Katusha bevestigt komst Maurits Lammertink
Foto: Sirotti
dinsdag 23 augustus 2016 om 08:50

Katusha bevestigt komst Maurits Lammertink

Het gerucht deed al de ronde, maar nu is het officieel: Maurits Lammertink rijdt volgend seizoen voor Katusha. De huidig renner van Roompot-Oranje Peloton tekent een contract voor twee jaar. “Ik ben erg blij om weer op het hoogste niveau van het wielrennen te kunnen koersen”, aldus Lammertink in een persbericht.

De 25-jarige Nederlander was drie jaar geleden ook al actief in de WorldTour. Toen droeg hij het shirt van Vacansoleil-DCM, maar die ploeg hield dat jaar op te bestaan. Via Jo Piels en Roompot-Oranje Peloton komt Lammertink weer op het hoogste niveau terecht.

“Ik denk dat ik in de laatste twee seizoenen bewezen heb dat ik dit verdien”, stelt hij. “Ik ben in de laatste jaren gegroeid en nu hoop ik daarvan de vruchten te kunnen plukken in WorldTour-wedstrijden. Dat Katusha steeds meer een internationale ploeg begint te worden, was voor mij een extra reden om naar dit team te gaan. Ik ben er zeker van dat ik me snel thuis zal voelen. Ik ben in ieder geval al van plan om wat meer talen te gaan leren in de winter.”

Lammertink geeft aan graag te willen werken voor anderen, maar hij hoopt in sommige wedstrijden ook voor eigen kansen te mogen gaan. “Natuurlijk krijgt Maurits die kansen”, aldus ploegbaas Viacheslav Ekimov. “Dat is waarom we aan hem dachten. In elke wedstrijd waarin we starten, hebben we de intentie om te winnen. We rijden genoeg koersen voor het type Lammertink. Maurits kan ook een belangrijke renner worden voor een van de grote rondes. In het verleden heeft hij al bewezen dat een rittenkoers van drie weken hem erg goed ligt.”

De nieuwe aanwinst van Katusha schreef dit seizoen de Ronde van Luxemburg (2.HC) op zijn naam. Lammertink noemt zichzelf een renner voor de Ardennenklassiekers en kleine rittenkoersen.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2016 09:01
En wat zegt Katusha over hem? Beetje proeven wat hun plannen met hem zijn :)
23 augustus 2016 09:19
"Maurits kan ook een belangrijke renner worden voor een van de grote rondes. In het verleden heeft hij al bewezen dat een rittenkoers van drie weken hem erg goed ligt.”

"Lammertink noemt zichzelf een renner voor de Ardennenklassiekers en kleine rittenkoersen."

Zoek de verschillen :D

Mooie transfer overigens voor hem. die kansen krijgen moet ik nog bezien maar ach, hij rijdt weer WT
23 augustus 2016 09:23
@Wicky
155e In de giro is inderdaad wel echt indrukwekkend, krijg steeds meer het idee dat ze daar bij Katusha geen idee hebben wat voor renner het is... helaas.
23 augustus 2016 09:42
Top!! heb het altijd onbegrijpelijk gevonden dat hij na Vacansoleil nergens opgevist is direct.
23 augustus 2016 09:50
@WCEendT, dat ze zeggen dat een grote ronde bij hem past betekent niet dat het AK bij hem past maar wie weet wel voor een ander doel, ritzeges of knechten is net zo belangrijk in een grote ronde.
23 augustus 2016 16:20
Dat is het einde voor Gesink als kandidaat winnaar dan.

Reacties zijn gesloten.