Jumbo-Visma presenteert ploeg rond Van Aert voor Milaan-San Remo

donderdag 18 maart 2021 om 08:23
Jumbo-Visma presenteert ploeg rond Van Aert voor Milaan-San Remo

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma heeft de ploeg die Wout van Aert naar zijn tweede overwinning in Milaan-San Remo moet loodsen gepresenteerd. De Belgische kopman en topfavoriet krijgt in ‘La Primavera’ onder meer Timo Roosen en Sam Oomen met zich mee.

Met Paul Martens, Jos van Emden en Christoph Pfingsten krijgt Van Aert ook drie ervaren hardrijders mee. Ook de Italiaanse tijdrijder Edoardo Affini, die in Tirreno-Adriatico al een helpersrol speelde, maakt deel uit van de selectie van Jumbo-Visma.

Vorig jaar, toen Van Aert in San Remo een sprint-à-deux won, kreeg hij tot diep in de finale hulp van de inmiddels vertrokken Amund Grøndahl Jansen. Ook toen kreeg hij steun van Roosen en Martens. Bert-Jan Lindeman en Antwan Tolhoek completeerden toen de ploeg.

Selectie Jumbo-Visma voor Milaan-San Remo 2021 (20 maart)
flag-be Wout van Aert
flag-it Edoardo Affini
flag-nl Jos van Emden
flag-de Paul Martens
flag-nl Sam Oomen
flag-de Christoph Pfingsten
flag-nl Timo Roosen

Dit artikel delen:

88 Reacties

stalle 18 maart 2021 om 08:32

Indrukwekkend.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 08:34

Dat lijkt te betekenen dat hij het op de heuveltjes alleen met Oomen moet doen.

0
Dario Koelkast 18 maart 2021 om 08:40

Ik weet niet wat je hebt aan een knecht bij een demarrage van een man als Vd Poel of Allaphillipe. Dat is een kwestie zelf mee zijn. Kwestie van Van Aert goed omringen voor de 2 slotheuvels en daar goed afzetten. Iets wat Pfingsten en Roosen perfect kunnen.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 08:45

Ja klopt, maar op die eerste heuvel is het echt wel heel lekker om nog een knecht bij je te hebben hoor. Maar goed dat zal Oomen ook wel kunnen. Alleen ze hebben niet de ploeg om de koers te gaan controleren. Dat valt me wel wat tegen.

0
davyduck 18 maart 2021 om 09:12

Ik kan wel veel redenen bedenken waarom het goed is een mannetje met kwaliteit te hebben: Uit de wind houden op cipressa. Tempo maken op de poggio om de rest te versmachten. Wanneer je iets te ver zit op de poggio hem naar voor brengen. Wanneer de grote 3 gaan linkeballen, en je hebt een ballerini in het 2de groepje, …
Het is gewoon een onverantwoord zwakke ploeg.

0
bartp25 18 maart 2021 om 10:01

Ik verwacht Roosen, vond deze toch zeer sterk in de T-A en ik begrijp niet helemaal waarom ze Foss niet hebben meegenomen ipv Oomen.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 10:02

Nee ik snap er heel weinig van. Ik hoop niet dat dit uit een gevoel is dat ze denken dat WVA wel effe gaat winnen. Als nu Alaphilippe al vroeg aanvalt is er geen ploeg die op kop kan en gaat rijden.

0
Harm Zijlstra 18 maart 2021 om 08:34

Nou, daar gaan we weer. Kom er maar in………

0
jooprioolpijp 18 maart 2021 om 08:45

Bedoel je het leuke spelletje ‘Ik zie niet een knecht niet die jij ook niet ziet en z’n naam begint met een R’?
OT Wat anderen ook al schreven, zeker goed genoeg voor tot het begin van de finale, en dan moet van Aert het zelf doen – uitgaande van een man tegen man finale.

0
SolitaryShell 18 maart 2021 om 09:29

Robert Gesink?

0
Turtlehead 18 maart 2021 om 11:13

OK.
1. WAAR IS ROGLIC?
2. Waarom hebben ze Grundal Janssen laten gaan?
3. Wat is Tom Dumoulin toch een loser dat ie niet meer wil werken voor zijn geld!
4. Er zijn toch sterke mannen op trainingskamp nu, wat is dat voor planning?
5. Hadden ze niet voor een betere omringing kunnen zorgen van de klassieke-ploeg?
6. Waar is Ben Hermans…?

Ben ik nog iets vergeten?

0
Frits van Jumbo 18 maart 2021 om 13:18

Turtlehead ja je bent nog vergeten dat dit niet de enige koers van het jaar is

0
TrEb 18 maart 2021 om 13:51

@ turtle head;
blessure van Theunissen?!

0
KimJungPoels 18 maart 2021 om 08:41

Prima ploeg om hem het grootste stuk van de poggio vooraan te kunnen houden. Daarna zal hij het toch zelf moeten doen.

Vooral Roosen heeft me met zijn niveau de afgelopen weken verrast. Die is echt terug op het niveau waar hij ooit was en daar kan Wout een hele goede aan hebben de komende weken.

0
Peetvader 18 maart 2021 om 08:51

Voor een koers als Milaan San Remo is dit zeker voldoende ondersteuning.
Hopelijk kan er nog 1 helper de Cipressa overleven, het positioneren voor de Poggio kan Van Aert wel alleen.

0
Romāns Vainšteins 18 maart 2021 om 09:00

Logisch om Roglic niet op te stellen na 2 crashes en een desillusie op zak in een knechtenrol, zo ga je niet met een kopman om.

0
VespavanBern 18 maart 2021 om 10:02

En toch doet WVA wel wat voor roglic, maar roglic nooit iets voor WVA. Terwijl WVA minstens zoveel wint. Ik vind absoluut niet dat roglic zijn programma moet omgooien of wat dan ook, maar ze hadden hem bij voorbaat al afgemeld voor MSR. Terwijl MSR de ideale koers is waar roglic dan iets terug zou kunnen doen? Volgens mij is vanuit JV de intentie er ook totaal niet toe, ik snap dat niet. Als Roglic met WVA een dag helpen aan zijn conditie werkt en WVA daardoor een serieuze knecht bij zich heeft in de finale, welke partij zou dan nog ontevreden kunnen zijn?

0
molovin 18 maart 2021 om 10:08

@vespabern, volgens mij wint Roglic een stukkie meer en ook al een stuk langer voor de ploeg, en is daarnaast de kopman voor de grootste koers van het jaar. En effe op en neer voor een koers, zeker in coronatijden, daar komt wel meer bij kijken dan enkel even de conditie op peil houden. Overigens is het misschien ook beter om met betrekking tot zijn val niet te gaan reizen.

Hoe kan Roglic overigens meer helpen, als Flip of Mathieu gaat zal Wout toch zelf moeten volgen. Of Roglic nu ook mee kan of niet.

0
FDJ 18 maart 2021 om 10:11

Hebben we Hincapie ooit horen klagen dat Armstrong hem nooit eens hielp in de voorjaarsklassiers? Hebben we Thomas ooit horen klagen dat Froome nooit voor hem reed in de klassiekers?

Van Aert is kopman in het voorjaar en knecht (een Hele goede) in de Tour. Dat zijn de rollen punt. Heeft niets te maken met iets voor elkaar over hebben of wat dan ook. Zo zit de sport in elkaar.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 10:13

@molovin ‘roglic wint meer dan WVA’. Wat een lulkoek zeg. Wat wint Roglic nou uiteindelijk echt? WVA wint echt veel en veel meer.

0
Gitan 18 maart 2021 om 10:15

Vraag me af hoelang van Aert zich nog als enige van de Club van Vijf zal blijven wegcijferen als pure knecht.

In de Tour zal hij vast nog wel een belangrijke pion zijn voor Roglic, zowel in verraderlijke vlakke etappes als in bepaalde bergritten, maar vraag me af of het nog blind knechten wordt zoals vorig jaar. Iets meer op economie om er zelf zijn ritten uit te kiezen en met oog op de OS, zou ik niet zo vreemd vinden.

Net zoals Roglic niet naar MSR moet om te komen knechten voor van Aert, moet van Aert zich niet de hele Tour uiteentrekken voor Roglic. Daar zijn ze allebei veel te goed voor, en er zijn genoeg andere renners in het team om te werken.

0
VespavanBern 18 maart 2021 om 10:17

@fdj, die vergelijking loopt natuurlijk super mank. Hincapie en Thomas waren beide wat betreft de klassiekers lang niet van het kaliber WVA. En Armstrong en Froome waren de beste ronderenners ter wereld op dat moment, en wonnen toen de tour jaar op jaar. Van Roglic kun je (nog) echt niet stellen dat hij zich op de hoogte van Armstrong en Froome bevind.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 10:19

@fdj Froome won wél de Tour, in tegenstelling tot Roglic. En van Aert wint wél monumenten, Thomas deed dat niet. Wauw! Wel 1x E3! Ja oke, dan heb je ook wel echt het recht om te vragen of Froome hem in het voorjaar bij staat.

0
AnderJ 18 maart 2021 om 10:20

@RV: dank voor het aanslingeren van deze discussie…

0
molovin 18 maart 2021 om 10:20

@het rode rugnummer, ik hoop dat je niet serieus bent maar goed, als we afgelopen jaar even erbij pakken; Nationaal kampioen, rit+klassement l’ain, Dauphiné, Rit tour en 2e eindstand, Luik, 4 ritten + eindklassement Vuelta, 1e World tour ranking geëindigd.

0
harryjohan71 18 maart 2021 om 10:22

@Gitan Volgens mij is Van Aert niet alleen knecht in de Tour. Hij mag ook voor zijn eigen kansen gaan. Vorig jaar heeft hij deze kansen ook gekregen. Als volgend jaar Alaphilippe moet knechten voor Evenepoel hoor ik waarschijnlijk geen Belg die dit niet vindt kunnen. Dat geldt ook voor de Belgische verslaggevers. De objectiviteit is ver te zoeken bij de Belgen als het om Van Aert en Evenepoel gaat. Maar ja deze discussie krijgen we pas volgend jaar in de Tour

0
VespavanBern 18 maart 2021 om 10:26

Kijk het is vooral denk ik het gevoel dat spreekt, namelijk dat WVA de boel afmaakt en Roglic niet. Objectief komt Roglic natuurlijk wel vaker winnend over de meet, maar wanneer WVA dat doet is het meestal wel grootser.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 10:27

@molovin ik ben bloed serieus. Je begrijpt het echt niet he? Weet je wel wat WVA allemaal heeft gewonnen. 2e in RVV. 2e op het WK. 2e op het WK TT. 2 ritten in de Tour. Meesterknecht van Roglic daar ook. Belgisch kampioen tijdrijden. Sprintklassement in de Dauphine. Winst MSR. Winst Strade. Oke, dat is alles. Oh nee! Want hij staat er ook het volledige veldritseizoen. Sorry hoor, maar je kan echt Roglic niet beter dan WVA noemen.

0
harryjohan71 18 maart 2021 om 10:28

@Gitan Van Aert vervult deze rol trouwens alleen in de Tour. In de overige wedstrijden rijden ze weinig tot niet samen. Ik hoop dat ze beide in de Amstel en Luik starten. Ik verwacht dat ze dan beide als kopman worden uitgespeeld. De huidige selectie van JV voor deze wedstrijden bestaat uit 6 renners. Het is afwachten of Van Aert de open plek gaat invullen. Dit zal wel afhangen van hoe hij zich voelt na Roubaix.

0
Marik 18 maart 2021 om 10:31

Dat hele Roglic-moet-ten-koste-van-alles-een-keer-knechten-voor-van-Aert begint voor sommigen een aardige obsessie te worden hè?
Mooi aangeslingerd door volksmenner Wuyts. En het volk volgt gretig.

0
Gitan 18 maart 2021 om 10:32

Klopt, maar vorig jaar was de hoofdtaak toch echt wel in de eerste plaats knechten en meesprinten als het eens kon. Denk dat het dit jaar eerder overal sprinten wordt waar hij wil, en knechten waar het uitkomt.

Alaphilippe zal vast wel eens een berg oprijden met Evenepoel in zijn achterzak, mocht die de Tour ooit kunnen winnen. Verder zie ik hem zich nooit een hele Tour als 100% knecht opstellen. Daar is Flipje veel te eergierig voor zoals de meeste kopmannen.

Matje zei ook dat hij zichzelf nooit zo ziet knechten zoals van Aert afgelopen Tour. Daar ben ik het wel mee eens. De absolute top kan zich wel eens een rit in dienst stellen, maar verder moeten ze gewoon voor zichzelf rijden en de strijd aangaan op hun terrein. Stel je voor: Matje die een rit of 4-5 met de vingers in de neus wint, terwijl van Aert met Roglic in zijn wiel ergens op rij 5 veilig binnenkomt. Moet je niet willen.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 10:34

@Marik Waar heb je het over? Ten koste van WAT dan? Dat hij nog even wat in vorm komt voor Luik? Ja, dat is inderdaad zeer zonde. ???

0
AnderJ 18 maart 2021 om 10:35

@het Rode Rugnummer: prima om te zeggen dat de overwinningen van WvA kwalitatief meer inhouden, maar dat is niet wat je zei. Je zei dat WvA meer won en wat wint Roglic nou echt. Vervolgens verschuif je de discussie. Het debat over de kwaliteit van de uitslagen vind ik zinloos: beide kopman, beide goed in hun soort wedstrijden. Daarom zal Van Aert waarschijnlijk ook als semi kopman naar de tour gaan waar hij zijn eigen doelen mag na streven.

En bovendien: Van Aert heeft net zijn contract verlengd. Wat hij nu krijgt is dus precies wat hij wilde, want anders was hij wel ergens anders heen gegaan. Verder Van Aert op mij voorlopig een mindere indruk dan vorig jaar voor wat betreft eendaagswedstrijden (en etappes die daarbij in de burrt komen). Roglic daarentegen maakte in zijn soort koersen een minstens net zo goede indruk als vorig jaar.

0
VespavanBern 18 maart 2021 om 10:35

@marik, dat vind ik absoluut niet. Ik vind ook dat roglic vooral van de kasseien weg moet blijven. MSR is echter geen enkel probleem voor een klassementrenner. Een intensieve duurtraining in lekker weer. Oke, het reizen is een minpunt, maar dan zou je in plaats van Parijs Nice de Tireno kunnen pakken (waar het ook meestal beter weer is). Ik zie dus niet in waarom Roglic niet start in MSR. Het hoeft voor de eigen doelen helemaal geen nadeel te zijn en voor wva is het een enorm voordeel.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 10:36

oke. Nou. We strepen de nationale titels tegen elkaar af. Dit is al het voordeel van de twijfel voor Roglic, want Slovenie vs Belgie… Roglic wint 1 rit in de Tour, WVA 2. En ja Roglic, wordt nog tweede in het klassement, dankzij WVA, maar goed, dan staan ze nu wel quitte. Luik tegen MSR. En dat is opnieuw voordeel twijfel voor Roglic, want Luik was hij absoluut niet de beste natuurlijk. Nou dan pakken we Roglic zijn vuelta met het WK van Van Aert. Staan ze nog steeds quitte. Dan houdt Roglic de gigantisch grote koers Tour de l’Ain over, en WVA 2e bij RVV, winst bij Strade, en een geweldig veldrit seizoen. Dan is Roglic vele malen beter. Tuurlijk. Helemaal met je eens…

0
xistnc 18 maart 2021 om 10:37

En Roglic en Van Aert worden maar weer eens misbruikt om het Calimero-syndroom te laten gelden.

0
Marik 18 maart 2021 om 10:39

@rugnummer, woordje in capslock, 3 vraagtekens aan het einde. De obsessie en daarmee ook de frustratie spat van het scherm af. En daarmee hebben we de komende jaren genoeg discussievoer op dit forum. Wat o jee er gaat iets niet volgens plan in de Tour, dan worden de Vlaamse messen geslepen. Want o o o wat een onrechtvaardigheid in deze wereld!

0
harryjohan71 18 maart 2021 om 10:42

@Het rode rugnummer Ik vind het op zich onnodig om de overwinningen van 2 wereldtoppers met elkaar te vergelijken. Maar op basis van feiten zijn jouw uitspraken eenvoudig te weerleggen. In 2021 Roglic 12 overwinningen Van Aert 10 overwinningen. De veldritoverwinningen van Van Aert zitten bij deze 10 overwinningen in. 2e plaatsen tellen vind ik te ver gaan, maar ook daar heeft Roglic misschien wel meer dan Van Aert behaald. Ik kan me in ieder geval veel op de weg herinneren.

0
VespavanBern 18 maart 2021 om 10:42

@marik. Ik begrijp dit de positie die je nu inneemt niet, is dit een poging tot relativatie of wat dan ook? Misschien is het goed om je te beseffen dat je hier op een wielerforum zit waar wielerfans hun meningen delen/bevechten. Als je alleen maar rustig, zacht gepraat wilt horen ga je maar naar zachtebloemetjes.nl.

0
molovin 18 maart 2021 om 10:42

@Het rode rugnummer; Niemand hier zegt dat WvA geen fantastisch seizoen heeft gereden, hij is niet voor niks 3e in de worldtour geworden. Maar als er 1 iemand is die een beter seizoen heeft gereden dan Roglic kan het alleen Pogacar zijn die de tour heeft gewonnen, de met voorsprong belangrijkste wedstrijd in de wielersport.

Grappig overigens dat je het winnen van een grote ronde gelijk stelt aan 2 2e plekken op een WK, hoe knap ook. Maar jij bent aan het trollen, dat zie je aan alles.

0
AnderJ 18 maart 2021 om 10:43

For the record, even de meest aansprekende uitslagen van Roglic uit 2020:
– Vuelta eindwinst
– Vuelta 4x etappezeges
– Vuelta winst groene trui
– Winst L-B-L
– Tour 2e plaats
– Tour 1x etappe
– Dauphiné 1 x etappe
– Tour de L’ain eindwinst
– Tour de L’ain: 2x etappe
– Nationaal kampioenschap Slovenië

(edit: 2e plaatsen buiten klassementen om heb ik niet meegeteld. 2e plaatsen op WK's zou ik wel meetellen, maar die heeft Roglic afgelopen jaar niet behaald. 2e plaats op een NK telt dan voor mij weer niet)
(edit2: verder was Roglic natuurlijk over 2020 1e in de UCI World Tour Ranking, tel ik ook niet als prijs, maar is meer de som der delen)

Hoe je dat kwalitatief vergelijkt met WvA zal me een zorg wezen. Ze zijn allebei blij en dat is wat telt. Dat sommige volgers niet blij zijn, is hun probleem, maar geen reden om Roglic in San Remo op te stellen, laat staan nadat hij afgelopen week is gevallen.

0
harryjohan71 18 maart 2021 om 10:44

@Het rode rugnummer Je vergeet de Vuelta in je opsomming. Deze heeft Roglic echt wel gewonnen vorig jaar

0
Marik 18 maart 2021 om 10:51

@ Vespa je zegt het precies goed, iedereen mag zijn/haar ei kwijt op dit forum. Dank je wel dat je het daarmee ook voor mij opneemt. In dat geval geef ik nog even mijn mening: ik vind het treurig dat er zo’n grote obsessie is bij sommigen over het knechtenwerk van Rocglic. De man moet gewoon minimaal 1 x voor Van Aert knechten. Dat idee is opgeworpen tijdens de Tour van vorig jaar. Roglic had de tijdrit verloren en de teleurstelling van zijn leven meegemaakt. De dag erop vond volksmenner Wuyts dat Roglic toch wel voor Van Aert op kop kon rijden in Parijs. Als je niet rood-geel-zwart gekleurd bent, dan vind je die suggestie waanzin. Ook tijdens het WK moest Roglic maar knechten voor Van Aert, dat werd een soort volksgericht de dagen erna. Wat mij betreft nog steeds de grootste schande in de Vlaamse sportjournalistiek in jaren. En nu, anno 2021 hebben we het weer over Roglic die in MSR moet knechten voor Van Aert. Niet omdat men dat echt vindt, maar omdat men het nog steeds onrechtvaardig vindt wat er vorig jaar gebeurde, zoals door mij hierboven beschreven.
En dit, mijn beste lezers, is iets waar ik altijd op zal reageren en tegen zal ageren. Omdat het de grootst mogelijke Calimero-attitude is die er maar zijn kan.
Amen, en dank dat ik mijn mening mag delen. Zoals je ziet ben ik zelf ook geen fan van zachtebloemetjes.nl

0
Murcia 18 maart 2021 om 10:54

De discussie over Roglic die nooit wat terug doet voor Wout is inderdaad een Calimero instelling die ingestoken wordt door een gedeelte van de Vlaamse pers dat nog steeds van mening is dat Wout bij Patrick had moeten rijden. De vergelijking over wie meer wint valt objectief in het voordeel van Primoz uit maar is net zo onzinnig als de vraag welke overwinningen zwaarder tellen. Beiden zijn wereldtoppers op World Tour niveau en hebben een meer dan uitstekende verstandhouding. Jammer genoeg zouden sommige fans dit graag anders zien.

0
AnderJ 18 maart 2021 om 11:00

@murcia: roerend eens. Overigens denk ik dat inmiddels WvA niet snel meer ergens zal worden opgesteld waar hij niet (ook) een eigen doel kan nastreven. Datzelfde geldt en gold voor Roglic. Hij rijdt Milan San Remo niet, omdat het voor hem geen doel dient.

0
bartp25 18 maart 2021 om 11:02

Pff dit gezeik iedere keer, WvA en Roglic zijn 2 compleet verschillende renners. Waar Roglic een klassementsman is die een eendagskoers kan winnen als alles meezit is Wva een klassiekerman die als alles meezit een rittenkoers kan winnen. Jullie vergelijken appels met peren.
Er zijn nou eenmaal weinig koersen waar Roglic kan knechten voor WvA aangezien hij veel van deze koersen ook zelf kan winnen. Dan heb ik het voornamelijk over de klimklassiekers.
In de Vlaamse klassiekers (waar WvA absolute kopman is) moet je Roglic helemaal niet opstellen, hij valt al veel te vaak en dan ga je daar het risico lopen dat je belangrijkste klassementskopman daar zijn seizoen verknald.
Roglic is een fijn mens, dat blijkt in alles, en als hij ergens een keer kopwerk kan doen zodat WvA kan winnen zal hij dat zeker niet nalaten echter die situatie hebben we nog bijna nooit gezien, enkel het WK vorig jaar waarbij duidelijk was dat Roglic helemaal dood zat en gewoonweg niet harder kon. Roglic was diegene de het meeste moeite had om te volgen en als laatste erbij kwam.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 11:13

@harryjohan ik heb de Vuelta gewoon genoemd. En ja, Roglic wint 12 keer, WVA 10 keer. Maar hoe vaak won Roglic dankzij van Aert? Inderdaad, opvallend vaak.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 11:16

@molovin laat mij niet lachen. De enige die hier trolt ben jij. Wel Roglic als beste klimmer bestempelen, maar als hij dan nipt wint van Carapaz en verder alleen wint van allerlei mensen die helemaal niet zo goed zijn bergop, kan je niet zeggen dat dat een grotere prestatie is dan WVA op het WK.

0
Romāns Vainšteins 18 maart 2021 om 11:17

Ik vind Roglic helemaal niet het type renner om voor van Aert als hulp in te zetten, absoluut geen dienende coureur. Of de daarvoor wel erg geschikte van Aert op termijn alleen voor zichzelf koersen wil is een ander vraagstuk, ik kan me best voorstellen dat hij daar naar neigt af en toe.

Het boehoe, hij doet *snif* nooooooit iets te-ruhug, verhaal is best aanlokkelijk maar mede vanwege Jumbo’s keuzes is wel duidelijk dat ons aller Primoz zich niet prettig voelt in die rol.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 11:19

@bartp25 ik ben niet begonnen met deze discussie over roglic vs van aert. En inderdaad, wat jij zegt klopt volledig. Dat is het namelijk juist! Want dit is een van de enige koersen waar Roglic eindelijk iets terug kan doen voor van Aert. Maar nee, dit gebeurt dan niet.

@romans vasteins Maar vind jij van Aert dat wel?

0
Marik 18 maart 2021 om 11:23

@het rode rugnummer ben jij relatief nieuw op deze site? Of ben je het alter ego van een langer Forum lid dat met een schone lei wilde beginnen? Het is dat beer soms nog reageert onder deze naam, je manier van reageren en je zinsopbouw komt wel erg overeen met die van hem.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 11:25

@Marik ik ben relatief nieuw, heb Beer in het begin nog wel gezien maar kan mij zijn standpunten niet meer herinneren. Jammer dat hij schijnbaar niet zoveel meer reageert als hij het met mij eens is?

0
Murcia 18 maart 2021 om 11:27

Nadat Rode een post eindigde met de zin dat Roglic vaak wint dankzij van Aert ben ik maar weer eens gaan kijken naar de lijst van overwinningen van Primoz op PCS. Van zijn laatste 20! overwinningen kun je er 1 vinden waar Wout een directe bijdrage leverde. Namelijk de Tour etappe, in alle andere wedstrijden niet wat niet zo raar is aangezien ze buiten de Tour een totaal ander programma rijden. Dus Roglic wint niet opvallend vaak dankzij Wout en dit lijkt verdacht veel op trollen.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 11:29

@Murcia oke dan schatte ik het verkeerd in. Ik meen dat ik WVA vorig jaar ontzettend vaak op kop heb zien rijden voor Primoz, maar wellicht maakte Primoz dit dan niet allemaal af. Maar hoezo is dit nou weer meteen trollen? Is het zo dat als je het er niet mee eens bent ik aan het trollen ben?

0
Romāns Vainšteins 18 maart 2021 om 11:30

Ja , ik vind van Aert wel uitermate geschikt om voor Roglic dienend in te zetten in de tour, handig, all round, goede mindset er voor. Hij levert meerwaarde dan zelfs zo ver dat hij eventueel het verschil voor hem maken kan. Andersom absoluut niet. Roglic is niet zo handig, je hebt zowat nog een knecht voor hem nodig om hem überhaupt in een positie te krijgen waar hij van waarde kan zijn voor van Aert in MSR. Ik denk dat hij daar eerder in de weg zal rijden dan van waarde zijn laat staan de verdere keien koersen. Tel daarbij op dat hij net in Paris Nice enigszins ongelukkig gefinished is en ik kan me echt niets voorstellen bij zijn geschaafde reet in allerijl naar Milaan torsen.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 11:33

@romans eens, maar hij stond natuurlijk al niet op de lijst, dus de val is niet de reden. Maar hij zal zeker niet een geweldige helper zijn, maar hij zou de enige zijn die op de poggio nog echt van groot nut zou kunnen zijn. Nu moet WVA het toch in zijn eentje doen en VDP zal zijn ploeg ook niet op kop (kunnen) zetten, stel dat Alaphilippe al vroeg aan gaat en een gaatje pakt.

0
Murcia 18 maart 2021 om 11:33

@rode
Duidelijk, dan heb ik te geprikkeld gereageerd en daarvoor excuses. Maar ik blijf het gewoon ergerlijk vinden als er een soort van anti-Roglic stemming wordt opgeroepen die helemaal nergens voor nodig is.

0
Derrick 18 maart 2021 om 11:35

Roglic zou de man kunnen zijn die op de Poggio een verschroeiend tempo oplegt waardoor demarreren bijna uitgesloten wordt. Ik zou zelfs moeilijk een betere renner kunnen bedenken. Tevergeefs…

0
Marik 18 maart 2021 om 11:36

Edit redactie: Niet doen

Ok ok, ik neem alweer gas terug.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 11:37

@murica Oke, aanvaard! Dan weer inhoudelijk. Ik snap wat je zegt. Maar ik heb deze discussie eigenlijk niet aangewakkerd. Ik heb niet meteen iets tegen Roglic, maar ik vind dat hij in dit soort koersen gewoon kan werken voor WVA (los van die val, maar hij stond oorspronkelijk ook al niet op de lijst). En toen wilde Molovin helaas gaan discussieren over wie de beste was. Naar mijn mening is dat WVA, maar nogmaals, ik heb niets tegen Roglic.

0
molovin 18 maart 2021 om 11:43

@het rode rugnummer; volgens mij begin jij zo op mij te reageren;

“‘roglic wint meer dan WVA’. Wat een lulkoek zeg. Wat wint Roglic nou uiteindelijk echt? WVA wint echt veel en veel meer.”

Dus lijkt mij dat jij hier de discussie oproept.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 11:46

Keurig, je neemt het hele citaat. Daarin zie je dat ik daarin jou citeerde, waarin jíj zei dat Roglic meer wint dan WVA. Kortom, jij was hier degene die over de ‘Roglic vs WVA wie is de beste?’ discussie begon.

0
Romāns Vainšteins 18 maart 2021 om 11:51

Roglic als ‘knecht’ opeisen voor van Aert in om het even welke koers blijft gewoon kansloos. Daar mist hij de skill set voor. Van Aert als knecht voor Roglic in de tour daarentegen super idee, past hem als een handschoen. Wel vind ik dat van Aert ondertussen dermate goed is dat hij beschermd dient te worden totdat het nodig is hem in dienst te zetten in de tour en zou ik ze met gedeeld kopmanschap het Ardennenoffensief in sturen.

En wie niet psychedelisch van onderstaand wordt krijgt een koekje :

‘Keurig, je neemt het hele citaat. Daarin zie je dat ik daarin jou citeerde, waarin jíj zei dat Roglic meer wint dan WVA. Kortom, jij was hier degene die over de ‘Roglic vs WVA wie is de beste?’ discussie begon’

Hij zei dat zij tegen hem zij dat hij zijn haar net zo als haar haar wilde?

0
molovin 18 maart 2021 om 11:56

@rode, dat klopt, jij reageerde op mijn post waarin ik aangeef dat Roglic meer wint, wat die aantoonbaar ook doet. Waar lees jij daarin dat Roglic beter is dan Wout?

Overigens is Roglic naar mijn mening ook een belangrijkere renner voor TJV juist omdát hij voor de grote rondes gaat en daarin ook bij de beste 2 van de wereld behoort. Je kunt je rondeploeg echt om Roglic bouwen en hij levert altijd al dan niet met winst, dat is het podium. let wel, dat acht ik belangrijker, niet persé beter. Overigens als Wout zich zo blijft doorontwikkelen en een soort Dumoulin 2.0 wordt die in de klassiekers én grote rondes kan meespelen dan overstijgt hij denk ik iedereen binnen de ploeg. Misschien is mijn beeld van Roglic niet helemaal objectief omdat ik supporter ben van de jumbo ploeg en ik het voor een groot deel aan hem toedicht dat hij de ploeg naar de top heeft gestuwd.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 12:00

@romans ik constateer dat jij nu juist degene bent die zo aan het praten is.

0
Het Rode Rugnummer 18 maart 2021 om 12:01

@molovin Helder, je hebt gelijk. Het is inderdaad ons meningsverschil.

0
VespavanBern 18 maart 2021 om 12:16

Het gaat mij helemaal niet om dat hele gehuil dat WVA niet moet knechten voor roglic. Ik ben het ook totaal met wuyts oneens en vond al helemaal niet dat roglic op het wk had moeten knechten. Het is wat mij betreft alleen gewoon een simpele kwestie van Beleefdheid. Een van de beste renners van de wereld schikt zich volledig in een knechtenrol voor jouw prestaties, dus doe je dat ook een keer terug. Het is niet alsof Roglic de patron van het wielrennen is he. Gewoon een kwestie van beleefdheid en respect naar elkaar. Ook een stukje erkenning.

0
Erik33 18 maart 2021 om 14:43

Gaaaaaaap.

0
jappe666 19 maart 2021 om 00:59

Die obmerking dat Hincapie en Thomas nooit zeurden om steun van Armstrong of Froome is natuurlijk ook compleet van de pot gerukt.
Ten eerste heeft WvA zelf ook nooit geklaagd dat Roglic nooit eens wat terugdeed, die verdedigde Roglic zelfs best fel na dat WK ook. Dus het is sowieso al een non-discussie om dat aan te dragen.

Maar om er toch even inhoudelijk op terug te komen… Nogal logisch dat bv een Thomas niet klaagde over het niet-opstellen van Froome als je Stannard, Wiggins, Rowe, Kwiatkowski, Moscon, Boasson Hagen, Eisel, … in steun hebt. Idem dito voor een Hincapie die een Boonen, Devolder, Ekimov,… als ploegmaats had.

En om het verhaaltje helemaal te ontkrachten… Armstrong reed wel degelijk 8x Milaan San Remo, waarvan 3 zelfs in het jaar dat hij een Tour won, als knecht van Hincapie.

0
Verweggistan 18 maart 2021 om 09:00

Martens mag ook nog mooie koersen rijden in zijn laatste profmaanden.

0
AnderJ 18 maart 2021 om 09:21

Paste dit niet bij Foss in het programma? Na zijn krachtige Tirreno, zou hij hier toch niet hebben misstaan.

0
TrEb 18 maart 2021 om 09:23

Zullen ze een mannetje meesturen met de vlucht van de dag. een type Tjallingii hebben ze nu niet.
Doet me denken aan een uitspraak van hem. Na dik 2 uur koersen zie je een bordje nog 200 km te gaan…

0
josi 18 maart 2021 om 09:39

Deze ploeg moet sterk genoeg zijn om hem goed af te zetten in het eerste deel van de Poggio. Verder zal hij het toch vooral alleen moeten doen, net zoals zijn concurrenten trouwens.

0
Johnny7 18 maart 2021 om 10:02

Vreemd dat Roglic niet gaat knechten. Ook vreemd dat ze Pogacar en Bernal niet hebben aangetrokken om te knechten voor Van Aert.

MENSEN! Doe-eens-normaal met die van Aert. Dat achterlijke gedoe over hem een half god verklaren in Belgie en de hele wereld die alles voor hem moet doen dat moet op deze site niet worden overgenomen!!!

0
antilek 18 maart 2021 om 10:38

Ben het helemaal met je eens. v Aert wordt zo op een voetstuk geplaatst in Belgie dat iedereen maar in zijn dienst moeten rijden. Straks vragen ze nog aan v Avermaet of Gilbert of ze hem willen helpen

0
antilek 18 maart 2021 om 10:13

Mathieu moet het ook alleen doen. Alleen Alaphilipe is met zijn ploeg goed vertegenwoordigd ..

0
Murcia 18 maart 2021 om 10:39

Geen wereldploeg zoals DQS maar dat maakt dan gelukkig in MSR ook geen enkele moer uit. Die hele wedstrijd draait om het laatste stukje Poggio en de afzink. Daar moet de kopman het gaan doen. De taak voor de ploeg tot aan dat moment is alle werk uit handen van de kopman nemen en hem zo uitgerust mogelijk daar af te zetten. Dat moeten deze knechten kunnen.

0
Derrick 18 maart 2021 om 11:24

Als je dit gaat vergelijken met de andere World Tourploegen die aanstalte maken om deze klassieker te winnen, dan is deze selectie echt erbarmelijk. Schandalig zelfs als je zo’n kopman in je rangen hebt.

0
Marik 18 maart 2021 om 11:32

Ik hoop dat je er goed van kunt slapen Derrick. Wat is de wereld toch onrechtvaardig he?

0
Derrick 18 maart 2021 om 11:38

De zoveelste post van jou in dit topic waar je iemand probeert belachelijk te maken zonder ook maar iets inhoudelijks te posten. Over slapen gesproken. Blijf jij maar verder slapen onder de grote poster van Mathieu boven je bed, maar probeer, en dat gaat moeilijk worden in jouw geval, je handjes boven de lakens te houden.

0
Marik 18 maart 2021 om 11:51

Als je zo reageert dan vraag je er ook om. En ik ben inderdaad niet de langste, dat klopt wel.

0
Erik33 18 maart 2021 om 14:45

Gaaaaaaap.

0
Belkin 18 maart 2021 om 11:39

Al dat gehuil altijd over dat niet heel de wereld voor van Aert rijdt… net of iemand als vd Poel een betere ploeg om zich heen heeft. En daar hoor ik nooit iemand over. Die maakt gewoon zelf koers als het nodig is, of hij kruipt een keer bij iemand anders in het wiel. Er kan echt wel iemand mee met van Aert tot de voet van de Poggio (dat kan namelijk het halve peloton) en dan is het toch ieder voor zich.

0
Zenon J. 18 maart 2021 om 12:51

Het wordt m.i. tijd voor een verplichte leeftijdsgrens bij het aanmaken van een account op WF, het lijkt soms wel of de grootste schreeuwers hierboven net uit de luiers zijn. Wat zijn sommige reacties van een erbarmelijk niveau.

0
peervaneynthoven 18 maart 2021 om 20:41

+1 een reden voor mij om WF steeds meer te mijden en niet meer dagelijks te lezen.

0
VerstandOpNul 18 maart 2021 om 14:04

Akkoord dat dit niet het sterkst denkbare collectief is.. Maar Milaan-San Remo blijft altijd een beetje een gok wat betreft het verloop. Alleen DQS zal echt een stempel op het koersverloop kunnen drukken..

0
Frank V 18 maart 2021 om 18:12

oeioeioei, dat wordt hopen dat Roosen zijn Tirrenobenen mee heeft.

0
jappe666 19 maart 2021 om 01:12

Ik vind het eigenlijk wel vreemd dat Roglic hier niet start.
Niet omdat hij eens een keertje zou moeten knechten voor Van Aert zoals sommige van mijn landgenoten vinden, maar wel omdat hij hier zelf best een kans maakt om een klassieker te winnen.

Er zijn er volgens mij niet veel die sneller de Poggio kunnen opknallen dan hij, een prima afdaling rijden kan hij ook, een tijdritje eruit persen naar de streep idem dito en zelfs in de sprint van een klein groepje is hij niet kansloos, zie L-B-L. Daar komt dan nog eens bij dat hij de luxe heeft dat als Van Aert niet mee is, hij de benen stil kan houden, en dat als Van Aert wel mee is, ze het ploegenspel kunnen spelen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone