Kelderman en Martens leiden LottoNL-Jumbo in Waalse Pijl, rentree Ten Dam en Gesink

dinsdag 21 april 2015 om 08:55
Kelderman en Martens leiden LottoNL-Jumbo in Waalse Pijl, rentree Ten Dam en Gesink

Wilco Kelderman in de Amstel Gold Race - Foto: Sirotti

Wilco Kelderman en Paul Martens zijn door LottoNL-Jumbo aangewezen als kopmannen voor de Waalse Pijl. Het tweetal heeft in Huy het gezelschap van twee renners die hun rentree maken in het peloton: Laurens ten Dam en Robert Gesink.

Gesink reed dit jaar alleen nog maar in de Ronde van de Algarve. Door privéproblemen, ziekte en blessures kwam de renner uit Varsseveld nog niet vaker in actie. Ten Dam viel vorige maand in de Ronde van Catalonië en brak daarbij vier ribben.

Kelderman
Kelderman komt met een goed gevoel uit de Amstel Gold Race. “Het ging beter dan verwacht”, zegt de 24-jarige renner in een persbericht. “Ik voelde me heel goed in de finale en kon zelfs aanvallen. Daar word ik alleen maar sterker van.”

De jongeling hoopt morgen een mooie uitslag te kunnen rijden. “Met het oog op de Tour de France-etappe die over de Muur gaat is het ook zeer handig om de Waalse Pijl te rijden. Ik heb de klim al een paar keer verkend, maar in een koers is het toch altijd anders.”

Weg omhoog
Ploegleider Merijn Zeeman hoopt ook dat zijn team de weg omhoog heeft ingezet na een tot nu toe teleurstellend verlopen voorjaar. “Zondag heb ik tijdens de Amstel Gold Race bemoedigende dingen gezien. We hebben attractief gekoerst.” Toch blijft hij kritisch. “Het gaat echter om de resultaten en die vielen zondag tegen, maar we moeten blijven strijden. Dan komen er uiteindelijk resultaten. Daar ben ik van overtuigd.”

In de Waalse Pijl hoopt Zeeman op een goede uitslag met Kelderman en Martens op de Muur van Huy. “De finale is dit jaar wat lastiger, omdat er een extra klim is toegevoegd. Ik verwacht dat een kleinere groep om de overwinning gaat strijden.”

Selectie LottoNL-Jumbo voor Waalse Pijl 2015 (22 april)
flag-nl Wilco Kelderman
flag-de Paul Martens
flag-nl Laurens ten Dam
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Tom Leezer
flag-nl Nick van der Lijke
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Mike Teunissen

Dit artikel delen:

43 Reacties

ghostwriter 21 april 2015 om 11:57

@robotour
Ik heb maar een ;) toegevoegt om duidelijk te maken dat ik het als grap bedoel.

Noverca 21 april 2015 om 12:49

Tsja, Martens kan best eens per ongeluk top 10 rijden, maar om die als medekopman aan te wijzen samen met Kelderman.. Vrij matig team heb je dan imo. Hopelijk durft Kelderman opnieuw de aanval te kiezen hoe dan ook.

heuvelcolombia 21 april 2015 om 13:38

Vergelijk deze eens voor de grap met de selectie van Sky.
Niks geks aan dat er niet gepresteerd wordt.

escapados 21 april 2015 om 14:13

Als je dan ook gelijk de budgetten van deze twee teams vergelijkt…

kelderfan 21 april 2015 om 15:35

Waarom stapt de NOS niet in.;)

Tutu888 21 april 2015 om 16:19

TLJ heeft attractief gekoerst afgelopen zondag en Zeeman heeft bemoedigende zaken gezien.
Ik zie eerder slechts drie man die de koers hebben uitgereden, één man bij de eerste vijftig en de halve ploeg die moest lossen op het moment dat 75% van het peloton nog kon volgen.

wielrenner 21 april 2015 om 17:32

@Tutu888, dat de halve ploeg moest lossen heeft 2 redenen. De eerste is dat ze het eerste uur met een spervuur aan demarrages in de eerste ontsnapping wilden zitten,hetgeen uiteindelijk met Roosen is gelukt. Echter enkelen hadden daardoor al een uur finale achter de rug…
De tweede is dat ze de kopmannen steeds naar voren dienden te rijden,uit de wind houden etc en tsja dan houdt het na 220 km wel een keer op toch?
Misschien moeten ze zich net als de andere topteams tot in de finale koest houden dan rijden ze em allemaal uit!

alsjewint 21 april 2015 om 18:15

@tutu888

Aan het niet uitrijden van TLJ renners zit natuurlijk een teleurstellende kant. Het is immers voor Nederlandse renners een van de belangrijkste koeresen. Enige nuancering is ook wel op zijn plaats. Van Emden zit net weer op de fiets na zijn schouderblessure die hij opliep in de E3 prijs. Nick van der Lijke reed volgens mij zijn eerste klassieker en valt mischien toch wat te licht uit voor dat zwaardere werk. Timo Roosen reed als eerste jaars heel de dag in de aanval, dus dat die dan niet uitrijdt is niet zo gek. Wat Leezer en de Tank beftreft , die hebben geloof ik al alle klassiekers gereden dit jaar. De smalle selectie wreekt zich!!

Romāns Vainšteins 21 april 2015 om 18:38

Ik denk dat de AGR toch echt veel meer kansen biedt op een open koers dan de Waalse pijl waar je ongeveer 1:00+ voorsprong nodig hebt om te kunnen winnen. Het waren met name QS en BMC die dat moedwillig de strot omdraaiden afgelopen zondag.

kelderfan 21 april 2015 om 18:42

Tankink heeft de AGR wel uitgereden, zoals altijd eigenlijk. Alleen de DNF's van Lindeman en v.d. Lijke begrijp ik niet helemaal. De te smalle selectie is daar ook debet aan.

alsjewint 21 april 2015 om 19:19

@Romans Vainstains

Ik vond anders dat Movistar ook verdomd veel op kop reed terwijl ze niet de topfavoriet hadden. Trouwens Movistar rijdt ook vaak in etappekoersen op kop ondanks dat een andere sterke ploeg (Sky) op dat moment de leider in de ploeg heeft.

alsjewint 21 april 2015 om 19:23

@Kelderfan

Je hebt gelijk, de Tank heeft wel de AGR uitgereden. Wat mij betreft is hij naast Westra het grootste beest van de Nederlandse renners. De Tank wint vrijwel nooit maar is volgens mij oersterk. Voor de Waalse Pijl en LBL staat hij ook weer gewoon op de startlijst.

Oeps verkeerd gekeken. Een snipperdag voor de Tank morgen

Romāns Vainšteins 21 april 2015 om 19:31

Movistar ook ja. Precies hetzelfde probleem ook, dermate rigide rond 1 kopman gebouwd dat de hele verrassing bij voorbaat onmogelijk is. Kijk zo’n Greenedge liet Clarke tenminste gewoon rijden, dat is zowel sympathiek als dat het je kansen niet verkleint. Eerst Martin en daarna van Avermaet hadden goede winstkansen tegen de duidelijk opfokbare en stoer aanvallende Astana-mannen waarmee ze op pad waren, zonde .

Turtlehead 21 april 2015 om 21:07

‘Weg omhoog’ Da’s idd wel handig in de WP.

Omhoog73 21 april 2015 om 21:47

Hoop dat Gesink nu eindelijk zijn ballen laat zien en z’n focus vasthoudt dit seizoen! En zal goed zijn om volgend jaar eens in een andere ploeg te koersen.

Plaggie 21 april 2015 om 22:22

Leezer ook weer van de partij. Krijgt wel harde leerschool om de Tank op termijn te vervangen. TLJ in dat opzicht visie en niet enkel soft.

slice 22 april 2015 om 10:01

Ik heb liever niet dat Gesink zijn ballen laat zien. Ballen tonen mag daarentegen wel;)

kelderfan 22 april 2015 om 11:15

Het lijkt mij niet verkeerd, dat Leezer eens zijn ballen vertoond. De Lotto-ballen zijn wat harder.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair