Jumbo-Visma panikeert niet bij aanval López: “Primoz zag er goed uit”
foto: Cor Vos
zondag 29 augustus 2021 om 08:59

Jumbo-Visma panikeert niet bij aanval López: “Primoz zag er goed uit”

Jumbo-Visma en kopman Primož Roglič zagen gisteren Miguel Ángel López aanvallen in de Vuelta a España. De Nederlandse ploeg raakte echter niet in paniek en op de streep was het verschil met de Colombiaanse klimmer van Movistar slechts een handvol seconden.

Roglič’ ploeggenoot Sam Oomen liet naderhand weten verrast te zijn over het koersverloop. “We hadden een groter gevecht om de kopgroep verwacht. De tweede klim was heel zwaar, maar daar gebeurde niets geks. Toen hebben we alles zo goed mogelijk onder controle gehouden tot de finish. We hadden het uiteindelijk erger verwacht, maar dat gebeurde niet. Alleen López viel aan in de finale. De ploeg deed een perfecte leadout vandaag, waardoor we niet hoefden op te schuiven op beklimmingen en in afdalingen. Dan spaar je energie.”

De slotklim van de Pico Villuercas was snel met veel wind, stelde Sepp Kuss vast. “De ploeg was heel goed en we reden ons eigen tempo. De tweede klim van de dag was niet zo beslissend als ik dacht. We wisten dat we gewoon een strak tempo zouden rijden als iemand zou aanvallen. Dat hebben we uitgevoerd.”

‘Zulke tijdsverschillen betekenen niet zoveel’
López pakte bij zijn aanval in de slotfase een handvol seconden. Roglič wist het oorspronkelijke gat van twintig seconden nog bijna dicht te rijden in de laatste kilometer. “Ik denk dat zulke kleine tijdsverschillen aan de finish niet zoveel betekenen. Het was een heel goede dag voor ons”, zei ploegleider Addy Engels. “De ploeg was alert op het moment dat het parcours gevaarlijk werd. Wij pakten daar de controle om safe te zijn. Op de slotklim was het redelijk rustig en ik denk dat Primož er goed uit zag.

Het was natuurlijk mooi dat hij het gaatje van twintig seconden terugbrengt naar een paar tellen. Volgens mij vond hij het prima zo”, aldus Engels. Roglič staat na veertien ritten nog steeds derde in het klassement. Wel liep hij gisteren twintig seconden in op rode trui Odd Christian Eiking.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
29 augustus 2021 10:00
Tegelijkertijd kon Mas ook gewoon prima mee met de versnelling van Roglic, de Movis mogen ook moed putten uit de finale van gisteren.
    29 augustus 2021 10:13
    Als je de Vuelta nog wilt winnen is meegaan niet voldoende.
    29 augustus 2021 10:55
    Moed putten? Ze zaten vroeg alleen. Mas kon niet aanvallen en Lopez met een volle ktachtsinspanning pakt 4 seconden!!!!
    29 augustus 2021 11:10
    Kunnen ze zeker, ondanks dat Roglic het gat in een oogwenk dichtte. Dat Mas kon volgen had ook wel deels te maken met de ‘makkelijke’ slotkilometers.
    Was wel mijn laatste uitstapje naar de NOS deze Vuelta. Dijkstra en vooral Clement waren tenenkrommend. Stef begon na één blik in de ogen van Roglic een totaal onsamenhangend verhaal aan elkaar te breien. Vervolgens was meneer te koppig om alle aannames te nuanceren. Murcia omschreef Stefs gebabbel al mooi als het ‘Kijk mij eens lekker tegendraads zijn’ complex.
29 augustus 2021 10:09
Ook haig gaat nog steeds goed mee.
29 augustus 2021 10:38
Toch mooi dat er nog strijd is, de Tour was rond deze tijd allang beslist.

Reacties zijn gesloten.