Jungels: “Ik zag dat ik de sterkste was”

zondag 3 maart 2019 om 17:14
Jungels: “Ik zag dat ik de sterkste was”

foto: Cor Vos

Bob Jungels had zijn overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne niet aan zien komen. De Luxemburgse kampioen zette de koers op zijn kop op de kasseienstrook van de Varentstraat en reed in de finale vier medevluchters uit zijn wiel. “Ik had niet verwacht dat ik deze koers zou winnen”, zei hij direct na afloop.

“De Omloop had me beter moeten liggen, maar ik had goeie benen”, legt Jungels uit na de finish. In de opener van het Vlaamse voorjaar werd de renner van Deceuninck-Quick-Step nog zestiende, en toen ging zijn zege naar ploeggenoot Zdenek Stybar.

“Ik zat een beetje te ver op de Kwaremont, maar door de tegenwind kwam er een hergroepering. Op de kasseien van de Varent wilde ik de groep uitdunnen, en met z’n vijven reden we weg”, zegt Jungels over het wedstrijdverloop. Hij kreeg Sebastian Langeveld, Oliver Naesen, Magnus Cort en Davide Ballerini mee. “Ik zag dat ik de sterkste was en een tijdrit van vijftien kilometer kan ik aan. We winnen dit weekend twee keer. De patron zal content zijn”, doelt hij op ploegbaas Patrick Lefevere.

Dit artikel delen:

2 Reacties

quickstep 3 maart 2019 om 17:40

dat zagen wij ook.

Wheely 3 maart 2019 om 21:27

Mooi, ik had hem eigenlijk opgeschreven voor gisteren maar waarom niet dan lekker Kuurne pakken ipv de Omloop.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair