Jumbo-Visma ziet kopmannen tijd verliezen in Noorwegen: “Dat is flink balen”

vrijdag 20 augustus 2021 om 08:32
Jumbo-Visma ziet kopmannen tijd verliezen in Noorwegen: “Dat is flink balen”

Foss en Vingegaard verloren veel tijd - foto: Cor Vos

Jumbo-Visma had in de openingsetappe van de Ronde van Noorwegen lange tijd de controle over de wedstrijd, maar de Nederlandse formatie zag vervolgens met lede ogen hoe kopmannen Tobias Foss en Jonas Vingegaard al vroeg moesten passen op de slotklim.

Ploegleider Arthur van Dongen bekende na afloop dat zijn ploeg op meer had gehoopt. “We hadden vooraf het plan dat we de koers van begin tot eind wilden controleren. Chris (Harper, red.) en Owen (Geleijn, red.) hebben een flinke duit in het zakje gedaan onderweg. Ik denk dat we geslaagd zijn in die opdracht. Het is vervolgens flink balen dat Jonas en Tobias onderaan de slotklim de overige favorieten moesten laten gaan.”

“We begonnen deze wedstrijd met meerdere ijzers in het vuur. Helaas mist Tobias na zijn eerste goede deel van het seizoen wat koersritme. Hij zal de komende dagen verbeteren. Jonas heeft na de Clásica San Sebastián wat fysiek malheur ondervonden, waardoor hij gehinderd is in zijn voorbereiding op deze koers. Ondanks deze tegenslagen is er nog genoeg om voor te vechten in de komende dagen.”

Uiteindelijk moesten Mike Teunissen en George Bennett de kastanjes uit het vuur halen namens Jumbo-Visma. De Nederlander kwam als zevende over de streep, Bennett werd elfde. Van Dongen: “We zullen elke dag ons best doen om mee te strijden voor de dagzege. Daarnaast zal het klassement beslist worden op details. Met Mike en George op slechts een paar seconden van de huidige leider maken we nog een goede kans.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

Wim Kruithof 20 augustus 2021 om 08:37

eerlijk en terecht commentaar. Viel mij zeer tegen.

Scorel 20 augustus 2021 om 08:44

Het is maar de Ronde van Noorwegen. Ik til daar niet zo zwaar aan. Bovendien krijgen Teunissen en Bennet nu ook een kans om te scoren. en

Secondant 20 augustus 2021 om 09:20

Klopt, "maar" Noorwegen. Maar wel de ronde van co-sponsor Visma. En een land waar je aan prima klantenbinding kunt doen met Vingegaard (als Scandinavier) en Foss (zelfs thuisrijder), toch twee hele grote talenten. Daarom staat er ook zo'n sterke ploeg aan de start daar.

S.t.B 20 augustus 2021 om 10:00

@Secondant

Dat maakt het inderdaad wel meer beschamend. Deze ronde is voor Visma wat een kermiskoers voor de locale middenstand is. Denk dat JV aardig wat Visma bobo’s had uitgenodigd voor deze duo off day.
Die twee moeten nu voor straf in elke (kansloze) vroege ontsnapping meezitten.

Yeez 20 augustus 2021 om 10:29

@stb jonas heeft fysiek ongemak gehad

S.t.B 20 augustus 2021 om 10:56

@Yeez

Dat valt inderdaad te lezen. Lees je een beetje tussen de regels door dan is het toch vooral de verbazing en teleurstelling die overheerst. Het fysieke ongemak heeft zeker een rol gespeeld, maar heeft nu meer iets weg van ‘hineininterpretieren’ zoals menig sporter/trainer/coach door hun mediatrainer wordt aangeleerd.

ghostwriter 20 augustus 2021 om 13:50

Waarom denken mensen toch zo vaak dat mensen in Noorwegen een zwak zouden hebben voor een Deen omdat hij ook een Scandinavier is? De meeste Noren en Zweden die ik ken hebben juist een negatieve mening over Denen (als een onbeschoft volk).

CrazyVonkyStyl3 20 augustus 2021 om 09:01

Waarom neem je het heft in handen als je vooraf al weet dat je kopmannen niet in orde zijn? Kijk dan de eerste dag even aan hoe ze ervoor staan.

Massimo Bataille 20 augustus 2021 om 09:18

Je kan moeilijk in de enige echte heuveletappe van een koers van 4 dagen bekijken hoe goed je ‘klimmers’ zijn.
Stel dat je rustiger deed en ze zijn wel goed, heb je gewoon je enigste kans vergooid waar je het verschil kan maken…

S.t.B 20 augustus 2021 om 09:32

Dat niet in orde zijn wordt door van Dongen nogal opgeblazen om te verhullen dat ook hij stomverbaasd is. Zwaar overdreven, mea culpa.. maar misschien eens wat bookies in China controleren?

CrazyVonkyStyl3 20 augustus 2021 om 10:49

@Massimo: was ook meer om aan te geven dat die ploegleiders alles achteraf ook maar proberen recht te praten. Kan me niet voorstellen dat ze hier rekening mee hebben gehouden.

Wheely 20 augustus 2021 om 09:14

Paar seconden van de leider? Zijn er al meer dan 20. Niet heel evident om die zomaar even goed te maken in dit rondje tegen een sterke Hayter. Echter wel knap van Teunissen, de rest zal hem ook liggen. Alle ballen op Mike.

S.t.B 20 augustus 2021 om 09:19

Pijnlijk.
Dat één van de twee erdoorheen zakt tot daar aan toe.. maar beide?!.. En notabene tijdens een thuis en bijna thuiswedstrijd.
Kan ook niet zeggen dat de argumenten nou echt overtuigend klinken. Geloof eerder dat ze hier totaal door zijn overvallen en daarom ook geen plan B hadden klaarliggen.

Marik 20 augustus 2021 om 09:20

Ik ben toch ergens ook opgelucht dat Vingegaard en Foss menselijk zijn. Zo soms presteer je fantastisch en zo soms komt het er niet uit. Dat lijkt me alleen maar gezond.
Nu is het de uitdaging om constanter te worden en de ondergrens op te trekken.

S.t.B 20 augustus 2021 om 09:38

Kan inderdaad ook jeugdig opportunisme zijn. Iets te lang op de flow van alle eerbetonen gefladderd, iets te weinig trainingskilometers gemaakt.

Peet Gute 20 augustus 2021 om 09:45

Het is en was dan ook geen wedstrijd voor echte klimmers, eerder voor sterke renners die wat bergop kan rijden en die in form zijn. Niet te veel aan tillen dus en Jonas is nog lang niet de evenknie van Primoz, Tadej, Bernal en co.

notriple 20 augustus 2021 om 14:46

Hoe kan een Teunissen beter zijn in de slotklim dan die Vingengaard en Foss

Headlines

Materiaalzone

Populair