Giro 2019: Jumbo-Visma presenteert sterke selectie rond kopman Roglic
foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2019 om 18:57

Giro 2019: Jumbo-Visma presenteert sterke selectie rond kopman Roglic

Jumbo-Visma heeft de acht namen bekendgemaakt die komende maand aan het vertrek staan van de Giro d’Italia. Eerder werd al duidelijk dat Primož Roglič voor de eindzege gaat. De Sloveen wist dit jaar al de UAE Tour en Tirreno-Adriatico te winnen.

Tijdens de perspresentatie in december maakte Primož Roglič bekend dat hij dit seizoen de kopman van Jumbo-Visma is in de Giro d’Italia, waarbij hij meteen al de ambitie uitsprak mee te willen strijden om de eerste plaats. Een ambitie die begin dit jaar nog eens werd onderstreept door ploegleider Merijn Zeeman: “Schrijf maar op: wij willen met Primož Roglič de Giro d’Italia winnen”, vertelde hij aan WielerFlits.

Van de beoogde selectie aan het begin van dit jaar ontbreekt alleen Floris De Tier in het team. De plek van de 27-jarige Belg wordt ingevuld door Tom Leezer, die kopman Roglič dit seizoen al bijstond in de UAE Tour. De andere renners in de selectie zijn de namen, die eerder al werden verwacht: Koen Bouwman, Laurens De Plus, Jos van Emden, Robert Gesink, Paul Martens en Antwan Tolhoek.

De Giro d’Italia 2019 wordt gehouden van 11 mei tot en met 2 juni.

Selectie Jumbo-Visma voor de flag-it Giro d’Italia 2019
flag-nl Koen Bouwman
flag-be Laurens De Plus
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Tom Leezer
flag-de Paul Martens
flag-si Primož Roglič
flag-nl Antwan Tolhoek

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
18 april 2019 07:27
Ik kijk alvast weer uit naar de interviews van Tolhoek. Hup Twan, laat zien wat je kan.
18 april 2019 07:58
Roglic, the man to beat voor het AK wat mij betreft. Ploeg zwak? Tjsa, een ploeg als Jumbo-Visma moet ook nog wat renners sparen voor de Tour hè... En als je kijkt naar bijvoorbeeld Sunweb dan is deze ploeg veel sterker.
18 april 2019 08:29
Zwak? Er zijn maar twee ploegen die twee betere klimknechten kunnen opstellen dan Tolhoek en De Plus, en met Sky en Movistar valt wat dat betreft sowieso niet te concurreren, dus het is jammer dat Kruijswijk en Bennett voor de Tour kiezen, aangezien dat steeds meer een slap aftreksel van zichzelf wordt, maar vanwege de sterkte en breedte van de ploeg is het absoluut niet nodig..
18 april 2019 08:32
Lol

Mensen die serieus roepen dat dut geen sterke ploeg is

Robert en Antwab zaten vorig jaar in de tour bij de laatste 15/29 renners als het bergop ging. En wat de Plus liet zien in UAE was op zn minst indrukwekkend. Dat zijn dus 3 knechten die bij de laatste 15/20 zitten normaal gezien. Bouwman en Martens komen heel goed mee in het middengebergte / bergen in het begin vd etappe. v Emden en vooral Leezer als piloten op het vlakke, waar Martens en Gesink ook uitstekend werk kunnen leveren.

1 vd sterkste ploegen overal deze giro imo
18 april 2019 09:10
Sterke selectie, niks mis mee. Alleen in het hooggebergte mist het wat 'body', bernal heeft Sosa, op zeker bij de beste 10 bergop, zitten en ook Dumoulin heeft met een goede Oomen meer ondersteuning in het hooggebergte. We gaan het beleven in mei.
18 april 2019 09:36
Goei ploegje!
18 april 2019 12:08
Ik ben erg benieuwd naar Gesink. Is hij nog iets gegroeid qua vorm of is het net weer ietsje minder. Als Gesink in bloedvorm is hebben zij echt goede ploeg. Denk dat de koers moeilijk wordt te controleren. De ploegen zijn er niet naar. Dus wordt volgens mij vrij open Giro. Zeker als Dumoulin in leiderstrui rijdt wordt het voor andere ploegen interessant om aan te vallen van vroeg. In de finale zal Oomen er nog wel bijzitten, maar juist de mannen eronder zijn kwetsbaar. Jumbo ziet er juist sterker uit voor de finale bergop, maar als alle remmen losgaan moet toch de kopman het doen. Dus heb er zin in!

Reacties zijn gesloten.