Kelderman: “Misschien kan ik nog een plekje stijgen, daar gaan we vol voor”

donderdag 15 juli 2021 om 14:45
Kelderman: “Misschien kan ik nog een plekje stijgen, daar gaan we vol voor”

foto: Cor Vos

Een podiumplek lijkt ver weg, maar Wilco Kelderman heeft nog altijd uitzicht op een top-5 klassering in Parijs. Het verschil met de voorlopige nummer vijf, Ben O’Connor, is nog altijd maar 32 seconden. “Misschien kan ik nog een plekje stijgen, daar gaan we vol voor”, klinkt het in gesprek met de NOS.

Kelderman wist gisteren de schade te beperken op de Col du Portet, de slotklim van de zeventiende etappe. “Het was echt superlastig, maar het ging op zich wel goed. Het was niet super, maar ook niet slecht. Het was gewoon goed. Ik koers wel goed, maar heb nog niet echt dat topgevoel te pakken. Het is moeilijk te omschrijven, maar het is nog niet wat ik ervan had gehoopt.”

Een superdag heeft Kelderman vandaag misschien wel nodig, aangezien de renners in de laatste Pyreneeënetappe de Col du Tourmalet en de slotklim naar Luz Ardiden krijgen voorgeschoteld. De Nederlander van BORA-hansgrohe kijkt stiekem nog naar boven. “Misschien kan ik nog een plekje stijgen, zeker met de tijdrit in het vooruitzicht. Dat is denk ik wel het hoogst haalbare.”

“De etappe van vandaag is nog heel erg lastig. Er is nog steeds veel mogelijk, de Tour is zeker nog niet over”, aldus Kelderman, die naar eigen zeggen geen last meer heeft van zijn val in de etappe van woensdag. “Ik heb een hechting in mijn kin en een paar schaafwonden, maar verder is het niks. Ik voel me verder niet stijf, dus dat valt mee.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

IlPirata 15 juli 2021 om 14:54

Zou mooi zijn!

benaffleck 15 juli 2021 om 14:57

Alweer een ereplaats, de 1023ste. Wel een hele mooie dit keer maar een kleurloos Zubeldia klassement blijft toch erg saai.

Rufusvb 15 juli 2021 om 15:37

Ja echt dodelijk saai dat hij alweer een ereplaats haalt… heb ook liever dat hij er als een idioot invliegt en dan op 4 km van de streep kansloos wordt bijgehaald en uiteindelijk als 27e finish. Want dat is tenminste niet saai.

Massimo Bataille 15 juli 2021 om 15:38

Als er iemand de zubeldia award zal halen zal het toch wel eerder bilbao en Lutsenko zijn

S. Morgenstern 15 juli 2021 om 15:45

Uran staat nog altijd met stip op één in dat klassement

evanderwel 15 juli 2021 om 15:17

Veel zal afhangen van zijn tijdrit. Als die van het niveau is als in de Dauphine dan moet het wel lukken, als die net zo matig is als de eerste in de Tour dan wordt het een stuk lastiger.

largegnolls 15 juli 2021 om 15:41

Hopen dat zijn elleboog minder zeer doet. Daardoor was zijn 1e tijdrit deze Tour zo matig.

Grobbel 15 juli 2021 om 16:48

De slechte benen van Uran vandaag zullen Wilco goed uitkomen, dus als ie vandaag geen onverwachte tijd meer verliest is die top 5 plek zeker mogelijk.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair