Katusha strikt wereldkampioen Würtz Schmidt

Katusha strikt wereldkampioen Würtz Schmidt

foto: Sirotti

zondag 21 augustus 2016 om 10:46

Mads Würtz Schmidt komt de komende twee seizoen uit in de kleuren van Katusha. De huidige wereldkampioen tijdrijden bij de beloften komt over van Virtu Pro-Veloconcept. “Dit is een droom die uitkomt”, stelt de 22-jarige Deen in een persbericht.

Een jaar extra bij de beloften
Würtz Schmidt maakte vrij verrassend niet afgelopen seizoen al de overstap naar de profs. “Vanaf het begin zei mijn gevoel dat ik niet direct na mijn wereldtitel een profcontract moest tekenen. Het bleek de goede keuze om nog een jaar te wachten. Toen Katusha op de deur klopte, voelde het als het juiste team op het juiste moment. Het gaat om de goede keuzes die je maakt en Katusha voelde gelijk goed. Ik ben trots dat ik volgend jaar deel uit maak van een van de beste WorldTour-teams. Ik heb veel verwachtingen. Michael Mørkøv heeft me verteld hoe goed de sfeer in de ploeg is. Ik zal me er snel thuisvoelen, verzekerde hij mij. Het feit dat er meer jonge jongens op weg zijn naar Katusha, vind ik ook fijn”, aldus de jonge Deen.

Ekimov: “Würtz Schmidt is een alleskunner”
Teammanager Viatcheslav Ekimov is in zijn nopjes met het aantrekken van de wereldkampioen. “Ik ben enorm verheugd met het feit dat Mads naar ons team komt. We geloven in hem en geven hem de tijd om zichzelf te ontwikkelen. Hij won Parijs-Roubaix bij de junioren, wint etappekoersen en is een top tijdrijder, waarmee hij laat zien dat het een renner is die tot alles toe in staat is. Hij komt naar een team met de juiste ploeggenoten en staf om hem heen. De komende dagen zullen we meer transfers onthullen”, vertelt Ekimov, die eerder al Tony Martin wist vast te leggen voor 2017 en 2018.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Timothy12 21 augustus 2016 om 10:49

Kan niet anders dan dat Alpecin komt. Nooit duitsers gehad en nu ineens Martin en schmidt

0
themax1992 21 augustus 2016 om 10:52

Hij is Deens…

0
Sephiroth 21 augustus 2016 om 10:53

Die gaat in de leer bij Der Pantzerwagen, geen slechte keuze

0
Gabriel Melching 21 augustus 2016 om 11:06

Timothy12, hij is niet Duits haha, hij is Deens

0
nielsboy 21 augustus 2016 om 12:15

@Timothy: Politt rijd al een jaar voor Katusha en is duits ;)

0
DMenchov 22 augustus 2016 om 10:38

Rudiger Selig hebben ze ook nog gehad!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone