Kelderman blij met niveau, maar baalt van valpartij
Kelderman in de groep der favorieten, rechts - foto: Sirotti
woensdag 15 juni 2016 om 21:52

Kelderman blij met niveau, maar baalt van valpartij

Wilco Kelderman schoof vandaag op naar plek twee in het algemeen klassement van de Ronde van Zwitserland. Hij staat in dezelfde tijd als leider Pierre Latour, maar kwam uiteindelijk vier tienden van een seconde tekort voor de gele trui. Een valpartij overschaduwde Keldermans dag.

Goede waardes
Op de slotklim naar Carì kon de kopman van LottoNL-Jumbo goed mee met de favorieten. Achteraf echter geen vreugdedansjes, laat Kelderman weten in een persbericht van de ploeg. “Ik ben gevallen. Dat was een tegenvaller”, zegt hij teleurgesteld. “Voor mij ging iemand staan en ik bleef achter zijn wiel haken. Je bent uit je focus en mijn fiets was kapot. Maar de benen waren goed, dat voelde ik al gelijk, dus ik had nog moraal in de finale. Maar het was heel stom, ik reed juist heel makkelijk die eerste klim op.” De 25-jarige klassementsrenner kijkt in ieder geval met vertrouwen uit naar de resterende drie zware ritten. “We krijgen nog vier etappes. Ik had al wel gehoopt dat ik dit niveau had. Op hoogtestage waren mijn waardes ook goed. Beter dan voorheen.”

Maassen tevreden
“Op het moment dat Kelderman bij de dokter was werd er gas gegeven en brak het peloton”, verduidelijkt ploegleider Frans Maassen de val van Kelderman. “Gelukkig hebben Bert-Jan Lindeman en Paul Martens het gat kunnen dichten waardoor Kelderman weer van voren kwam te zitten. Van een val wordt je nooit beter, dus het is vanavond goed kijken wat de schade is. Maar wat Kelderman op de laatste klim liet zien voorspelt veel goeds. We hadden de lat vandaag hoog gelegd en Kelderman heeft bewezen dat hij op een goed niveau is. Hij oogde sterk en we wisten dat dit erin zou zitten. Een trui pakken is natuurlijk altijd mooi, maar we balen zeker niet. Er komen nog vier lastige dagen waar Kelderman op dit hoge niveau moet blijven.”

RIDE Magazine
42 Reacties
Sorteer op:
15 juni 2016 22:02
vallen vallen vallen... ik word er licht mesjogge van
15 juni 2016 22:11
Aangezien er nogal wat TLJ aan de staart van het peloton hing bij het begin van de uitzending, neem ik aan dat hij daar aan sloot. Dat is dan vlak voor de Gotthard, knap dat hij dan nog zo sterk reed. Logisch dat hij daarna zijn knechten kwijt was.
15 juni 2016 22:16
Kelderman gevallen ja? Toen hij tegen een achterwiel aanreed ja?
15 juni 2016 22:28
Op die foto ziet z'n knie er inderdaad niet ongeschonden uit. Hij valt vaak. Mist waarschijnlijk de scherpte om de gehele dag geconcentreerd te zijn. Zal er ook wel lastig uit zijn te krijgen. Bij de beloften was het al zo.
15 juni 2016 22:29
Ik vond het al raar dat er weinig knechten bij zaten op de tweede en derde beklimming, dit verklaard het dus. Kelderman weer gevallen. Als het hierbij blijft dan ben ik benieuwd wat hij de rest van de dagen nog kan en hoe hij daarbij geholpen wordt.
15 juni 2016 22:29
Als ik de komende 8 weken nóg zo'n stom val-verhaal te horen krijg van een NL-se renner dan zweer ik dat ik iemand iets aandoe, zo boos wordt ik dan.
Verder hulde, want hij reed super mee met de toppers uit de Ronde. Nou ajb tot het einde van de Ronde en een mooie ereplaats eruitslepen.
15 juni 2016 22:35
Dit wordt inderdaad echt bizar.. je kan het geen toeval noemen dat gesink, ten dam en kelderman met regelmaat onderuit schuiven terwijl kruijswijk en van emden dit bewaren voor de cruciale momenten. We moeten ons troosten met het feit dat ze niet allemaal tegelijk kunnen vallen. Oh wacht even, tour 2012..

verder wil.ik niet al te negatief zijn. Mooie rit van wilco vandaag. Ben benieuwd waar zijn grens ligt. Jammer dat hij niet de dauphine rijdt alleen..
15 juni 2016 22:38
Misschien moeten we voortaan aan positieve beeldvorming doen. Na elke etappe benadrukken welke nederlanders niet zijn gevallen!
15 juni 2016 22:47
Hij valt wel redelijk vaak ja.
Toch vraag ik me af hoe veel vaker hij valt dan anderen. Als Kelderman geen Nederlander was geweest had niemand van ons deze valpartij meegekregen denk ik? Wie weet zijn er wel 10 van dit soort valpartijtjes per dag in het peloton?

Wel mooi dat hij kennelijk in prima vorm verkeerd.
15 juni 2016 23:01
Kelderman wordt de Kruijswijk en Dumoulin van de Tour maar dan met een positieve afloop.
15 juni 2016 23:02
Elke renner in het peloton valt wel eens alleen daar lees je bij wielerflits niets over dus denk nou echt nier dat alleen Kruiswijk Gesink en Kelderman vallen dat zijn alleen de enigste waar hier over gemopperd wordt en daar wordt ik dan weer simpel van
15 juni 2016 23:10
Kelderman valt echt serieus vrijwel elke meerdaagse koers die hij rijdt. Maar dat was bij de beloften al zo en stopt hem niet om resultaten te rijden.
Alleen laatste 1,5 seizoenen niet lekker
15 juni 2016 23:59
Renners vallen constant. Elke renner in de Tour valt wel een keer. Meestal zonder erg en dan hoor je er niks meer over.
16 juni 2016 00:17
In de liveticker las ik dat Sagan ook gevallen was in het begin van de etappe, dus zelfs hij valt weleens.
16 juni 2016 00:43
niet janken wilco , laat eens een keer wat zien man !
16 juni 2016 00:50
@cheng_Ji
Zoals vandaag? NA zijn valpartij.
16 juni 2016 01:45
Het is zoals Ruben_ zegt, dit gebeurt Kelderman keer op keer, echt wel veel vaker dan andere (TLJ-)renners. Naast de onvermijdbare valpartijen waar elke renner mee te maken krijgt, doet hij er nog vele vermijdbare bij. Meestal is hij dan niet direct uitgeschakeld maar volgt er later wel een terugval waarbij het nooit duidelijk zal worden wat er mogelijk was geweest.
Het zal wel lastig worden om dit te veranderen want het lijkt verbonden aan zijn persoonlijkheid. Daarom ben ik vrij pessimistisch over zijn kansen op om een mooie erelijst.
16 juni 2016 07:09
AndriesW
Hetzelfde geldt voor Gesink. Vallen en dergelijke lijken zo met hem te zijn verbonden. Ze hadden alletwee al veel meer kunnen winnen
16 juni 2016 07:40
@jan jansen: Kelderman valt inderdaad ruim meer dan gemiddeld, Gesink valt ruim minder dan gemiddeld, eigenlijk bijna nooit. Maar waar Kelderman meestal door kan fietsen, valt Gesink de enkele keren dat hij valt steeds ernstig.
16 juni 2016 07:58
"Selectiebias: Systematische fout als gevolg van selectie bij de steekproeftrekking.
Gevonden op"
16 juni 2016 08:47
Acht ja. Het zegt mij allemaal niet zoveel of hij nu wel of niet vaak valt. Zijn vorm is goed. Het enige wat me wel zorgen baart is dat hij bij de dokter is geweest. Dat betekent dat het toch wel een klapper is geweest en dat betekent dan weer niet veel goeds voor vandaag en morgen, terwijl zijn uitgangspositie nu super is!
Hopelijk heeft hij geen last, maar dat is ijdele hoop vrees ik.
16 juni 2016 09:02
No comments ! Het mag een wonder zijn als hij de Tour de France zonder valpartijen doorkomt. Ik weet niet of er statistieken van zijn, maar voor mijn gevoel zijn er bij 10 valpartijen zeker in 8 gevallen Nederlanders betrokken..... op een peleton van 180 renners is dat een zeer hoog percentage. Zal wel toeval zijn.
16 juni 2016 09:23
@robotour. Ben ik nu zo slim of ben jij nu zo dom? Je hoort het (als NEDERLANDER) als een Nederlander valt. Dat Sagan gister gevallen was wist ik ook niet, maar lees ik net hier toevallig in de comments, dat Kelderman valt wordt uiteraard breed uitgemeten, aangezien wij Nederlanders zijn.
16 juni 2016 09:28
*word je*
16 juni 2016 09:57
Van de 180 renners die starten in de tour liggen er wel 100 een keer of meerdere keren op de grond. Wel jammer dat Kelderman nooit die uitzondering is. Die ligt tegenwoordig bij ieder WT rondje op de grond.

Reacties zijn gesloten.