik de kopmannen kan bij staan. Dan ben ik al super tevreden. We zien wel hoe het gaat en of ik in de toekomst nog eens korter kan eindigen. Maar mijn voornaamste doel daar is ervaring op doen en gewoon heel goed mijn werk te doen”, sluit Kelderman af.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone