Jumbo-Visma wil in Dauphiné ‘automatismen inslijpen’ voor de Tour
foto: Cor Vos
zondag 4 juni 2023 om 12:12

Jumbo-Visma wil in Dauphiné ‘automatismen inslijpen’ voor de Tour

Jumbo-Visma begint vandaag met zes van de acht renners die we ook in de Tour de France gaan zien aan het Criterium du Dauphiné. Volgens Merijn Zeeman heeft dat een reden, namelijk het inslijpen van automatismen voor de Tour de France.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Dat begint al met de vlakke etappes, waarin we Jonas veilig van voren willen houden”, aldus Zeeman bij de NOS. “Er zit een lange tijdrit in, dat is een goed meetmoment voor ons. En de laatste dagen zijn superzwaar. Die dagen zijn bedoeld om een goede prikkel te geven.”

“Dat doe je door voor de overwinning te koersen en dat gaan we dan ook doen. Ik denk zeker dat Jonas een van de kandidaten is om mee te doen voor de eindzege.”

Kruijswijk
Goede woorden heeft Zeeman in het bijzonder nog over voor Steven Kruijswijk. Vorig jaar kon de Nederlander de Tour door een valpartij niet uitrijden en zijn revalidatie duurde daarna lang. “Maar hij heeft een hele goede stage gedaan. Hij ligt volledig op schema om net zo goed te zijn als hij vorig jaar was. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

De selectie van Jumbo-Visma voor de Dauphiné bestaat overigens uit Attila Valter, Nathan Van Hooydonck, Tiesj Benoot, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Dylan van Baarle en Jonas Vingegaard.

 
6 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2023 12:56
Fietswissels oefenen
4 juni 2023 13:06
Typisch Hollandse reactie. Dit is gewoon op en top professioneel. Verlijk dit met een FDJ waar ze met Gaudu een topper in huis hebben maar ze onrust hebben omdat Pinot nu ineens mee wil, Demare herrie schopt. Lkr man die oer Hollandse degelijkheid, vamos!
    4 juni 2023 14:13
    Volgens mij heeft Dare geen herrie geschopt en had ie juist behoorlijk neutraal gereageerd op de uitlatingen van Gaudu. Daarnaast heft demare zich in de ttt helemaal uit de naad getrokken voor Gaudu, dus dir is denknik eerder iets waar of Gaudu of de ploegkeiding een fout heeft gemaakt.
4 juni 2023 21:51
Nu enkel nog even afleren handjes te schudden op het podium, en dan zijn ze klaar voor de Tour. Lopen ze met een mondkapje het podium op, maar Laporte schud wel drie keer handjes. Ik vindt het prima overigens hoor, maar dan kan je die mondkapjes ook net zo goed weglaten.
4 juni 2023 13:04
Goed nieuws voor WVA: hij hoeft geen automatismen in te slijpen en krijgt dus de hele Tour een vrije rol!
    4 juni 2023 21:52
    Die zal gewoon moeten knechten, net als ieder ander. Gaan we die discussie nu ieder jaar opnieuw voeren ? Sommige ritjes mag hij z'n ding doen, en voor de rest is het alle ballen op Jonas.

Reacties zijn gesloten.