Jumbo-Visma: “Roglic heeft door de pijn heen gebeten”

zaterdag 15 augustus 2020 om 18:49
Jumbo-Visma: “Roglic heeft door de pijn heen gebeten”

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma zag zaterdag Steven Kruijswijk het Criterium du Dauphiné verlaten na een valpartij en ook Primož Roglič ten val komen. Een ongelukkige dag dus voor de Nederlandse WordTour-ploeg, waarin de leiderstrui wel werd behouden. “Het was een harde val van Primož.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Hij was er even niet goed van”, doet ploegleider Grischa Niermann zijn verhaal over de etappe. “Gelukkig kon hij zich snel herpakken. Hij heeft zich door de pijn heen gebeten en de etappe zonder veel problemen kunnen uitrijden. Hij oogde zelfs nog even sterk.”

Toch is Niermann er nog niet helemaal gerust op. “We moeten de schade gaan bekijken en zien hoe het morgenvroeg gaat. De tegenslag overheerst wel op dit moment, maar we hebben ondanks alle tegenslag een goede etappe gereden.”

Tom Dumoulin
Ook Tom Dumoulin kijkt met gemengde gevoelens terug op de etappe. “Aan de ene kant behoud je de leiding, maar aan de andere kant verliezen we wel Steven. Die afdaling was erg gevaarlijk met veel grind en putten. Zo’n afdaling hoort niet in het wielrennen.”

“Laten we hopen dat het goed komt en dat hij kan starten in de Tour, maar ideaal is het niet.”, gaat hij verder. “Ik had zelf een goede dag en blij dat het met de dag vooruit gaat. We hebben de etappe als ploeg prima gecontroleerd.”

“Al bij al verliest Primoz ondanks zijn val geen tijd, dus dat is goed. Hopelijk valt de schade mee bij Primoz en kunnen we de klus morgen klaren. Het gaat nog een lastige dag worden om te controleren, maar we hebben er vertrouwen in”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

38 Reacties

Wheely 15 augustus 2020 om 18:56

Nou nog 1 dagje dat moet lukken nu hij een sterke ploeg om zich heen heeft. Ik verwacht wel dat ze hem even gaan testen wat voor de koers alleen maar goed is.

0
Scibby 15 augustus 2020 om 19:06

Denk niet dat het ze gaat om deze uit te rijden maar meer wat is het meest optimaal voor de tour. Een dagje extra rust en herstel kan nu misschien wel verstandig zijn.

0
Wheely 15 augustus 2020 om 19:40

Roglič lijkt mij niet het type om morgen niet op te stappen, mocht het tijdens de koers niet gaan dan gaat het niet.

0
JanRaas 15 augustus 2020 om 18:56

We gaan zien hoe Roglic reageert op deze val (in de Tour). Een van de weinigen die is gevallen in Dauphiné die toch doorgaat.

0
Turtlehead 15 augustus 2020 om 18:57

Zo gewonnen, zo geronnen.
Hopelijk morgen goed genoeg en in ieder geval een mooie overwinning erbij in de prijzenkast en dan herstellen voor over twee weekjes (als t allemaal doorgaat).

0
Murcia 15 augustus 2020 om 18:59

Zal ongetwijfeld zeer gedaan hebben en nog gaan doen. Maar hij is een harde. Voor morgen grootste concurrent Pinot, dus lijkt het verstandig om weer een groep te laten rijden die voor de dagzege kunnen gaan en de bonificaties wegsnaaien. En het wiel van Pinot houden. Als deze wat wil moet hij het voor de slotklim doen die hetzelfde is als vandaag en waar het moeilijk is om de anderen eraf te rijden.

0
Jacco van Stierop 15 augustus 2020 om 19:01

“Zo’n afdaling hoort niet in het wielrennen”.

Ik vind Dumoulin een geweldige renner en mag hem graag als persoon, maar ik vind hem af en toe ook een zeur. Vond de pietrini in Rome maar niks en nu dit weer. De afdaling van de Civiglio naar Como zit ook vol putten, om maar te zwijgen over de afdaling van de Stockeu. Die ook maar schrappen dan?

0
Romāns Vainšteins 15 augustus 2020 om 19:10

Afdaling naar de Stockeu was nog erger maar volgens mij is die bijgewerkt onlangs.

Dat zeuren hoort wel bij Dumoulin, hij blijf zichzelf en dat waardeer ik. Mopperkont.

0
Poeksel 15 augustus 2020 om 19:13

Van Aert is blijkbaar ook een zeur: “Schandalig”, noemde het hij. “We koersen hier op het hoogste niveau en dan worden we over zo’n geitenpad gestuurd: een weg vol gaten, met overal gravel. Terwijl dit de beste organisatie van het jaar zou moeten zijn.”

0
tendam 15 augustus 2020 om 19:15

Dumoulin zegt gewoon wat hij vindt. Bovendien heb jij de afdaling niet gezien, dus kun je er niet over oordelen.

0
S. Morgenstern 15 augustus 2020 om 19:22

Het parcours is een hele bewuste keuze van een organisatie. Wanneer daar overduidelijk een verkeerde keuze in is gemaakt, dan is dat iets waar kritiek op moet komen. Zwijgen helpt niemand vooruit.

0
Scibby 15 augustus 2020 om 19:27

En toch heb ik het vage vermoeden dat hij er een betere kijk op dan wij bankzitters.

0
Jacco van Stierop 15 augustus 2020 om 19:33

@tendam
Elk stuk openbare weg waar jij en ik overheen mogen fietsen is in principe geschikt om een peloton overheen te sturen. Een paar jaar geleden werd de afdaling van de Alpe d’Huez (Col de Sarenne) opgenomen in het Tourparcours, ligt ook vol met grind. Zal ook wel door enkele renners over gezeurd zijn.
De renner dient zich aan te passen aan het parcours, niet andersom.

0
tendam 15 augustus 2020 om 19:43

@jacco van stierop
Jouw argumentatie is gebaseerd op de klassieke fout om het normale leven te vergelijken met topsport. Er zijn genoeg straatjes waar ik wel eens over fiets waar je echt geen peloton doorheen kunt sturen.

0
Vlinder 15 augustus 2020 om 20:04

Ik vind het helemaal geen gezeur, dat is opkomen voor je eigen (en elkaars) veiligheid. Precies dàt is hard nodig.
Bovendien is Dumoulin niet de enige.
Hier een reactie van Pinot;

Thibaut Pinot: “We did a recon of this road during training in July. We really thought they were going to renovate it, that there was no way a bike race would come here. It’s barely practicable on a mountain bike, so on a road bike … It’s a shame that a fall like this happens.”

Via twitter

0
Jacco van Stierop 15 augustus 2020 om 20:13

@tendam
“in principe” schreef ik.

Het gaat mij om het arbitraire, een stuk slecht wegdek wordt in de ene wedstrijd wel geaccepteerd en in een andere wedstrijd niet. En dit laatste niet zelden als er malheur heeft plaatsgevonden. En vrijwel altijd achteraf, alvorens de koers aanvangt hoor je niemand enig bezwaar maken over wat er in het verschiet ligt.

Het bezwaar dat Dumoulin aantekende tegen die slotrit van de Giro in Rome was bij uitzondering vooraf. Dat moet ik hem nageven.

Edit: @Vlinder
Dus Pinot heeft het traject verkend, de wenkbrauwen er over gefronst, vervolgens geen enkele poging ondernomen om de organisatie op andere gedachten te brengen en na afloop er schande over gesproken. Tja, als je de wens hebt zaken te veranderen, te verbeteren, veiliger te maken, moet je wel wat ondernemen. Ik zal niet beginnen over Hinault en zijn wilde staking, maar renners en hun ploegleiders zijn wel erg passief. Totdat er weer iets gebeurt, dan klinkt het “dit had nooit gemogen” eensgezind uit alle kelen. En men gaat weer over tot de orde van de dag.

0
S. Morgenstern 15 augustus 2020 om 20:21

Vandaag reed Dumoulin over deze afdaling toch?! Beetje arbitrair om hem nu aan te kijken op andere momenten, waar anderen geen bezwaar hadden met vergelijkbare afdalingen.

0
moa 15 augustus 2020 om 22:48

@jaco de afdaling van de Sarenne was onderwerp van zware kritiek. En terecht. Slechte wegen bergop, ok. In een afdaling speel je met levens.

0
S. Morgenstern 15 augustus 2020 om 22:56

Wat dus begon als een verwijt aan Dumoulin dat hij een beetje een zeur is, eindigt met het verwijt aan de wielerwedstrijd dat ze wat vaker moeten zeuren?

0
Newschooler 16 augustus 2020 om 01:13

Wat een gewauwel Jacco

0
Jean Dumas 16 augustus 2020 om 02:08

Ja schrappen, er zijn voldoende parcoursen te vinden die het onderscheid kunnen maken. Stockeu heeft geen waarde meer in LBL en aankomst Bergamo in Lombardije is ook mooi.

0
Timmeeyy 16 augustus 2020 om 02:51

Wat een onzinnige redenatie. Wat voor belang heeft het om te wijzen naar een afdaling waarin het blijkbaar wel kan? Als er sprake is van een onverantwoorde situatie dan mag daar toch best wat van gezegd worden? Ook de suggestie dat een pad waarover je zelf kunt rijden, geschikt is om een peloton overheen te sturen slaat natuurlijk helemaal nergens op. Qua snelheid en hoeveelheid gebruikers van het zelfde stuk asfalt is dat niet te vergelijken. Jij kan zelf best om een put heen rijden in je eentje maar in een groep heb je toch minder keuze als je alleen nog maar over dat ene stukje weg kan rijden waar toevallig een put in het wegdek zit.

Met deze redenatie verander je de veiligheid ook niet. Zo verander je niet een gevaarlijke aankomst in Polen, of een gevaarlijke afdaling van de Civiglio of de Stockeu. Mensen die hun bek opentrekken, die zorgen voor verandering en moet je niet afdoen als roepende in de woestijn. Het is toch alleen maar een goede zaak als een voormalig Giro-winnaar en de winnaar van MSR hier wat van vinden?

0
Johnny7 15 augustus 2020 om 19:11

Dumoulin lijkt met de dag sterker te worden. Zou hij precies op tijd pieken in de Tour en Roglic daar aan kunnen? Lijkt er wel op. Alle ballen op Tom!

0
Javier 15 augustus 2020 om 19:21

Tom voor Tourwinst

0
Newschooler 16 augustus 2020 om 01:15

Hij is sowieso goed in pieken naar een specifieke periode, een beetje zoals Thomas dat ook is. Ik denk dat Dumo er gewoongaat staan. Maar niet beter dan Roglic gaat zijn. Die is echt buitencategorie op t moment

0
Johnny7 16 augustus 2020 om 09:56

Dat was hij in aanloop naar de Giro vorig jaar ook. Toen in de Giro bleek echter dat hij te vroeg had gepiekt. Hopelijk hebben ze ervan geleerd maar ik zeg het maar ff….

0
mooiman 15 augustus 2020 om 19:22

Geen geruststellende berichten over Steven en Primoz. Hoop dat het meevalt

0
Murcia 15 augustus 2020 om 19:32

Bij Primoz lijkt het ook een beetje uit voorzorg als hij morgen niet start. De blessures lijken zich te beperken tot schaafwonden en blauwe plekken. Maar je wilt ook niet dat een renner zich forceert morgen om de tol te betalen over een week of drie omdat hij hier over zijn grenzen is gegaan. Als het bij Steven werkelijk gaat om een schouder uit de kom zou hij mijns inziens het net kunnen redden om aan de start te komen mits er geen verdere schade aan de pezen is.

0
Romāns Vainšteins 15 augustus 2020 om 19:27

Dumoulin zelf gaat er inderdaad met de dag beter uit zien, dat kan nog best wat gaan worden in de tour.

0
horsm 15 augustus 2020 om 19:30

Vervelend van Roglic, maar als je zag hoe hij vandaag reed, dan denk ik niet dat het iets is dat hem tijdens de Tour parten gaat spelen. Over de Brabantse kleerhanger maak ik me wat meer zorgen.

0
goldone123 15 augustus 2020 om 19:40

over 2 weken heeft hij hier niet meer last van, mss 2/3 daagjes.

0
fietsvriend 15 augustus 2020 om 19:42

Is er al een update over Kruijswijk?

0
betonmolen 15 augustus 2020 om 19:43

Dumoulin had het al over dat het tijdverlies van hem en kruiswijck niet zo moet laatst. Zie nu het risico bij met 1 man in de top van het klassement. Goed voor het leerproces zullen we maar zeggen

0
japio 15 augustus 2020 om 19:45

Ach, als niemand van zich laat horen, krijgen we na zo’n incident als in Polen achteraf bezwaar. En hij kaart het nu aan, wat helemaal prima is.

0
IlPirata 15 augustus 2020 om 20:36

Zat Jumbo niet mee vandaag, eerst Kruiswijk en daarna de val van Roglic. Pinot lachende derde(?), we gaan het zien morgen.
Daarnaast ook even de opmerking dat ex-Wanty renner Martin vliegt bergop dit korte seizoen dan.

0
Groningen 16 augustus 2020 om 08:27

Is er al meer info over de blessures?

Volgens nu.nl is deelname van Roglic vandaag nog onzeker, daar al nieuws over?

0
Lord Melchett 16 augustus 2020 om 11:25

Hij start niet vandaag. En Kruijswijk is twijfelgeval voor de Tour De France.

0
Lord Melchett 16 augustus 2020 om 11:30

Roglic start niet vandaag. Kruijswijk twijfelt over Tour deelname.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone