Jumbo-Visma wil door met Neilson Powless

Jumbo-Visma wil door met Neilson Powless

foto: Cor Vos

zaterdag 18 mei 2019 om 15:30

Neilson Powless en Jumbo-Visma gaan binnenkort met elkaar praten over de toekomst. De 22-jarige Amerikaan beleefde vorig seizoen een degelijk profdebuut met onder meer een vijftiende plek in de Tour of California en een zevende plek in de Tour of Britain. “Het is onze intentie om met hem door te gaan”, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman aan WielerFlits. Vorig jaar bood hij Powless al contractverlenging aan, maar toen hield de jongeling de boot af.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De verwachtingen rondom de getalenteerde ronderenner waren best hooggespannen toen Jumbo-Visma hem binnenhaalde vorig seizoen. “Zijn eerste jaar was zeker niet slecht. Absoluut niet”, stelt Zeeman over zijn poulain, die op dit moment actief in de Tour of California. “Maar Neilson legt voor zichzelf de lat behoorlijk hoog. Wij kijken niet alleen naar uitslagen, ook naar persoonlijkheid en fysieke waarden. Voor nu krijgt hij alle tijd om rustig door te groeien. We zijn een tweejarig traject gestart en daarvan zijn nog geen anderhalf jaar gepasseerd. De komende maanden gaan we goed bekijken hoe dat verloopt. Daarnaast ontwikkelt het ene talent zich sneller dan de andere.”

De sportief directeur vindt dat generatiegenoten als Egan Arley Bernal en Pavel Sivakov op dit moment verder zijn dan Powless. “Maar dat zegt niets over waar het uiteindelijk eindigt. Ik denk nog steeds dat Neilson tot de beste renners van de wereld kan gaan behoren. Dat komt omdat hij bepaalde kwaliteiten heeft. Hij is meer tijdrijder dan klimmer. Die types hebben altijd wat langer nodig om bergop door te groeien. Bernal is bijvoorbeeld meer een pure klimmer, die nu ook het tijdrijden heel erg goed beheerst. Neilson heeft gewoon nog tijd nodig. Dat heb ik altijd al tegen hem gezegd. Bij hem zal het vier á vijf jaar duren om naar het absolute topniveau door te groeien.”

Zeeman zou het daarom jammer vinden als hij twee jaar in de Amerikaan geïnvesteerd heeft, om hem aan het einde van het jaar te zien vertrekken. “Neilsons stem is daarin minstens zo belangrijk als die van ons. Vorig jaar ben ik er al mee bezig geweest om Neilson zijn contract open te breken en te verlengen. Maar de entourage om hem heen zit niet altijd op dezelfde lijn met ons. En toen wilde Neilson niet verlengen. Maar zijn manager heeft me onlangs gebeld en we hebben met elkaar gesproken. Wat mij betreft kiezen we ervoor om hetzelfde pad te blijven bewandelen. De intentie is zeker om met hem door te gaan.” Rond de Amerikaanse kampioenschappen gaan beide partijen om tafel.

Dit artikel delen:

46 Reacties

Glorious 18 mei 2019 om 07:37

Leuk rennertje. Wereldtopper in wording lijkt mij niet. Niet verlengen vorig jaar? Mag superblij zijn om voor zo’n topteam te mogen rijden.

0
AlfredoBinda 18 mei 2019 om 08:04

Powless en zijn manager hebben het wel erg hoog in hun bol zitten als ze denken dat hij het ergens anders beter gaat krijgen dan nu bij Jumbo-Visma. Helemaal omdat hij nog geen moment aan de verwachtingen heeft voldaan en zijn belofte nog niet echt heeft ingelost de afgelopen anderhalf jaar.

0
Sebas 18 mei 2019 om 09:03

Goh, misschien daarom wel handig om niet klakkeloos die verlenging aan te pakken en even te wachten?

0
AlfredoBinda 18 mei 2019 om 09:24

Welke andere ploegen zouden eventueel interesse hebben gezien zijn prestaties en ontwikkeling de afgelopen anderhalf jaar? Veel verder dan EF kom je dan ook niet.

Beter dan nu bij Jumbo-Visma gaat hij het niet krijgen dus als ik hem was zou ik die contractverlenging snel met beide handen aangrijpen.

0
Chasse_patate 18 mei 2019 om 08:26

Ronderenner? Dan mag hij toch wel eens beter gaan klimmen.

0
wiebipedia 18 mei 2019 om 08:33

Wat een kritiek van de wf zijlijn. Misschien de verwachtingen iets te hoog gespannen, maar deze jongen is zeker in potentie een topper. Daarnaast laat hij dat ook gewoon zien op de fiets. Bovendien marketingtechnisch voor Jumbo een aanwinst

0
Joachim Agostinho 18 mei 2019 om 10:09

wiebipedia 18 mei 2019 om 08:33
“Bovendien marketingtechnisch voor Jumbo een aanwinst..”
Want?

0
josi 18 mei 2019 om 08:35

Tot dusver ben ik nog niet echt onder de indruk en hij lijkt dit jaar ook niet echt een stap te hebben gezet t.o.v. vorig jaar. Als ik hem was zou ik gauw bijtekenen en blij zijn dat ze bij TJV zoveel vertrouwen in me heeft.

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 09:11

Mee eens. Of wil die terug naar school misschien?

0
EddyB1958 18 mei 2019 om 15:03

Heel juist josi.

0
Corné 't Glansarm 18 mei 2019 om 08:42

Weet tot nog toe uitstekend te verbloemen dat hij tot de beste renners ter wereld kan gaan behoren. Misschien heeft TJV een “programma” in gedachten waarmee het beloftevolle tijdrijders in wereldtoppers omtovert…

0
Gilberto 18 mei 2019 om 09:50

Das was ‘subtiel’ zeg..

0
vanSpringel 18 mei 2019 om 22:14

Tijdrijders tot wereldtoppers ! Weet je wie dat ook tot missie had ? Peter Post.

0
Turtlehead 18 mei 2019 om 09:49

Ben het wel eens met de kritiek. Als ie niet wil, prima. Strik erom en doei.
Eerst maar eens echt vooraan zitten aan de finish van een sterk bezette WT-koers.
Dan praatjes over wereldtop.

0
xistnc 18 mei 2019 om 10:27

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

Voor Amerikaans getinte ploegen heeft hij marktwaarde, zonder dat dit zijn feitelijke marktwaarde hoeft te weerspiegelen. Zijn ontwikkeling is nou niet dusdanig, dat hij voor Jumbo de hoofdprijs waard is. Langs de andere kant is het bovendien de vraag, of hij bij Jumbo de kansen krijgt, die bij zijn (veronderstelde) potentieel passen.

Een vertrek zou mij niks verbazen, ook al heeft de zaakwaarnemer van Powless zich gemeld. Dat laatste kan allerlei redenen hebben.

Sowieso weten we meer richting de Vuelta. Die staat op zijn planning, maar bij vertrek moet ik nog zien of hij ook inderdaad start.

edit wf: waarvan akte

0
kelderfan 18 mei 2019 om 11:09

Het lijkt mij een goede zaak om met Neilson Powless door te gaan. Die managers hebben hun eigen agenda. Trouwens die Mikkel Bjerg liet zich ook goed zien.

0
Wielerfan1987 18 mei 2019 om 11:11

Ik ken wel een Amerikaanse Manager die denkt van elk talent een wereldtopper te kunnen maken (zo dacht hij van Slagter een nieuwe Purito te maken)

Oftewel, bij EF zal een jongen als Powless, net als voor hem van Garderen en Craddock gewoon voor een mooi salaris welkom zijn.

Al hoop ik dat hij blijft omdat ik wel denk dat er bij Neilson echt wel in zit

0
Timothy12 18 mei 2019 om 11:20

Ik vind eigenlijk dat Powless iets te veel kritiek krijgt. Zijn resultaten van dit jaar en vorig jaar zijn echt niet zo slecht. Bovendien komt deze jongen van een Amerikaanse ploeg met veel Amerikaanse wedstrijden, dus dat vergt aanpassingsvermogen.

Ook als je zijn resultaten vergelijkt met bijvoorbeeld Tom Dumoulin in zijn eerste twee jaar als prof: Tom heeft amper betere resultaten dan Powless. Het enige verschil is dat Dumoulin een grote uitschieter binnen haalde in de vorm van een podiumplek in de Eneco Tour.
Het jaar is nog niet om, dus wie weet behaalt Powless ook nog een uitschieter.

Beetje nuance mag wel. Niet iedereen rijgt de overwinningen en podiumplekken aan een in zijn eerste jaren als prof.

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 11:55

Kritiek is niet op resultaten. Hij wekt de indruk niet helemaal tevreden te zijn over hoe ze bij Jumbo met hem om gaan. Nou ken jij een ploeg met minder druk (er wordt veel gewonne, focus op talenten) of een ploeg die obv zijn prestaties meer gaat bieden? EF wordt lastig. Herinner de woorden van Vaughters aan het adres van JumboVisma debuut seizoen.

0
jessevdalen 18 mei 2019 om 11:21

Die jongen wil maar naar 1 ploeg en dat is EF. Die gaat niet verlengen als die daarheen (of naar een andere ploeg die hem aanstaat) kan.

0
kelderfan 18 mei 2019 om 17:40

Waar lees je dat?

0
Baik-Baik 18 mei 2019 om 12:06

Reed, voordat hij naar Jumbo kwam, een stuk sterker in Amerika bij Axeon dan dat hij nu laat zien. Lijkt een beetje een mismatch te zijn dus logisch dat die jongen nu zijn conclusies trekt.

0
S. Morgenstern 18 mei 2019 om 12:12

Welke conclusies?

0
Wielerfan1987 18 mei 2019 om 12:17

@Samlambeej

En welke reactie van Vaughters aan het adres van Jumbo Visma was dat dan wel?

Heb je de quote toevallig nog bij de hand?

0
assen 18 mei 2019 om 12:19

Hopelijk blijft ie, maar als anderen meer voor hem willen betalen vanwege marktwaarde in US, dan is dat wat mij betreft prima.

0
Wielerfan1987 18 mei 2019 om 12:20

Overigens denk ik dat het er bij Jumbo nog wel uit zal komen bij Powless.

Maar als het echt zo is dst Neilson zelf in zijn huidige situatie ongelukkig is dan zie ik voor hem maar 1 oplossing.

Terug naar Amerika om zich hopelijk tussen landgenoten wel thuis te voelen.
Mogelijk dat het er bij EF wel direct uit gaat komen, al sluit ik niet uit dat dat dan wellicht beperkt zal blijven tot succes in Amerikaanse wedstrijden

0
Youri IJnsen 18 mei 2019 om 13:01

Vanwaar de conclusie dat Powless ontevreden is? En zijn jullie verwachtingen niet ietwat te hoog?

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 13:10

Vorig jaar bood hij Powless al contractverlenging aan, maar toen hield de jongeling de boot af.

[Merijn Zeeman]
"Maar zijn manager heeft me onlangs gebeld en we hebben met elkaar gesproken. Wat mij betreft kiezen we ervoor om hetzelfde pad te blijven bewandelen."

-Ze zitten m.a.w. nog steeds niet op dezelfde lijn.

0
Youri IJnsen 18 mei 2019 om 13:15

Dit heeft niets met elkaar te maken. JV wil graag met hem door. Dit seizoen is er nog niet gesproken met elkaar. Maar dat gaat rondom het Amerikaans kampioenschap wel gebeuren.

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 13:25

heh?

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 13:33

zin 1 gaat over de contractverlenging van de renner
zin 2 gaat over een telefoongesprek met de persoon die het contract regelt van die renner
"Dit seizoen is er nog niet gesproken met elkaar" Hoe kun je het uit je klavier krijgen @Youri IJnsen?? wanneer je zelf het artikel hebt geschreven met de quote: "Maar zijn manager heeft me onlangs gebeld en we hebben met elkaar gesproken. Wat mij betreft kiezen we ervoor om hetzelfde pad te blijven bewandelen." w.m.b. duidt op onenigheid.
Neem effe de tijd om jezelf te verduidelijken zou ik zeggen.

Rondom(schiet me dood => NA) het amerikaans kampioenschap (handjes dichtknijpen goed resultaat) gaan "beide partijen" samen aan tafel zitten. Ik neem aan Nielson, de manager, neefjes en nichtjes vs. de JumboVisma managersequipe. Dan wordt beslist of het verhaal verder gaat of niet.

0
Wielerfan1987 18 mei 2019 om 14:00

@Samlambeej

Youri geeft aan dat er van Neilson zijn kant vorig jaar nog geen sprake was van verlenging.
En datver dit jaarvmet Neilson zelf ook nog niet over verlenging is gesproken.

'Maar', dat Neilson zijn zaakwaarnemer recent heeft gebeld met Plugge en er met elkaar is gesproken, en dat er dus nu is besloten om rond het Amerikaans kampioenchap met elkaar om de tafel te gaan (dat wil zeggen ploegmanagement, Renner en zaakwaarnemer)

Zo moeilijk is dat toch niet om te begrijpen??

Overigens @Samlambeej

Kom je nog over de brug met die quotes van Vaughters aan het adres van Jumbo Visma?

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 14:07

oneens, scroll naar boven voor die quote gast

0
Youri IJnsen 18 mei 2019 om 14:24

Dank, Wielerfan1987. Niets meer aan toe te voegen, behoudens dat de manager naar Zeeman (lees goed: de manager heeft naar Zeeman gebeld en niet andersom) gebeld heeft en niet naar Plugge.

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 14:43

Jullie gaan gewoon voorbij aan driekwart van de inhoud van het artikel. Zeeman heeft het met Powless over de toekomst en zijn ontwikkeling maar zijn contract loopt nog slechts 6 maand. Dus ze hebben het indirect over contractverlening en de aanpak daarin.

Waarom zou de manager direct naar grote baas Plugge moeten bellen? De gesprekken lopen via Zeeman.

Powless geeft zijn manager toch mee wat ie wil van een ploeg? Jullie proberen me nu wijs te maken dat het telefoongesprek zich beperkt heeft tot: "Hallo, wanneer spreken we af?" "Dan." "Ok, Daag."

0
Random wielerliefhebber. 18 mei 2019 om 15:19

Wat voor punt probeer je nu te maken?

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 15:31

@Random wielerliefhebber
Dat er meer aan de hand is dan dat deze twee er van maken.

0
Youri IJnsen 18 mei 2019 om 16:03

@Salambeej

Wie heeft Zeeman eigenlijk gesproken. Jij of ik?

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 16:07

Wij kunnen beide drie uur met Elon Musk praten en er geen reet van snappen.

0
Youri IJnsen 18 mei 2019 om 14:56

Nee, dat proberen we je niet wijs te maken. Zo is het precies gegaan. :-)

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 15:16

Tergend zwak. Volgende keer hoef je er geen artikel meer aan te wijden als dit het maar is. Zonde van de bytes die het in beslag neemt.

0
Youri IJnsen 18 mei 2019 om 16:02

En wie ben jij om dat te bepalen?

0
Samlambeej 18 mei 2019 om 16:08

Kan je niet verhinderen. Het is (slechts) een mening van een regelmatig gebruiker van jullie website.

0
EddyB1958 18 mei 2019 om 15:14

Eventjes op PCS zijn resultaten opgezocht. Algarve was met een zevende plaats algemeen en tweede bij de jongeren best goed. Baskenland, Romandië en nu California lijken me een stuk minder. Het kan best zijn dat die mindere prestaties verklaarbaar zijn.

0
kelderfan 18 mei 2019 om 17:47

@EddyB1958
Neilson Powless is 22 jaar en dan moet hij nu al beoordeeld worden.
In de ToC doet hij goed mee.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone