Justin Jules wint Frans onderonsje in Vuelta Arágon

Justin Jules wint Frans onderonsje in Vuelta Arágon

foto: Cor Vos

vrijdag 17 mei 2019 om 17:44

Niet alleen in Italië en Frankrijk werd er vandaag gekoerst. In Spanje is namelijk de Vuelta Aragón (2.1) begonnen. De openingsetappe naar Calatayud werd een prooi voor Justin Jules. De coureur van Wallonie-Bruxelles versloeg zijn landgenoot Thomas Boudat en de Spanjaard Eduard Prades.

De renners kregen meteen een pittige etappe voorgeschoteld door de organisatie. Onderweg moesten de renners namelijk de nodige hoogtemeters overwinnen, waaronder de Alto de Paniza (4,8 km aan 4,6%). Toch werd er ‘gewoon’ gesprint in finishplaats Calatayud.

De 32-jarige Jules wist zijn eerste overwinning van het seizoen te boeken. De Fransman van Wallonie-Bruxelles is de laatste maanden wel uitstekend op dreef, met ereplaatsen in onder meer de Volta Limburg Classic (tweede) en de Driedaagse Brugge-De Panne (vijfde).

Komende etappes 
De 44e editie van de Vuelta Arágon duurt nog tot en met zondag. Morgen koersen de renners van Sabada naar Canfranc. Zondag eindigt de rittenkoers in Zaragoza, de hoofdstad van de regio Arágon. Met Marc Soler, Pierre Rolland en Jetse Bol staan er enkele interessante renners aan de start.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone