Laas verslaat Kreder in slotetappe Korea, Zaccanti pakt eindzege

Laas verslaat Kreder in slotetappe Korea, Zaccanti pakt eindzege

foto: Cor Vos (archief)

zondag 16 juni 2019 om 08:10

Martin Laas verlaat de Tour de Korea met maar liefst drie etappezeges. De Estse sprinter van Illuminate wist in de slotrit naar Seoul Raymond Kreder van zich af te houden. Die laatste wist dankzij enkele bonificatieseconden wel naar de derde plaats te wippen in het algemeen klassement. De eindzege gaat naar Filippo Zaccanti.

Veel valt er niet te vertellen over de slotetappe van de Tour of Korea. De renners moesten vandaag nog 65 vlakke kilometers afleggen in en rond hoofdstad Seoul. We kregen dan ook een (verwachte) massasprint met renners als Laas, Kreder, Riccardo Minali en Youcef Reguigui. Het was uiteindelijk Laas die als eerste over de streep kwam.

Voor de 25-jarige Est is het alweer zijn derde ritzege in deze Tour de Korea. Eerder was hij al de beste in Danyang en Goseong. Laas verwees Kreder naar de tweede plaats, terwijl thuisrijder Kyoung Ho Park als derde eindigde. Leider Zaccanti finishte veilig in het peloton, waardoor de Italiaan zich eindwinnaar mag noemen van de vijfdaagse rittenkoers.

Goede week voor Kreder
Zaccanti werd op het eindpodium geflankeerd door de Canadees Benjamin Perry en Kreder, die in extremis nog over Reguigui wist te wippen in het eindklassement. De 29-jarige Nederlander – uitkomend voor het Japanse UKYO – won eerder deze week de openingsetappe naar Gunsan.

Dit artikel delen:

4 Reacties

WernerFranke 16 juni 2019 om 09:38

Herkansing op PCT niveau volgend jaar?

0
Verweggistan 16 juni 2019 om 11:10

Riccardo Minali valt erg tegen dit jaar. Reed toch redelijk bij Astana en ik had verwacht dat hij op een niveau lager wel aan winnen toe zou komen in dit soort koersen.

0
Covadonga 16 juni 2019 om 11:51

Ik dacht exact hetzelfde. Minali presteert dit jaar behoorlijk minder. Blijkbaar doen ze bij Astana wel iets goed of bij zijn huidige ploeg juist niet. Mogelijk is er een andere goede verklaring (blessure/ziekte of zo) voor zijn mindere presteren.
Ik vond het in ieder geval jammer dat hij bij Astana weg moest en dacht dat hij op zijn minst tot de subtop zou doorstoten. Duidelijk niet dus.

0
west 16 juni 2019 om 12:48

Ik weet niet of Minali echt een sprinter is, net als zijn pa… Denk dat ie misschien meer tot zijn recht zou komen in semi-klassiekers.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone