Kabinet verlengt coronamaatregelen tot 14 januari 2022

dinsdag 14 december 2021 om 20:06
Kabinet verlengt coronamaatregelen tot 14 januari 2022

Dit soort plaatjes krijgen we dit keer niet te zien in Hulst - foto: Cor Vos

Het Nederlandse kabinet heeft besloten om de huidige coronamaatregelen, die op zondag 28 november zijn ingegaan, te verlengen tot en met 14 januari. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de Wereldbeker van Hulst (2 januari 2022) en wellicht ook voor de Nederlands kampioenschappen veldrijden in Zaltbommel op 8 en 9 januari 2022.

Demissionair premier Mark Rutte noemde op een persconferentie het verlengen van de huidige coronamaatregelen onvermijdelijk. De afgelopen dagen is er weliswaar een (positieve) kentering zichtbaar wat betreft het aantal besmettingen, maar het kabinet maakt zich grote zorgen over de nieuwe omikronvariant, ook al omdat er nog weinig bekend is over de effecten. Het kabinet verwacht snel een nieuwe besmettingsgolf door de nieuwe variant.

De maatregelen gelden nu dus alvast tot en met 14 januari 2022. Dit betekent dat er nog steeds geen publiek is toegestaan bij wedstrijden in de topsport en amateursport. Dit heeft gevolgen voor de organisaties van de Wereldbeker veldrijden van Hulst (zondag 2 januari 2022) en het NK veldrijden op 8 en 9 januari 2022. Van de Wereldbeker van Rucphen (zaterdag 18 december) was al bekend dat er geen publiek bij aanwezig mocht zijn.

Wereldbeker Hulst
De organisatie van de Wereldbeker van Hulst had al drie scenario’s klaarliggen: een Wereldbeker in de binnenstad van Hulst met publiek, een cross in de binnenstad van Hulst zonder publiek of een wereldbekercross in Perkpolder zonder toeschouwers. “Samen met de gemeente en de vrijwilligers hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt”, gaf organisator Bram de Brauwer eerder aan. “Daarom willen we het koste wat het kost organiseren, ook al is een editie zonder publiek voor ons niet winstgevend.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Edwin Jansen 14 december 2021 om 21:43

Is het een idee om de kop van dit artikel ook de lading te laten dekken? De kop van dit artikel is namelijk niet informatief, net zoals de eerste alinea. Dat had ik op nos website ook al kunnen lezen. Persoonlijk ben ik er wel een beetje klaar mee om op elke sport website tegenwoordig bijna alleen nog maar geconfronteerd te worden met politiek. Het lijkt wel een soort virus dat tegenwoordig door alle andere maatschappelijke bezigheden heen raast. Houd je aub bij de kern van de boodschap en dat is wat de gevolgen zijn voor de wielerwedstrijden. Zoals ik zei, als ik wil weten wat het kabinet besloten heeft, dan kijk ik wel op de nos website.

0
Limal 14 december 2021 om 22:15

“Het lijkt wel een soort virus dat tegenwoordig door alle andere maatschappelijke bezigheden heen raast.”

Het lijkt niet alleen zo xD

0
bswinkelss 14 december 2021 om 22:34

@edwin: helemaal mee eens!

0
Wheely 14 december 2021 om 22:37

Eens, we zitten hier niet op Nu.nl.

(Stiekem hopen ze natuurlijk op een wappie discussie maar daar doen we niet aan mee)

0
Maillot à Pois 14 december 2021 om 23:03

Dat heet ‘context’.
Als je nieuws brengt dat een wielerwedstrijd mogelijk afgelast wordt, dien je ook uit te leggen waarom.
Trouwens, als je vindt dat je op Wielerflits bijna alleen maar geconfronteerd wordt met politiek, heb je blijkbaar alle andere artikels van vandaag overgeslagen.

0
wielrenner 15 december 2021 om 06:53

Helemaal met je eens. Ik hoef niet telkens met dat angstmakende, walgelijke, zwalkende beleid van het kabinet geconfronteerd te worden.

0
bswinkelss 15 december 2021 om 07:21

@wielrenner: laat dit soort reacties aub achterwege op een site over wielrennen…

0
Derierre de la course 15 december 2021 om 13:00

Ben het hier wel mee eens. De titel moet de inhoud weergeven, niet de context. Dat de maatregelen aangescherpt zijn heeft niets met wielrennen van doen.

0
Derierre de la course 15 december 2021 om 13:01

P.s. deze kritiek en verwachting is eigenlijk een compliment aan hey journalistieke niveau wat we ondertussen van WF gewend zijn.

0
Romāns Vainšteins 15 december 2021 om 13:21

Waar blijft de Marco Borsato – update?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone