Kai Reus, Alex Peters, Israel Cycling Academy, SEG Racing Academy
Kai Reus - foto: Cor Vos
donderdag 5 december 2019 om 21:29

Kai Reus, Alex Peters, Israel Cycling Academy, SEG Racing Academy

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de vorderingen bij Kai Reus, een uniek product bij Israel Cycling Academy en de grote opruiming bij SEG Racing Academy.

Kai Reus
Kai Reus heeft op weg naar zijn poging om het werelduurrecord te breken een belangrijke stap gezet. Deze week legde hij zijn eerste training op de baan af, zo laat hij weten via een video op zijn website. “Het is net alsof ik iedere dag op de baan rijd. Het gevoel is gelijk weer terug”, aldus Reus. Vanaf nu gaat hij twee keer per week de baan op. “In ieder geval deze winter. Hierna gaan we weer verder kijken met de trainers. Er zijn geen wegwedstrijden in deze periode dus het is logisch dat we deze stap maken”, aldus de 34-jarige Noord-Hollander.

Alex Peters
Alex Peters maakt in 2020 zijn rentree. De 25-jarige Brit keerde twee jaar geleden de wielersport de rug toe vanwege mentale problemen. Peters maakt een comeback bij Canyon dhb, dat vandaag bekendmaakte dat het zijn selectie voor 2020 compleet heeft. De Britse Continentale formatie begint met 18 renners aan het nieuwe seizoen. Naast Peters zijn Jérôme Baugnies (Wanty-Gobert), Brenton Jones (Delko Marseille Provence), Jacob Scott (SwiftCarbon) en Rob Scott (Wiggins LeCol) nieuw. Daarnaast verwelkomt Canyon dhb met Soreen een nieuwe naamsponsor. De producent van moutbrood vervangt in de teamnaam Bloor Homes, waardoor de ploeg vanaf volgend seizoen door het leven gaat als Canyon dhb p/b Soreen.

Israel Cycling Academy
Israel Cycling Academy heeft zijn partnership met bandenfabrikant Maxxis verlengd. De Taiwanese bandenfabrikant zal ook nu de ploeg een WorldTour-status heeft de banden blijven leveren, zo meldt het team op Facebook. De ploeg claimt dat het in 300 racedagen slechts veertig keer heeft lek gereden. Het zou zelfs de hele Giro zijn doorgekomen zonder lekke banden. Bijzonder is dat de ploeg als enige kan beschikken over banden die de naam ‘Yalla Academy-tires’ hebben meegekregen.

SEG Racing Academy
Het winterseizoen is voor wielerploegen traditioneel de tijd om grote opruiming te houden. Zo ook het SEG Racing Academy. De continentale formatie – dat deze winter vijf renners naar een WorldTour formatie ziet overstappen – heeft dit weekend een ‘garage sale’ bij het Service Course in Eindhoven. Onder meer de fietsframes van KOGA, de helmen van Bell, wielen van Shimano Dura-Ace en de vermogensmeters van Pioneer zijn er vrijdag en zaterdag te verkrijgen. De ploeg heeft op zijn website vermeld wat er zoal te koop is.

 
3 Reacties
Sorteer op:
5 december 2019
edit wf: bedankt, aangepast
5 december 2019
Verrassende terugkeer van Alex Peters. Werd 2016 door SKY ingelijfd, maar daar in één jaar tijd totaal opgebrand. Benieuwd wat hij komend jaar bij Canyon dhb p/b Soreen gaat laten zien. Jullie artikel is trouwens niet helemaal juist: Canyon dhb p/b Soreen begint niet met 13, maar met 18 renners (5 nieuwelingen + 13 blijvers) aan het nieuwe seizoen. edit wf: dank, aangepast
6 december 2019
Bijzonder is dat de ploeg als enige kan beschikken over banden die de naam ‘Yalla Academy-tires’ hebben meegekregen. Mooi en dat mag dus niet. Alles moet voor iedereen te koop zijn. Tegen welke prijs is niet aan de orde.

Reacties zijn gesloten.