Ronhaar en Pidcock winnen bij de jeugd, Cant ziek, Aerts blijft leider
foto: PhotoPress.be
zondag 25 november 2018 om 17:00

Ronhaar en Pidcock winnen bij de jeugd, Cant ziek, Aerts blijft leider

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de wereldbekercross in Koksijde.

Junior Pim Ronhaar wint in Koksijde

Junior Pim Ronhaar heeft de wereldbekercross van Koksijde op zijn naam geschreven. De Europees kampioen versloeg na een boeiend gevecht de Belg Witse Meeussen en de Duitser Tom Lindner.

Ronhaar voelde zich duidelijk in zijn sas in het zand van Koksijde, want de Europees kampioen nam al vroeg het initiatief. Mede door het tempo van de 17-jarige renner bleef na één ronde een kopgroep van vijf over. Naast Ronhaar waren ook Meeussen, Lindner, Thibau Nys en Luke Verburg mee.

Het ging echter niet snel genoeg voor Ronhaar, die nog maar eens versnelde. Na verloop van tijd wisten Meeussen en Lindner weer aan te sluiten, maar Nys en Verburg bleken definitief gelost. We leken een driestrijd te krijgen in het mulle zand.

Eerste zege als Europees kampioen
Dat was echter buiten Ronhaar gerekend. De Nederlander wist zijn twee kompanen nog een keer uit het wiel te rijden. Dit keer zagen ze elkaar pas terug na de finish. Ronhaar kwam uiteindelijk zegevierend over de streep, voor het eerst als Europees kampioen. Meeussen eindigde als tweede, voor Lindner.

Uitslag Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 3 junioren: flag-be Koksijde
1. flag-nl Pim Ronhaar in 41m22s
2. flag-be Witse Meeussen op 19s
3. flag-de Tom Lindner op 34s
4. flag-fr Theo Thomas op 36s
5. flag-be Joran Wyseure op 49s
6. flag-be Wout Vervoort op 1m09s
7. flag-be Thibau Nys op 1m24s
8. flag-cz Jakub Toupalik op 1m26s
9. flag-be Yente Peirens op 1m30s
10. flag-be Ryan Cortjens op 1m33s


Tom Pidcock wint bij de beloften, Jens Dekker op het podium

Bij de beloften was het dan weer Tom Pidcock die wist te zegevieren. De 19-jarige Brit liet de Fransman Antoine Benoist overtuigend achter zich. Jens Dekker wist achter dit tweetal knap als derde te finishen.

Voor de start werd er reikhalzend uitgekeken naar een volgend duel tussen Pidcock en Eli Iserbyt. De Belg van Marlux-Bingoal had ook de beste start, maar reed op een ongelukkig moment lek. Hierdoor was Iserbyt de hele cross op achtervolgen aangewezen. Hij wist uiteindelijk nooit meer de aansluiting te maken, en eindigde dan ook als achtste.

Tom Pidcock – foto: Photopress.be

Tweede wereldbekerzege voor de jonge Brit 
Pidcock had geen boodschap aan de malheur van zijn concurrent. De jonge Brit reed uitstekend door het zand, en schudde een knappe solo uit zijn benen. Hij kon dan ook uitgebreid zegevieren. Benoist finishte op 28 tellen als tweede, 14 seconden voor een sterke Dekker.

Voor Pidcock is het zijn tweede wereldbekerzege van het seizoen, na zijn eerdere overwinning in Tabor. In Bern moest hij nog genoegen nemen met een vierde plaats.

Uitslag Wereldbeker veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 3 beloften: flag-be Koksijde
1. flag-gb Tom Pidcock in 46m46s
2. flag-fr Antoine Benoist op 28s
3. flag-nl Jens Dekker op 42s
4. flag-gb Ben Turner op 48s
5. flag-be Yentl Bekaert op 49s
6. flag-ch Kevin Kuhn op 56s
7. flag-be Niels Vandeputte op 1m04s
8. flag-be Eli Iserbyt z.t.
9. flag-nl Mees Hendrikx op 1m05s
10. flag-be Toon Vandebosch op 1m06s


Zieke Cant pas zevende: “Nachtje op het toilet gezeten”

Er werd vandaag veel van wereldkampioene Sanne Cant verwacht in ‘haar’ Koksijde. De wereldkampioene deed vooraan mee tot op twee ronden van het einde, maar kreeg dan een terugslag. Achteraf gaf Cant voor de camera van Sporza aan ziek te zijn.

“Eerder deze week had ik last van een verkoudheid. Gisteren ben ik opgestaan met sinusitis, maar na de wedstrijd in Wachtebeke is die ziekte overgeslagen op mijn darmen. Ik heb een nachtje op het toilet gezeten. Ik voelde me wel al iets helderder in mijn hoofd dan gisteren, maar ik voelde me echt niet goed”, aldus Cant.

Sanne Cant – foto: Photopress.be

“Het is vooral jammer dat die ziekte net dit weekend moet gebeuren. Anders had het misschien prijs kunnen geweest zijn, want deze omloop ligt mij. Ik ben blij dat ik er nu even tussenuit kan, ik heb geen idee of ik mijn stage ga uitstellen, dat zien we wel.”


Aerts behoudt leiding wereldbeker: “Nu nood aan mentale rust”

Met een knappe derde plaats heeft Toon Aerts zijn leidersplaats in de wereldbeker veldrijden weten te behouden. De Kempenaar telt nu een voorsprong van 22 punten op wereldkampioen Wout van Aert.

Toon Aerts – foto: Photopress.be

“Ik denk dat ik na deze prestatie wel met een goed gemoed op stage naar Spanje kan vertrekken”, reageerde Aerts bij Sporza. “Vorige week in Tabor liep ik een aantal punten uit, vandaag geef ik maar vijf puntjes prijs. Ik doe dus best een goede zaak. Er had misschien wel iets meer in gezeten, als ik niet zo snel voor mijn eigen tempo had gekozen op de tussenstukken. Toen Wout een kloofje sloeg, had ik misschien iets langer moeten doorbijten. Maar goed, ik denk dat Wout uiteindelijk wel iets beter was.”

Net als zowat het hele veldritpeloton, trekt Aerts er nu even tussenuit. Niet, zoals steeds, samen met zijn broer thuis, wel met zijn jonge Telenet-Fidea-ploegmaat Andreas Goeman. “Ik ga daar op zoek naar frisheid en vooral mentale rust. Als leider in alle klassementen is het mentaal een zware periode geweest. Ik ga voldoende rust nemen en vanaf de tweede week zal alles in het teken staan van enkele duurtrainingen en interval om fris aan de – voor mij – enorm belangrijke kerstperiode te beginnen.”

Opvallend: vorig jaar deed Aerts juist het omgekeerde. “Maar deze winter is het anders. Alles staat in het teken van de klassementen en ik wil daar geen punten laten liggen door een gebrek aan frisheid. Ik heb die rustperiode echt wel nodig. En met Andreas zal het hopelijk ook plezant worden.”

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
5 Reacties
Sorteer op:
25 november 2018 17:37
Nee het is moeilijk om te zeggen als je twee dagen achter elkaar klop krijgt van Betsema om te zeggen ze was beter ,dus zeg je ik ben ziek
    25 november 2018 18:31
    Zal moeilijk zijn om volgende keer weer een smoesje te verzinnen. Misschien vandaag weer een ronde te lang voor haar.
26 november 2018 12:19
Denk dat Aerts een goede kans loopt om in zowel de DVV trofee ( door Mathieu) en Wereldbeker ( van Aert) ingelopen te worden. Er word nu aadig wat gehyped over dat leiden in twee klassementen maar het is duidelijk dat hij niet de beste is en dus punten gaat blijven inleveren.

Pidcock wel veelbelovend, ben benieuwd wat ie nog meer gaat doen dit seizoen als ze bij de profs meedoen.
15 december 2018 23:57
Sanne cant is zo een zeikerd.
Smoesjes vooraf smoesjes na de wedstrijd
Ook altijd meteen bevestiging zoeken bij haar moeder langs de kant.
Niet erg volwassenen
16 december 2018 01:02
Beste Martin Bergstra
Hoop dat je na zoveel onzinnige posts je suprematiegevoel voor Nederland nu kwijt bent. Maar vooral je frustratie t.a.v Belgen en met name Belgische topveldrijders nu echt helemaal kwijt bent.
Want inderdaad erg volwassen zijn jouw reacties niet.

Reacties zijn gesloten.