Karol Domagalski soleert naar ritwinst en leiderstrui in Zuid-Korea

Karol Domagalski soleert naar ritwinst en leiderstrui in Zuid-Korea
donderdag 9 juni 2016 om 06:50

Op indrukwekkende wijze heeft Karol Domagalski de vijfde etappe van de Tour de Korea 2016 (2.1) gewonnen. De Pool van ONE soleerde na 170 kilometer naar zijn tweede profzege en de leiderstrui in de Zuid-Koreaanse rittenkoers. Op meer dan twee minuten sprintte Yevgeniy Gidich (Vino 4ever SKO) zich naar de tweede plaats voor Christopher Opie (ONE).

Domagalski maakte samen met zijn ONE-ploegmaat Peter Williams deel uit van een kopgroep van zes. Naast de twee renners van de Britse ploeg, waren er nog vier Aziatische renners aanwezig. Onder het tempo van het ONE-duo loste één voor één de Aziatische renners, respectievelijk Nik Mohamad Azman Zulkifli, Kyung-Gu Jang, Hyeong Min Choe en Hyeonseok Kim. Met nog twintig kilometer te gaan en een voorsprong van drie minuten op het peloton had Peter Williams zich volledig leeg gereden voor Domagalski. De Pool ging alleen verder en Williams liet zich uitzakken tot in het peloton.

Het peloton onder leiding van Drapac kwam nauwelijks dichter en zo bezorgde de 26-jarige Pool zijn ploeg ONE de derde ritzege in Zuid-Korea. Eerder deze week had Opie de tweede etappe gewonnen en Domagalski de derde rit. Het wedstrijdgemiddelde na 170 kilometer koers was 46,25 kilometer per uur.

Dit artikel delen:

6 Reacties

52voor11achter 9 juni 2016 om 07:46

Off topic: Waarom moet ik over een Mathieu van der Poel overwinning in het AD lezen en niet op Wielerflits?

Ruben De Muynck 9 juni 2016 om 08:03

@52v11a, Overwinning MvdP was in een Kermiskoers in Ruddervoorde. Wij verkiezen geen verslagen te maken van Kermiskoersen, enkel Gullegem Koerse, omdat dit het zo gezegde WK van de Kermiskoersen is

52voor11achter 9 juni 2016 om 09:15

@Ruben
ok, dank! Maar is bij een dergelijke kermiskoers dan ook van tevoren bepaald wie er wint als in een criterium of ligt het daar weer anders?

carlieman 9 juni 2016 om 09:49

nee in kermiskoersen wordt vaak echt hard gereden en is er niets vooraf afgesproken, in tegenstelling tot criteriums

Verweggistan 9 juni 2016 om 10:19

Bij CajaRural hadden ze ooit hoge verwachtingen van Domagalski, die net als Kwiatkowski een paar jaar daarvoor goed presteerde in het Spaanse amateurcircuit, daar kwam het er niet echt uit.

@52-11: Kermiskoersen zijn eigenlijk gewone koersen , maar dan niet aangemeld bij de UCI, renners kunnen namelijk ook individueel meedoen aan de kermiskoersen, dat maakt ze zo aantrekkelijk voor het publiek. Bijvoorbeeld Boonen of Gilbert kunnen gewoon deelnemen als er geen koers op hun programma staat. Het zijn meestal wel rondjes door een bepaald dorp, dus in die zin te vergelijken met na-Tour-criteriums. Je hebt in Belgie renners die zich specialiseren in deze koersen.

Tom DaNielson 9 juni 2016 om 11:56

Heeft niemand anders een vraagteken bij het hoge gemiddelde van 46,3 gemiddeld over heuvelachtig parcours?

Headlines

Materiaalzone

Populair