Kan Mathieu van der Poel starten in Omloop Het Nieuwsblad?

Kan Mathieu van der Poel starten in Omloop Het Nieuwsblad?

foto: Cor Vos

maandag 22 februari 2021 om 18:00

Nu Alpecin-Fenix en Mathieu van der Poel de UAE Tour hebben verlaten vanwege een coronageval binnen het team, rijst meteen de vraag of hij aanstaande zaterdag kan starten in Omloop Het Nieuwsblad. Die optie is niet uitgesloten.

Het grootste obstakel op dit moment lijkt de terugkeer naar België. De Nederlands kampioen moet daarvoor goedkeuring krijgen van de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten.

Indien Van der Poel zelf niet besmet is, voldoet hij voorlopig aan het strenge UCI Covid-19 protocol dat geldt voor alle WorldTour-koersen. Om deel te nemen aan wedstrijden van het hoogste niveau dient iedere renner een keer op zes en een keer drie dagen vóór de koers een negatieve PCR-test af te leveren.

Voor Omloop Het Nieuwsblad zijn die twee testmomenten zondag (gisteren, red.) en aanstaande woensdag. In België dienen renners die kort voor de wedstrijd het land in reizen te voldoen aan extra maatregelen die zijn opgelegd door het Ministerie van Sport.

Alle renners die minder dan vijf dagen vóór de start van de wedstrijd in België aankomen, moeten op vrijdag (de dag voor de wedstrijd) een extra sneltest ondergaan, die wedstrijdorganistor Flanders Classics organiseert.

“We hebben hem graag aan de start”, laat Tomas van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, weten aan WielerFlits. “En ik denk dat hij er zelf ook graag bij is, want anders valt heel zijn voorbereiding weg. Mathieu is een van de fundamenten van waar we met het wielrennen naar toe aan het gaan zijn. Een ster voor de komende tien jaar. Natuurlijk hebben we hem er graag bij.”

Dit artikel delen:

70 Reacties

Stephan 22 februari 2021 om 20:09

Nu gaat dit allemaal over der regels omtrent corona maar er zijn ook de “gewone UCI regels” over afstappen en starten in een andere wedstrijd.
Is het niet zo dat als een renner voor wat voor een rede dan ook uit een meerdaagse koers stapt deze niet mag starten in een andere koers voordat deze is afgelopen. De UAE tour duurt tot en met zaterdag en dat zou betekenen dat hij dan überhaupt niet mag starten in de omloop buite de covid regels.

madeinstars 22 februari 2021 om 20:15

Als er geen gekke dingen aan de hand zijn, krijgt een renner daar in 99 van de 100 gevallen dispensatie voor. Dat zal nu ook wel gebeuren.

Max1 22 februari 2021 om 21:43

Ik begrijp toch niet welke Vlamingen nu per se Van Der Poel aan de start willen van hun koers ? Voor mij moet hij niet starten hoor.

Chris Van Uden 23 februari 2021 om 08:46

De Vlamingen die van koers houden waarschijnlijk.

Maillot à Pois 23 februari 2021 om 08:53

Even los van eventuele ethische overwegingen. Natuurlijk heb ik als Vlaamse koersliefhebber graag dat Van der Poel start, da’s toch een absolute meerwaarde voor elke koers. Net zoals ik ook graag Sagan aan de start gezien had.

flores 25 februari 2021 om 14:19

Mystery Rider>> Ze hebben het al om zeep gebracht. Matje is thuis aan de friet.
Doet niet mee aan de omloop, gaat wel vervroegd naar Italia, voorbereiding Strada Biache,en San Remo. Op de trugweg gaat hij nog even babbelen Met zijn MTB vriend Schurter.Dan komt hij naar huis voor Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.Daarna de Brabantse peil. Verder moet ik nog informatie krijgen over de volgende koersen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair