KBWB reageert op ophef over Verbrugghe: “Zien geen reden om hem te schorsen of te ontslaan”
vrijdag 23 november 2018 om 11:59

KBWB reageert op ophef over Verbrugghe: “Zien geen reden om hem te schorsen of te ontslaan”

De Belgische wielerbond is niet van plan om kersvers bondscoach Rik Verbrugghe te ontslaan. De 44-jarige Vlaming kwam gisteren in opspraak door een uitlating van Walter Planckaert.

De ploegleider van Sport Vlaanderen-Baloise leeft in onzekerheid over zijn functie als ploegleider. De inmiddels zeventigjarige Planckaert moet binnenkort een rij-examen afleggen om ook volgend jaar nog achter het stuur van de volgwagen te mogen zitten.

“Op je zeventigste vinden veel mensen je een oude man, maar het gaat toch vooral over je rijkunsten. Ik heb in 33 jaar als ploegleider nog nooit een ongeluk veroorzaakt”, zei Planckaert gisteren. “Er zijn chauffeurs van vijftig jaar die slechter met de auto rijden dan iemand van zeventig.”

Planckaert verwijst naar incident met Rik Verbrugghe tijdens Gent-Wevelgem. “Mijn mecanicien Roger Michiels stapte uit om een renner van mijn ploeg te helpen, maar hij werd gewoon omvergereden door Verbrugghe. Die mens zijn voet is nu verbrijzeld.”

“Na de koers zochten we Verbrugghe om papieren in te vullen, maar hij heeft niets meer van zich laten horen. Hij pleegde dus vluchtmisdrijf. Is dat dan een betere chauffeur dan ik?”

De Belgische wielerbond laat vandaag aan Sporza weten niet te zullen ingrijpen. “We zijn niet van plan om een polemiek op te starten”, laat Frederik Broché, technisch directeur bij de Belgische wielerbond weten aan Sporza. “We hebben bondscoach Verbrugghe zijn verhaal laten doen en zien geen reden om hem te ontslaan of te schorsen.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
23 november 2018 12:31
Heerlijk, Vlaams randgebeuren. Een voordeel van WF goes Vlaanderen. Hier is het toch vooral PR-gelul, daar zijn ze al wat eerder van het gebabbel over elkaar. Love it.
23 november 2018 12:32
Kan toch wel degelijk een hardnekkige voetzoeker worden.
23 november 2018 15:12
Plankaert is 70 jaar oud en al een oude ploegleider dus zal er ook heel wat oud zeer zijn tegen Verbruggen.
Kleinzierig het op deze manier te uiten.
    23 november 2018 19:43
    Mwah diezelfde bond schrijft hem iets voor over rijden en stelt gelijk iemand aan die zo niet zijn verantwoordelijkheid lijkt te nemen. De verbindende factor is de bond hier en vanuit planckaert logisch dat ie zulk wangedrag aan de kaart stelt als zijn werknemer forse schade heeft en hij ook nog op hetzelfde onderwerp op het matje geroepen wordt.

Reacties zijn gesloten.